Presentatie Epilepsie

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Rick, Leontine, N’ketia, Tim, Cansu
Advertisements

Aandacht voor het steunend netwerk
Tevredenheid met behandelaar en behandeling.
Epilepsie.
Pianoles heeft onmiddellijk
Door goede gesprekken groeien
Epilepsie Vereniging Nederland
Dyslexie Deze spreekbeurt van Eva, groep 6, gemaakt voor school, november Mijn spreekbeurt gaat over dyslexie.
Lees- en Taalproblemen
Echte Vrienden zijn belangrijk in het leven.
Kijk, dit is opticus atrofie
Van uitleggen leer je het meest
door: Roderick Juffermans
Verstoring uit zich in ontwikkeling van Sociale relaties Taal
Maatschappijleer 24 november 2011.
Veilig Internet Geef antwoord op de vragen en ontdek of jij veilig gebruik maakt van het internet!
Epilepsie Door: Farchanda.
Bloemen, vruchten, zaden
OBS Twekkelerveld Op 18 maart 2007 heet OBS Twekkelerveld voortaan een BOOM school. BOOM staat voor Beter Onderwijs Op Maat. In de nu volgende PowerPoint.
Beroerte en vermoeidheid Beroerte en depressie
Inhoud les 3 Diabetes Epilepsie Brandwonden EHBO les 3 - Sonja Gerber
Kijk, dit is albinisme.
Indien je vóór mij zou sterven,
Stoffen en hun eigenschappen
Kijk, dit is C.V.I..
Autismespectrumstoornissen
Visusdaling.
3.5 Kloppen de alcoholpercentages op de verpakkingen?
Marieke Bossuyt en Barber Declerck
Stoornissen in het bewustzijn
3T Nask2 4 nieuwe stoffen maken
Welcome hallo allemaal,
Kijk, dit is staar.
Kijk, dit is nystagmus.
Dit is de spreekbeurt van Bram
Luca Knegtering 3dd. Luca Knegtering 3dd Proefjes: Door de proefjes die we hebben gedaan in crosslab ben ik meer te weten gekomen over hoe je zintuigen.
Hoofdaannamen van Appreciative Inquiry
HELP MIJN KIND IS DRUK! Welkom en voorstellen Karin Ariës
Door: Berbel Spijker Annika Kock Maaike Cox Anouk Boereboom
Hacken Gabriela & Shivam.
Epilepsie.
Het vlugge leven Wat zijn de mensen toch gehaast, er wordt wat heen en weer geraasd. Men is amper vertrokken, per auto of trein, en men zou al op de.
HS 3 Het verkoopgesprek.
ANW Module 2 Leven Door Gabriella, Melanie, Elise en Fabienne van v4.
Echte Vrienden zijn belangrijk in het leven.
Machtelt, Janna, Julia, Natascha & Marion
Hoofdstuk 9: Zindelijk worden en zindelijkheidsstoornissen
Powerpoint presentatie.
PERSONEELSMANAGEMENT PPT 3 Onderdeel : LEIDING GEVEN.
Myrna, een 5-jarig meisje werd gezien wegens een recente uitspraak aan moeder: ‘papa zit aan mijn plassertje’. Anamnese en lichamelijk onderzoek vertoonden.
Intervisie Door: Chantal van der Gouwe.
Basisstof 11: Erfelijkheids onderzoek. Taaislijmziekte is een ernstige, erfelijke ziekte. Bekijk de onderstaande stamboom. Is taaislijmziekte een dominante.
Introductie Taak Werkwijze Bronnen Beoordeling Introductie Bloemen kan je bijna overal om je heen zien. Van bloemen kun je heerlijk genieten. Je kunt.
Dementie en een verstandelijke beperking
Koffieochtend 3 november 2016 REGELS EN GRENZEN IN DE OPVOEDING
JULLIE WETEN DAT IK HET HEB, MAAR WAT IS HET?
Kan je zien of iemand holebi is?
AFWEER/IMMUNITEIT.
Alcohol Door: Kirsten de Wit 2VC.
Epilepsie Oog/oor/neus/mond
Voedingsziekte Gezondheidszorg VE32.
Medische kennis Bouke Cuperus
Rugpijn Lumbago.
Duizeligheid.
Reuzenmoedervlekken Wat zijn dat eigenlijk?
Groeihormoon-stoornis..
CVID….. Wat is dat eigenlijk?
Incontinentie… Wat is dat eigenlijk?
PICA Eetstoornis. Wat is Pica? Pica wordt ook wel Pica Eating Disorder genoemd Valt onder de eetstoornissen. Een zeldzame eetstoornis. Bij Pica worden.
Transcript van de presentatie:

Presentatie Epilepsie Wat heeft allemaal te maken met epilepsie?

