De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Utrecht, 11 juni 2009. www.ambtenaarvandetoekomst.nl.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Utrecht, 11 juni 2009. www.ambtenaarvandetoekomst.nl."— Transcript van de presentatie:

1 Utrecht, 11 juni 2009

2 www.ambtenaarvandetoekomst.nl

3 Medewerker van de Toekomst Wat zien we op ons afkomen? Trends & ontwikkelingen bepalen wat wij vragen van medewerkers De arbeidsmarkt bepaalt het aanbod aan medewerkers Wat betekent dat voor het werk als P&O'er? Waar moet P&O op inspelen? Wat heeft P&O daarvoor nodig?

4 De toekomstige werknemer… Wisselt snel tussen verschillende banen of heeft er meer tegelijk Wil zelf zijn werktijden bepalen Is loyaal aan zijn loopbaan en niet aan de werkgever Zoekt een goede balans tussen werk en privé Stelt zijn eigen persoonlijke loopbaanplan op Wil een arbeidscontract/aanstelling op maat Wil afgerekend worden op resultaat Wordt steeds mondiger, wil met de baas 'meepraten' Heeft een groot netwerk van andere professionals & vakmensen Maakt gebruik van moderne communicatie middelen Is steeds meer een generalist dan een specialist Werkt door tot na zijn 65ste Is vaker vrouw en allochtoon

5 5

6 Wat betekent dat voor de P&O'ers in 2015 Vast en zeker wordt flexibel en veilig P&O heeft een faciliterende rol naar managers en medewerkers P&O levert maatwerk als antwoord op de grotere verschillen in leeftijd (generatie verschillen), achtergrond, ervaring, etc... Strategisch personeelsbeleid is cruciaal om kennis en kunde binnen de organisatie vast te houden Medewerkers competent houden, ook voor hun volgende functie! P&O zorgt voor een breed inzetbaar bestand aan medewerkers P&O...?


Download ppt "Utrecht, 11 juni 2009. www.ambtenaarvandetoekomst.nl."

Verwante presentaties


Ads door Google