De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

geen doorstroom, zonder doorstroom en uitstroom geen I-Interim Rijk!

Verwante presentaties


Presentatie over: "geen doorstroom, zonder doorstroom en uitstroom geen I-Interim Rijk!"— Transcript van de presentatie:

1 geen doorstroom, zonder doorstroom en uitstroom geen I-Interim Rijk!
Zonder I-Interim Rijk geen doorstroom, zonder doorstroom en uitstroom geen I-Interim Rijk! Drs. M.L. (Mo) Jaber MPA

2 Per 1 mei werkzaam bij I-Interim Rijk.
Drs. M.L. (Mo) Jaber MPA Mens, ondernemend -en resultaatgericht blijven denken en doen staat voorop! (informatie)bedrijfskunde en bestuurskunde achtergrond. Per 1 mei werkzaam bij I-Interim Rijk. Daarvoor, Regievoerder Grote ICT- Projecten en Programma’s bij EL&I adjunct Programmadirecteur bij ICTU. Meer dan 10 jaar verbonden aan de Haagse Hogeschool met als vakgebied programma- en public management.

3 Wie van u heeft wel eens van I-Interim Rijk gehoord?

4 PROGRAMMA - I-Interim in een notendop Stelling:
Zonder I-Interim Rijk geen doorstroom, zonder doorstroom en uitstroom geen I-Interim Rijk! - Discussie en Wrap Up! - Sluiting

5 I-Interim Rijk I- consulting projecten en programma’s op I en ICT gebied. Eigen mensen. “Focus op de grote programma’s en projecten bij het Rijk. Stelt opdrachtgevers in staat hun verantwoordelijkheid beter waar te kunnen maken. Nemen de verantwoordelijkheid niet over. I- consulting bedrijf binnen de Rijksoverheid voor projecten en programma’s op I en ICT gebied. Eigen mensen die het Rijk van binnenuit kennen. Richt zich op de grote programma’s en projecten bij de Rijksoverheid. Stelt opdrachtgevers in staat hun verantwoordelijkheid beter waar te kunnen maken. Nemen de verantwoordelijkheid niet over.

6 Medewerkers van de Rijksoverheid
Opzet I-Interim Rijk Vaste formatie en flexibele schil Flexibele schil op basis van vrijwilligheid, 250 bemiddelbare mensen. Talenten en capaciteiten in beeld d.m.v. E-assesment Klant heeft keuze uit twee kandidaten Vaste maandelijkse kosten voor klant Vaste formatie en flexibele schil Flexibele schil is een pool van 700 medewerkers, rijksbreed. Allen ingeschreven op basis van vrijwilligheid. 250 actief bemiddelbare mensen. talenten en capaciteiten in beeld d.m.v. E-assesment, eerste intake op bureau IIR Klant heeft keuze uit twee kandidaten Kosten: vast maandtarief, salariskosten, werkgeverslasten plus een opslag voor bureaukosten Medewerkers van de Rijksoverheid Medewerkers van I-IR

7 Wat voor opdrachten? Op dit moment ruim 70 programma’s en projecten gestart Circa 35 opdrachten met vaste formatie, 35 vanuit de flexibele schil Een greep uit onze opdrachten: Consolidatie Datacentra 3F en Leonardo Primaire processysteem nVWA (SPIN) ICT integratie EL&I Programma modernisering GBA Uitvoeringsplatform Dienst Regelingen (EL&I) Lean IT coaches bij Belastingdienst Vreemdelingenketen (IDMI) Integratie IT EZ/LNV in EL&I Informatieplan RGD Digitalisering BuiZa (Sophia)

8 Meerwaarde Voor Opdrachtgevers Voor Medewerkers
Actuele kennis Leercurve en ervaring door het uitvoeren van meerdere projecten programma’s Kostenbesparing Zelf niet het wiel hoeven uit te vinden Voor Opdrachtgevers Voor Medewerkers Lerende organisatie Samenwerking Ontkokering Verbinding Leren van andere aanpakken en opdrachtgevende eenheden Behoud van Kennis 8

9 Stelling: ‘Zonder I-Interim Rijk geen doorstroom, zonder doorstroom en uitstroom geen I-Interim Rijk’!

10 Waarom de borging van kennis en kunde van een flexibele schil de doorstroom en uitstroom enorm kan bevorderen? Expertcirkels Schaduwmanagement Opleidingsprogramma’s IPMA en Masters In het veld en in het modder leren van opdrachten

11 Mobiliteit is kwaliteit
- I- ICT’ers blijven uitdagen met projecten -Werken op projectbasis. I- ICT’ers kijken over de grenzen van het eigen departement. Hiermee profiteert het Rijk van de ervaring die ze meebrengen. Resultaat Hoger niveau van de eigen I-ICT competenties. Betere kwaliteit van uitvoering van I-ICT projecten bij het Rijk. Het Rijk wordt een aantrekkelijke werkgever voor hooggekwalificeerde I-ICT professionals en managers. I-Interimmers zijn aantrekkelijk voor de publieke en private sector.

12 Na 10 maanden I-Interim Rijk !
Minder ingehuurde externen, doorstroming van werk. Door vorming en opleiding doorstroom en uitstroom. Door continuïteitsprobleem dreigt een blokkade op verdere detachering. I-Interim Rijk heeft belangrijke rol bij de verbetering van het carrièreperspectief van de Rijks I-ICT-professionals en -managers. Veel klussen, weinig structurele FTE’s is kans voor flexibele schil om gericht te worden ingezet. Krachten bundelen door samenwerking Noord en Midden Nederland, I-Interim faciliteert via haar kennis, tooling en kunde! Door I-Interim wordt minder gebruik wordt gemaakt van (dure) ingehuurde externen. Hierdoor is doorstroming ook mogelijk van werk wat altijd ‘onzichtbaar’ was en buiten de deur werd gezet. Gerichte vorming, opleiding en actie in het veld leidt gewenste tot doorstroom en uitstroom. Steeds meer worden we in de flexibele schil echter ook geconfronteerd met medewerkers die niet kunnen worden gedetacheerd, om redenen van continuïteit. Dreiging een blokkade op verdere detachering. I-Interim Rijk speelt een belangrijke rol bij de verbetering van het carrièreperspectief van de Rijks I-ICT-professionals en -managers. Veel klussen, weinig structurele FTE’s is kans voor flexibele schil om gericht te worden ingezet. Krachten bundelen door samenwerking Noord en Midden Nederland, I-Interim faciliteert via haar kennis, tooling en kunde!

13 Vragen en Sluiting


Download ppt "geen doorstroom, zonder doorstroom en uitstroom geen I-Interim Rijk!"

Verwante presentaties


Ads door Google