Inhoudsopgaven: Omschrijving van het ziektebeeld. Oorzaken van het ziektebeeld. Erfelijkheid. Vaststellen van epilepsie. Verschijnselen bij epilepsie. Aura. Soorten epilepsie. Behandelingen.

Omschrijving van het ziektebeeld: Hersenen bestaan uit miljarden zenuwcellen, die constant boodschappen aan elkaar doorgeven via elektrische stroompjes en chemische stoffen. Als dit systeem op de een of andere manier verstoord raakt, kan er een soort 'kortsluiting' ontstaan. Een aanval is dus een plotselinge kortsluiting of storing in de hersenen, waardoor het normale functioneren tijdelijk verstoord raakt. Iemand heeft pas epilepsie als hij of zij regelmatig last heeft van dit soort storingen. De plaats in de hersenen waar de storingen beginnen, hoe ze zich verspreiden en hoe snel deze uitbreiding verloopt, bepalen het patroon van een aanval.

Oorzaken van het ziektebeeld: Het is niet altijd duidelijk waardoor iemand epilepsie heeft gekregen, maar er zijn in het algemeen wel verschillende oorzaken aan te wijzen voor het ontstaan ervan. Die oorzaak kan liggen in een hersenletsel. Zo'n hersenletsel kun je op verschillende manieren oplopen: Voor de geboorte…. Door zware hersenschudding… Oudere mensen, door herseninfarct… Niet vast te stellen is…

Erfelijkheid: Heel vaak krijgt iemand dus epilepsie zonder dat hiervoor een duidelijke oorzaak aanwezig is. Dan kan erfelijke aanleg een rol spelen. Dat wil zeggen: sommige mensen hebben een grotere aanleg om epilepsie te krijgen dan anderen. Die aanleg tot het krijgen van epilepsie kan dan erfelijk zijn. Toch hoeft epilepsie over het algemeen geen belemmering te zijn om te trouwen en kinderen te krijgen. De kans dat de kinderen van iemand met epilepsie ook epilepsie krijgen, is nauwelijks groter dan de kans die iedereen heeft om epilepsie te krijgen. Als beide ouders epilepsie hebben is die kans echter wel groter.

Vaststellen van epilepsie: Het eerste vermoeden van epilepsie ontstaat bij het waarnemen van een aanval. Er zijn ook aanvallen die op epilepsie lijken maar het niet zijn. Bijvoorbeeld flauwvallen of een hartaanval. Een manier om er achter te komen of iemand werkelijk epilepsie heeft, is het EEG-onderzoek. Een diskundige meet dan de elektrische activiteit in de hersenen. Een storing in die activiteit zou kunnen wijzen op epilepsie. Er worden ook andere onderzoeken gedaan, bijvoorbeeld gericht op het opsporen van eventuele oorzaken.

Verschijnselen bij epilepsie: Je hebt ‘gegeneraliseerde’ en ‘partiele’ epileptische aanvallen. Gegeneraliseerde aanvallen kunnen de volgende vormen aannemen: Absence (afwezigheid) of petit mal (kleine aanval). Myoclone aanval. Tonisch-clonische aanval. Tonische aanval. Atonische of kinetische aanval.

Bij partiele aanval worden twee typen onderscheiden: Eenvoudige partiele aanval. Complexe partiele aanval. Aura: Aura is waarschuwing signaal van epilepsie aanval bijvoorbeeld : verandering in smaak, geur of duizelig zijn. Er is een ander soort “aura”dat verward wordt met het aura dat je bij epilepsie ziet, verschil tussen aura bij epilepsie en een aura bij paranormalen is, dat mensen met paranormale aura ‘energie velden’ van mensen kunnen lezen .

Soorten epilepsie: Partiele epilepsie. Gegeneraliseerde epilepsie. Epilepsie, waarvan niet vaststaat of zij plaatsgebonden of gegeneraliseerd is. Speciale syndromen.

Behandelingen: Epilepsie kan op verschillende niveaus, en in combinatie behandeld worden: Chirurgische ingreep. Medicatie. Voeding. Vagus zenuwstimulatie. Gemaakt door: Natasa, Mahalet en Sharissa