De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Voor u en uw medewerkers!

Verwante presentaties


Presentatie over: "Voor u en uw medewerkers!"— Transcript van de presentatie:

1 Voor u en uw medewerkers!
  Voor u en uw medewerkers!

2 Programma Kennismaking, wie zijn we en wat kunnen we voor je doen?
Veranderingen op de arbeidsmarkt? Solliciteren anno 2017, hoe gaat dat? Welke diensten biedt Loopbaansupport detailhandel? Hoe kan ik mijn medewerkers informeren of aanmelden?

3 Wie zijn wij? Landelijk project, gratis dienstverlening voor werkzoekenden uit de detailhandel. Project loopt nog tot 1 april 2018 Waar kunnen we mee helpen: Informatie – advies - zoeken naar banen – workshops – individuele ondersteuning

4 Informatie en advies (Dreigend) ontslag roept veel vragen op bij mensen. Wat moet ik nu doen? Hoe kom ik weer aan nieuw werk? Hoe liggen mijn kansen op de arbeidsmarkt?

5 Diensten Loopbaansupport
Informatie op de website Bel de supportlijn: Meld je aan op het loopbaanportaal Hier je kun ook aangeven of je een adviseur wilt die je ondersteunt.

6 Veranderingen op de arbeidsmarkt
Vraag: Hoe lang is het geleden dat u voor het laatst heeft gesolliciteerd? Rondje maken De afgelopen jaren is er veel verandert, zowel op de arbeidsmarkt als ook in de manier van baan verwerven. Eerst kijken we naar de arbeidsmarkt. De arbeidsmarkt is voortdurend in beweging. Welke ontwikkelingen zien we? Beroepen veranderen naast vakmanschap ook creativiteit en innovativiteit steeds belangrijker) Werkplekken veranderen (Technologie en ICT) Beroepsbevolking verandert (leeftijd, opleidingsniveau/leven lang leren, zeggenschap/mondigheid, diversiteit) Behoeftes veranderen (flexibiliteit, werktijden, work-life balance) Arbeidsrelaties veranderen (in 2013 was slechts 2% van alle nieuwe arbeidscontracten een vast contract, steeds meer tijdelijke banen, ZZP-constructies, combinaties van banen/opdrachten) ..

7 Zoeken en vinden van werk
Ook het verwerven van een baan is de afgelopen jaren drastisch verandert Komst van internet Naast vakmanschap speelt ook persoonlijkheid een steeds grotere rol (je moet eruit springen) Krappe arbeidsmarkt: Werkgevers kunnen selecteren en willen mensen met drive en focus, die er helemaal voor gaan Op zoek naar nieuw werk is vooral een kwestie van netwerken (70% van alle nieuwe arbeidscontracten komt tot stand via netwerken) Social media speelt in het sollicitatieproces een steeds grotere rol (Vanuit UWV wordt niet alleen verwacht dat je een CV hebt maar ook dat je een actueel LinkedIn profiel hebt)

8 Diensten Loopbaansupport
Workshops o.a.: “leren solliciteren” “verkoop jezelf” “video solliciteren” Wat doet een loopbaanadviseur?

9 Informeren /aanmelden medewerkers
* Breng de gratis dienstverlening onder de aandacht * Deel de informatie uit * Laat het initiatief om gebruik te maken bij de medewerker

10 Vragen? www.loopbaansupportdetailhandel.nl


Download ppt "Voor u en uw medewerkers!"

Verwante presentaties


Ads door Google