De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Hé jullie daar. Ik wil jullie graag opleiden tot mijn opvolger

Verwante presentaties


Presentatie over: "Hé jullie daar. Ik wil jullie graag opleiden tot mijn opvolger"— Transcript van de presentatie:

1 Hé jullie daar. Ik wil jullie graag opleiden tot mijn opvolger
Hé jullie daar! Ik wil jullie graag opleiden tot mijn opvolger! Het zal een zware tocht worden. Geen tijd te verliezen dus!

2

3 LUCHT Ken je de orkaan ‘Katrina’ nog? Deze Orkaan heeft in 2008 veel verwoest in Amerika. Door deze orkaan zal je de kracht van lucht leren kennen. Zoek op google naar een foto van de orkaan Katrina.

4 LUCHT Om lucht te beheersen moet je even deze QR-code inscannen. Bekijk het filmpje met je tegenstander.

5 LUCHT De orkaan Katrina is in 2008 in New Orleans in Amerika geweest. Je kan de schade nog steeds zien. Zoek ‘New Orleans’ op in Google Earth.

6 Als je lucht wil sturen , moet je ook weten hoe je een orkaan op de weerkaart herkent. Zoek op Google naar een foto , laat dit aan je tegenstander zien en beschrijf wat je ziet.

7 LUCHT Zoek de schaal van Beaufort op met Google.

8 LUCHT Er zijn niet alleen orkanen in vreemde landen, maar ook in ons land. Zoek eens op Google naar de laatste orkaan België.

9 LUCHT Er is terug een orkaan gesignaleerd. Deze keer in Mexico. Zoek op Google earth waar mexico ligt zodat jij daar de orkaan kan tegenhouden!

10 LUCHT Zoek een foto waar de schade van een orkaan duidelijk is. Laat de foto aan je medespelers zien. Wat zie je op de foto?

11 VUUR Omdat je de kracht vuur wil leren , moet je eerst wat kennis op doen! Je gaat de Eyjafjallajökull in Ijsland bezoeken. Zoek dit via Google Earth!

12 VUUR Je bent een vulkaan gaan bezoeken! Wil je weten hoe hij eruit ziet? Maak de puzzel!

13 VUUR De etna is een vulkaan in Europa. Je moet er naartoe gaan om de vulkaan te controleren. Maar in welk land ligt deze vulkaan? Zoek het op met Google Earth!

14 VUUR de Eyjafjallajökull in Ijsland is een enorm grote vulkaan. Zoek een foto en laat dit aan je medespeler zien!

15 VUUR Er is bosbrand! Je moet helpen om het vuur te beheren. Deze bosbrand is in Spanje. Zoek op Google Earth waar Spanje ligt!

16 VUUR Om meer te weten te komen over vuur , ga je samen met je medespelers dit filmpje bekijken. Scan de QR-code in!

17 VUUR Als je wil leren om vuur te sturen , moet je ook weten hoe je vuur moet blussen. Geef 3 manieren om vuur te blussen! (TIP voor Google : Manieren Brand Blussen)

18 VUUR Er zijn tegenwoordig veel bosbranden! Zoek een foto via google waar men duidelijk een bosbrand op ziet.

19 Water Om het natuurelement water te leren kennen moet je even deze puzzel maken!

20 Water Zoek een foto over het waterverschijnsel Pamukkale Via Google. Laat hem aan je tegenstander zien. Wat denken jullie te zien?

21 Water Zoek via Google Earth de Niagarra Watervallen. Het perfecte paradijs om je watertechnieken te leren.

22 Water Scan de QR-code! Wat zie je? Wat heeft dit te maken met water en waarom zou jij daar dan zijn?

23 Water Een tsunami in Thailand zorgt voor paniek. Jij , als waterbestuurder , moet dit tegenhouden! Weet jij waar thailand ligt? Zoek dit op met google earth!

24 Water Je kennis over water moet groeien. Enig idee in welke vormen we water allemaal tegenkomen?

25 Water Water valt ook uit de lucht. Je moet dus op de hoogte zijn van het weer. Gebruik de app ‘weerbericht voor België’ om het weer na te kijken. Vertel dit als een echter weerman aan je partner!

26 Water Zoek op hoe groot een Tsunami kan zijn! Vertel dit aan je partner en vergelijk dit met je eigen grootte!

27 Aarde Om een verbinding te krijgen met het rijk der aarde moet je deze puzzel oplossen!

28 Aarde Guillin is de stad om aarde te leren sturen en het element dus te ontdekken. Zoek een foto van Guillin en ontdek waarom dat zo is.

29 Aarde Voor te kunnen aardsturen moet je 1 worden met de aarde. Waar kan je dat beter doen dan in de sahara? Zoek op in welk land de sahara ligt (google earth).

30 Aarde De grootste wonder , door aardsturen, in de wereld is de ‘mount everest’. Zoek op hoe hoog de mount everest is.

31 Aarde De aarde kan soms wel eens beven. Dat noemen we een aardbeving. Heb je het al eens meegemaakt? Weet je hoe ze de sterkte van een aardbeving kunnen meten? Doe het zelf met de app!

32 Aarde Je wil een huis bouwen. Waar zou je dat dan doen als je kan aardsturen? Scan deze QR-code om je huis te zien!

33 Aarde Als aardstuurder moet jij kennis hebben over de aarde zelf. Kan jij 3 (losse of vaste) gesteenten opnoemen? (Tip : Google)

34 Aarde Zoek een foto over het gesteente ‘malachiet’ op en laat deze aan je tegenstander zien. Wat is het grootste kenmerk van deze steen?


Download ppt "Hé jullie daar. Ik wil jullie graag opleiden tot mijn opvolger"

Verwante presentaties


Ads door Google