De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Alcohol Door: Kirsten de Wit 2VC.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Alcohol Door: Kirsten de Wit 2VC."— Transcript van de presentatie:

1 Alcohol Door: Kirsten de Wit 2VC

2 Inleiding Waarom heb ik dit gekozen?
Ik heb dit onderwerp gekozen omdat: Ik het een interessant onderwerp vind en omdat het belangrijk is dat jongeren niet te vroeg aan alcohol beginnen. Het is niet goed voor je lichaam als je nog in de groei bent maar ook niet als volwassenen.

3 Alle alcoholreclame moet verboden worden!
Stelling Alle alcoholreclame moet verboden worden!

4 opbouw Het plan: 1 Argumenten 2 Tegenargumenten 3 Herhaling 4 Uitsmijter Afbeelding De volgende redenen maken gebruik van alcohol door jongeren extra riskant: Jongeren zijn nog in de groei. Als je nog niet volgroeid bent weeg je minder en bereik je bij dezelfde hoeveelheid alcohol een veel hoger promillage dan een volwassene. Als je opgroeit zijn diverse organen nog in ontwikkeling. Zo ontwikkelen je hersenen zich tot hun 24e. Alcohol heeft een negatieve invloed op de ontwikkeling van de hersen

5 Argumenten In verleiding Verloren geld Waar?
Wat gebeud er met je lichaam? In verleiding Mensen die net gestopt zijn met te veel alcohol drinken kun je in verleiding brengen met alcoholreclame's. Ze kunnen bijvoorbeeld er weer aan beginnen of ze denken er de hele dag aan en denken ze van"eentje is niet erg".  Het doel van een alcoholreclame is dat de kijker verleid wordt en het product uiteindelijk gaat kopen. Het probleem is echter dat ook minderjarigen kijkers zijn van zulke reclames en met het gevolg dat ook zij verleid worden. En dit weer heeft als gevolg dat de minderjarigen op allerlei manieren de alcohol proberen in handen te krijgen en dús vroegtijdig alcohol gaan gebruiken en dús de wet gaan overtreden. Dus minderjarige kijkers worden in feite verleid de wet te gaan overtreden. Verloren geld Alcoholmisbruik kost de maatschappij circa 5 miljard euro per jaar. Veel mensen maken hun geld op aan alcohol,dat is zonde van het geld. Terwijl het heel slecht is voor je lichaam en voor je gezondheid. Waar? Waar beginnen de meeste jongeren met alcohol te drinken? Ik heb uitgezocht waar de meeste mensen beginnen met alcohol te drinken. Dit heb ik in een cirkeldiagram gezet. Zoals je kan zien beginnen de meeste mensen thuis of bij vrienden met alcohol te drinken. Alcohol is slecht voor je gezondheid. Het kan erge gevolgen hebben om je lichaam bijvoorbeeld: Je hersenen, je lever, je alvleesklier, je immuun systeem maar ook vergroot je dan de kans op leukemie.

6 Argumenten Rens Oving Alcohol reclames pas vanaf 23:00
Rens Oving heeft onderzoek gedaan en is er op uitgekomen dat meerdere mensen het vinden dat het belangrijk is dat kinderen niet te veel alcohol reclames zien. Daardoor heeft hij bedacht de alcohol reclames pas uit te zenden na 11 uur s’avonds. Dit word allemaal wettelijk besloten.

7 Een filmpje! Extra slecht voor jongeren
De volgende redenen maken gebruik van alcohol door jongeren extra riskant:   Jongeren zijn nog in de groei. Als je nog niet volgroeid bent weeg je minder en bereik je bij dezelfde hoeveelheid alcohol een veel hoger promillage dan een volwassene.   Als je opgroeit zijn diverse organen nog in ontwikkeling. Zo ontwikkelen je hersenen zich tot hun 24e. Alcohol heeft een negatieve invloed op de ontwikkeling van de hersenen.  Ik heb hier een filmpje over, hoe het lichaam er op reageert.

8 Tegenargument Ouders hebben veel invloed op de jongeren.
Hoe reclame maken dan? Tv heeft ook een invloed op de jongeren. Kinderen beginnen vaak thuis met het drinken van alcohol. Zij leren dit van hun ouders, middels een wijntje tijdens een speciale gelegenheid bijvoorbeeld. Thuis maken zij kennis met alcohol. Ouders hebben hier dus veel invloed bij; het hangt af van de drinkgewoonte van ouders en in hoeverre ouders streng of soepel zijn met de regels en limieten. Als een jongere van zijn vader mag drinken wanneer hij of zij wilt en soms zelfs hoeveel hij of zij wilt, dan kan de regering wel zijn best doen maar dan hebben de ouders toch een grotere invloed op het drinkgedrag van deze jongere.  Ja dat is zo maar de alcohol reclames is een klein stapje om te zorgen dat minder jongeren op een vroege leeftijd beginnen met alcohol te drinken. 2.Hoe moeten de bedrijven van alcohol dan reclame maken om geld te verdienen, als alle alcohol reclames verboden worden. Zij moeten toch ook de kans hebben om reclame te maken. Ja maar dat ????????????????????? 3. Vooral veel meisjes drinken alcohol omdat ze dat in allemaal series en afleveringen zien. Zo lijkt alsof het normaal is om te drinken. Daardoor ligt het dus niet aan de alcoholreclames die de jongeren alcohol laten drinken. Maar heeft de TV hier ook een rol in. Dit is zo maar ik vind dat sommige series minder alcohol moeten vertonen. Zodat dit ook helpt met jongeren minder alcohol te laten drinken op jonge leeftijd.

9 Herhaling Alcohol is verloren geld In verleiding
Slecht voor je lichaam 

10 Uitsmijter Alcoholreclames verbieden helpt maar jij moet er mee kunnen omgaan!!


Download ppt "Alcohol Door: Kirsten de Wit 2VC."

Verwante presentaties


Ads door Google