Personeelsbeleid: de loopbaan aan de K.U.Leuven

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Tenure Track en loopbaanpaden in Alfa faculteiten Aafke Hulk & Casper de Groot Faculteit der Geesteswetenschappen.
Advertisements

Opleidingsadviseur Fundeon
HAVISTEN COMPETENT
Competentieprofielen 10 juni Overzicht 10 juni 2014 • 2 • 2.
De aantrekkingskracht van uitzendwerk voor werkgevers De rol van ontslagbescherming Amsterdam, 9 juni.
SAMEN AAN ZET Van opbrengst naar werkaanpak.
De nieuwe WW Veranderingen in 2006 Versie 4.0. De nieuwe WW Veranderingen in 2006 Versie 4.0.
Uitgaven aan zorg per financieringsbron / /Hoofdstuk 2 Zorg in perspectief /pagina 1.
Basiskwalificatie onderwijs in een internationale context Lezing 31 oktober 2006 Riekje de Jong.
SIMON: naar een oriënteringsproef voor het hoger onderwijs
10. Ontslagrecht.
Loopbaan Oriëntatie en Begeleiding in de Tweede Fase
CALVIJN MEERPAAL ACADEMY
Gebruik van deze Werf& template In deze template powerpoint presentatie van Werf& krijg je een serie slides aangereikt die je kunt gebruiken bij het verkrijgen.
Gewijzigde FWO-reglementering
Omgaan met kinderen en gezinnen 22 november 2013.
Taal(beleid) in het Hoger Onderwijs: een veld onder spanning Linguapolis 17 maart 2011 Prof. Dr. Joke Denekens Voorzitter Onderwijsraad.
carrière maken in het onderwijs Domstad Academie Utrecht
“Samen met lokale besturen werken aan een divers personeelsbeleid” Tempus Fugit, Leeftijdspiramide lokale besturen Aalter, 21 mei 2010 Pol Despeghel, Sectorconsulent.
Onlosmakelijk met elkaar verweven?.  ARHO  Europese ministers.
Nooit meer onnodig groen? Luuk Misdom, IT&T
Baanbrekers! Bevordering van participatie arbeidsgehandicapten in >
Wat levert de tweede pensioenpijler op voor het personeelslid? 1 Enkele simulaties op basis van de weddeschaal B1-B3.
Hoofdstuk 2 Samenvatting
ICT gebruik bij docenten Darco Jansen
Hoofdstuk 14 Effectieve teams samenstellen
Utrecht, 11 juni
Handout Workshop Opleiden in de school, Velon congres 2008
45 minuten: Introductie, afstemming (10 min.)
Onderwijs & Criminaliteit basiswoordenschat. België Nederland doctorandus (doctoreren) Zelfstandig academisch personeel (ZAP): docent hoofddocent hoogleraar.
Jongeren Preventie Team
Convince - Arbeidsbemiddelingsbureau van de gemeente Almelo - Ontstaan in het Arbeidsmarktoffensief na interactie ondernemers - Vraagkant van de arbeidsmarkt.
ICT – POWERPOINT OEFENING 2 Fevlado Federatie van Vlaamse DovenOrganisaties (vzw)
‘Denkdiner’ VWL Samenwerkend Limburg 31 maart 2010 Hans Bodt, Manager HRM a.i. Atrium Medisch Centrum Parkstad Langer doorwerken: Hoe maken we dat mogelijk.
Op naar…
Competentieprofielen
Bevindingen onderzoek inzetproces. Doel van het onderzoek Komen tot een beschrijving van het inzetproces van het onderwijzend personeel dat voldoet aan.
Algemene ouderavond Mavo leerjaar 1. Wat wordt er van een mavo leerling gevraagd? Begeleiding (zorg voor leerlingen) Loopbaan oriëntatie en begeleiding.
Openbaar je talent Service public, talent particulier.
“De week van de ontdekking”
Denk aan de toekomst FNV Manifest Gemeenteraadsverkiezingen 2010 Op 3 maart 2010* is het zover. Dan vinden in Nederland nieuwe gemeenteraadsverkiezingen.
Selectieprocedure directeur
VanDoorneHuiskes en partners 11 november 2004 Loopbanen van vrouwelijke en mannelijke geowetenschappers SYMPOSIUM GENDERDYNAMIEK IN DE GEOWETENSCHAPPEN.
Personeel en organisatie
REISBEURZEN 2007 studenten reizen naar het Zuiden VLIR-UOS / K.U.Leuven.
Loopbaanontwikkeling OOP
Samenwerken aan strategisch personeelsbeleid
Presentatie audit SDV Inhoud handleiding audit. Presentatie audit SDV Vorm: De opleiding maakt een portfolio waarin zij laat zien dat ze voldoet aan de.
ABAP en onderwijs Wie? Liesbet Heyvaert – vicedecaan Onderwijs – Erasmushuis Wat? 1. Specifieke onderwijstaken / statuten 2. Facultaire onderwijstaken.
KICK-OFF 12/09/2014. Welkom Leeftijdsbewust personeelsbeleid/ Duurzaam personeelsbeleid Hoe binnen eigen organisatiecontext medewerkers betrokken, gemotiveerd,
GELIJKE KANSEN IN STATUTEN Vergelijking op vlak van “werk en gezin”
Het keurslijf van de universiteit Door Sabine Van Huffel VAPL.
Stedendag verantwoording GSBIII GSB prestatie-indicatoren 20 november 2008 Drs.D.E.(David) Zijlmans RA.
Vereenvoudiging Onderzoeksverslaggeving Personeelsgegevens Danielle Gilliot – VLIR Karen Vandevelde – ECOOM UGent.
Introductiedag Schakelprogramma HW 18 september 2015.
Kwaliteitshappening 2012 Voorstel concept 28 maart 2012.
ABAP en onderwijs 1. Specifieke onderwijstaken / statuten 2. Facultaire onderwijstaken 3. Onderwijsprofessionalisering 4. Aanvullende studies.
Voor u en uw medewerkers!
Center for e-Learning, RSM
Flexibiliteit in Nederland
Tenure Track bij de TU Delft
Scholengemeenschappen Heilig Kruis – Sint-Nicolaas BaO
Medezeggenschap? Ook voor u!
Impact van de pensioenveranderingen op het HR-beleid
Medezeggenschap? Ook voor u!
Eindeloopbaan: mogelijkheden voor ATP
Fleximatrix.
Ouderavond 3 MAVO 20 maart 2019 Wat is de huidige stand van zaken m.b.t. de cijfers in 3 mavo? Hoe ziet het tijdpad eruit tot aan de zomervakantie ? De.
Scholengemeenschappen Heilig Kruis – Sint-Nicolaas BaO
Aan de slag met werkdruk: nieuwe plannen uit de sector
Transcript van de presentatie:

