De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Slot 4Hc.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Slot 4Hc."— Transcript van de presentatie:

1 Slot 4Hc

2 Inleiding en slot betoog
Alinea 1: aandacht trekken. Alinea 2: onderwerp introduceren en stelling. Samenvatting. Conclusie = herhalen stelling. Uitsmijter.

3 Probleem 1: geen (duidelijke) conclusie
De criminaliteitscijfers laten zien dat er steeds meer criminaliteit is. De lage straffen zorgen dan ook niet voor vermindering van het criminaliteitscijfer. De strengere straffen in het buitenland hebben een positief gevolg: minder criminaliteit. Maar er zullen altijd criminelen in de wereld zijn, hoe hard de straffen dan ook zijn: criminaliteit verdwijnt niet. De laatste zin kan een uitsmijter zijn (wel een beetje voor de hand liggend). Conclusie ontbreekt. Voor uitsmijter: Dus er moet in Nederland strenger gestraft worden.

4 Probleem 2: onvolledige samenvatting
Kortom, criminaliteit in Nederland moet beter en harder aangepakt worden, omdat Nederland er anders economisch gezien op achteruitgaat en het krijgt er een steeds slechtere status door. De criminaliteit zal door de maatregelen minder erg worden en zo zal Nederland zijn status als een sterk en welvarend land terug kunnen winnen. Criminaliteit zal er altijd zijn, maar door te proberen criminaliteit te voorkomen, zou er iets aan gedaan kunnen worden. Goede conclusie, uitsmijter kan beter. Samenvatting slaat alleen op het economische gedeelte van de argumenten. Dat kan niet het enige zijn wat er in het midden besproken is. Uit de cijfers blijkt dat de huidige lage straffen niet werken. De zware straffen in het buitenland werken wel. Bovendien is dit hoge criminaliteitscijfer van invloed op de economie in Nederland.

5 Probleem 3: nieuwe informatie in je slot of weer van alles uitleggen
Criminaliteit moet harder aangepakt worden. Uit de cijfers van de onderzoeken blijkt dat de criminaliteit toeneemt. Een van de oorzaken is dat er tegenwoordig te lage straffen worden gegeven. Je ziet ook dat er in landen waar de straffen hoger liggen, minder criminaliteit heerst. De straffen schrikken de criminelen af. Toch ziet het ernaar uit dat de straffen in Nederland voorlopig nog niet opgehoogd worden en dat we een andere oplossing moeten zoeken voor de toenemende criminaliteit. Eigenwijs land! Goede conclusie, samenvatting en uitsmijter. Rode gedeelte is nieuw – niet in midden aan de orde geweest- en haalt je hele verhaal weer onderuit.

6 Probleem 3: nieuwe informatie in je slot of weer van alles uitleggen
De criminelen in Nederland worden steeds brutaler. Banken worden te goed beveiligd en daarom worden er met veel geweld juwelieren beroofd en wordt er in huizen ingebroken. Als je wordt gepakt, zijn de straffen laag, maar de slachtoffers zitten met de schade, zowel lichamelijk, psychisch en materieel. De straffen in het buitenland lijken effectiever te zijn. De criminaliteitscijfers in Amerika dalen, omdat criminelen voor elke misdaad worden berecht, met als gevolg, in ernstige gevallen, de doodstraf. De criminaliteit in Nederland moet dus strenger aangepakt worden, zodat de jeugd op school meekrijgt dat je zelf moet werken voor je geld. Goede samenvatting, conclusie en uitsmijter. De rode uitleg kan weg: die heb je in het midden al gegeven.

7 Probleem 4: geen uitsmijter
Dus de criminaliteit in Nederland stijgt, dat zien we in de cijfers. De oorzaak blijkt de huidige lage straffen te zijn. In het buitenland zijn er namelijk hogere straffen en daar is beduidend minder criminaliteit. Hogere straffen zijn dus effectief en dus moeten de straffen in Nederland hoger. Nederlandse overheid, waar wacht je op?! In dat geval zal Jantje uit het voorbeeld in de inleiding wel twee keer nadenken, voordat hij weer een overval pleegt.

8 Goed voorbeeld Dus criminaliteit moet strenger gestraft worden, omdat criminelen minder snel overwegen om iets crimineels te doen, als de straffen hoger zijn. Hierdoor zal de samenleving veiliger worden. In Amerika bestaat de doodstraf nog en hierdoor worden er minder ernstige misdaden gepleegd dan in Nederland, want in Nederland word je een tijd vastgehouden en weer vrijgelaten, hoe erg de misdaad ook is die je hebt gepleegd. Criminelen zijn net kleine kinderen: je moet ze bij je houden, tot ze volwassen zijn.

9 Goed voorbeeld Alles bij elkaar genomen moeten de criminaliteitscijfers gaan dalen. De negatieve cijfers worden veroorzaakt door de lage straffen. Dit zou je kunnen aflezen, als je naar Amerika (of een ander land) kijkt. In Amerika is de doodstraf er nog en dus zou er minder worden misdaan. Dit blijkt ook uit de cijfers. De straffen moeten dus echt omhoog, als we de criminaliteit tegen willen gaan. Zo komen we steeds dichterbij een veilig Nederland!


Download ppt "Slot 4Hc."

Verwante presentaties


Ads door Google