Personeelsbeleid: de loopbaan aan de K.U.Leuven Karen Maex, discussienota BAR 0606

Doelstellingen 1 Loopbaanbeleid en organisatiecultuur zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Een overlegcultuur kan maar ontstaan indien er een transparant loopbaanbeleid wordt gevoerd waarbij er verschillende, duidelijk omschreven, personeelstatuten en loopbaanladders zijn 2 Het loopbaanbeleid speelt een belangrijke rol in het verbeteren van kwaliteit van onderwijs en van onderzoek. Dit laatste vereist duidelijke en strenge selectiecriteria voor benoeming en bevordering voor het Academisch Personeel 3 Het loopbaanbeleid moet ervoor zorgen dat elke medewerker zich optimaal kan ontplooien. Dit impliceert dat differentiatie en flexibiliteit essentiele elementen zijn.

Loopbaanladders Er worden verschillende loopbaanladders voorgesteld binnen het ATP statuut van onbepaalde duur binnen het BAP statuut van onbepaalde duur binnen het ZAP statuut Elke loopbaanladder is opgebouwd met duidelijk omschreven promotiemomenten Elk segment van de loopbaanladder heeft een naam waarmee de persoon zich kan identificeren De opbouw van pensioen en van groepsverzekering wordt gerespecteerd

Loopbaanladders Het begin van een loopbaan (bepaalde duur) een doctoraat heeft een duidelijke finaliteit en wordt gemiddeld genomen afgewerkt in 4 jaar (effectieve tijd). Tijdens een doctoraat worden verschillende competenties verworven die belangrijk zijn voor de loopbaan zowel binnen als buiten de universiteit een postdoctorale periode duurt typisch 6 jaar. Tijdens deze periode werkt de postdoc onder de begeleiding van de promotor.

Loopbaanladders De keuze van de loopbaanladder van onbepaalde duur Na 4 jaar doctoraat en 6 jaar postdoc is de kandidaat 33 jaar en zijn er 3 mogelijkheden deze persoon voldoet aan een ZAP profiel en kan solliciteren op een profielvacature en een academische loopbaan uitbouwen deze persoon is een goede (ATP/BAP)medewerker en kan een contract onbepaalde duur krijgen met een opgebouwd sociaal passief van de groep of van LRD deze persoon verlaat de universiteit

Loopbaanladders Vaste aanstellingen in academische staf Gegevens van de LERU universiteiten tonen aan dat 23% van de leden van de academische staf jonger dan 35 aanstelling heeft van onbepaalde duur, 65% tussen 35 en 45 jaar en 88% boven de 45 jaar. Voor K.U.Leuven liggen deze cijfers op 4.5%, 34% en 61.5%. Er moet gestreefd worden naar een vaste aanstelling op jongere leeftijd. de beslissing om voor onbepaalde duur in het ZAP kader opgenomen te worden is in principe genomen tussen 33 en 38 jaar

leeftijd Projectmedewerker Projectmedewerker/coordinator/manager Doctoraat postdoc Taaldocent Doctoraat postdoc Projectmedewerker/coordinator/manager Doctoraat postdoc Docent/hoofddocent Doctoraat postdoc Docent/hoofddocent Hoogleraar/gew. hoogleraar leeftijd 33-38jaar 39-45jaar