De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Hey! Aangenaam kennis te maken!

Verwante presentaties


Presentatie over: "Hey! Aangenaam kennis te maken!"— Transcript van de presentatie:

1 Hey! Aangenaam kennis te maken!
Ik moet je begeleiden in de wereldreis. Ik ga niet teveel spreken , laten we gewoon maar beginnen! Hup hup!

2 Kies je land! China Verenigd Koninkrijk Turkije Japan Canada
Egypte Thailand Spanje Zuid – Afrika Noorwegen Argentinië United States of America Verenigd Koninkrijk Japan Nieuw – Zeeland India Marokko Congo Mexico Madagaskar Brazilië Australië

3 Welkom in The United States Of America
Welkom in The United States Of America! Je start met je wereldreis in de USA. In de United States of Amerika liggen tal van eettentjes. Je maag moet toch goed gevuld zijn als je aan zo’n reis begint hé! Daarom gaan we de McDonalds binnen; Hmmmm…. Opdrachten : Zet een pion op de United States Of America (Zoek met Google Earth) Met welk bankbiljet moet je in de USA betalen? (Geef het juiste biljet af) Je moet in totaal 7 dollar betalen in de McDonalds. Hoeveel euro is dit? (Reken dit om)

4 Welkom in Canada. Canada is een prachtig uitgestrekt land
Welkom in Canada! Canada is een prachtig uitgestrekt land. Dit land is zeker de moeite voor natuurliefhebbers. Jij bent van plan de hoofdstad van Canada te bezichtigen. Opdrachten : Zet een pion in Canada. (Zoek met Google Earth) Met welk bankbiljet moet je in de Canada betalen? (Geef het juiste biljet af) Je gaat in Canada berg beklimmen. Start de app: ‘doodle jump er geraak in max. 3 beurten aan 3000m

5 Welkom in Mexico. Waauww. Wat een prachtig land is Mexico
Welkom in Mexico! Waauww! Wat een prachtig land is Mexico. Je gaat de mayastad Chichen Itza bezichtigen. De maya’s zijn een indianenstam en zijn één van de eerste bewoners van Mexico. Opdrachten : Zet een pion in Mexico. (Zoek met Google Earth) Ik ga een bus nemen naar de Mayastad Chichen Itza. Met welk biljet moet ik betalen? (Geef het juiste biljet af) Zoek een foto van: Chichen Itza (gebruik Google)

6 Welkom in Congo! In Congo ben je van plan om op safari te gaan met de auto. Je wil graag de wilde dieren gaan bewonderen. Vooral de giraf & de leeuw. Opdrachten : Zet een pion op Congo. (Zoek met Google Earth) Met welk biljet kan ik mijn safari betalen? ( Geef het juiste biljet af) Ik heb mijn Afrikaans masker gebroken. Kan jij dit binnen de minuut maken? (puzzel)

7 Welkom in Zuid-Afrika. In Zuid-Afrika ga je Kaapstad bezichtigen
Welkom in Zuid-Afrika! In Zuid-Afrika ga je Kaapstad bezichtigen. Je hebt zowel uitzicht op een oceaan als op de bergen. Je wil gaan snorkelen tussen de vissen en zeehonden. Opdrachten : Zet een pion op Zuid-Afrika. (Google Earth) Met welk biljet moet ik mijn snorkelsessie betalen? (Geef het juiste biljet af) De hotelmanager vraagt wat je gaat doen vandaag. Zeg tegen hem: “ Ik ga snorkelen in Zuid – Afrika.” (Vertaal dit)

8 Welkom in Australië! In Australië wil je voornamelijk genieten van het weer , de witte stranden en de palmbomen! Zalig zo op het strand liggen. Omdat je hier zo tot rust komt , heb je besloten om hier een strandhutje te kopen! Opdrachten : Zet een pion op Australië. (Zoek met Google Earth) Ik wil graag mijn strandhutje kopen. Met welke munteenheid betaalt men hier? ( Geef het juiste biljet af) Zoek een foto van het beroemd strand: Bondi Beach en laat het aan je tegenstander zien. (Google)

9 Welkom in Thailand! In Thailand ga je naar de prachtige Thi Lo Su waterval kijken. Het is de grootste waterval van Thailand. Opdrachten : Zet een pion op Thailand. (Zoek met Google Earth) Met welk biljet moet ik mijn busrit naar de Thi Lo Su Waterval betalen? (Geef het juiste biljet af) Ik betaal 5 euro. Hoeveel geld is dat bij hun? (Reken dit om)

10 Welkom in Brazilië. Brazilië is een land van veel kleur
Welkom in Brazilië! Brazilië is een land van veel kleur. De mensen hier feesten graag en daarom is het Braziliaanse carnaval enorm populair. Om die reden gaan we naar de stad Rio De Janeiro. Opdrachten : Zet een pion op Brazilië. (Zoek met Google Earth) In Brazilië zijn er nu & dan wel eens aardbevingen. Test hoe dit gemeten wordt met de app ‘trillingsmeter’. Je boekt een hotel in Brazilië. Met welk bankbiljet moet je in dit hotel betalen? (Geef het juiste biljet af)

11 Welkom in Marokko! In Marokko kun je veel doen, maar ik heb gekozen om een kamelenrit te doen. Je moet je wel goed kleden , want het is heel warm in de woestijn! Opdrachten : Zet een pion op Marokko. (Zoek met Google Earth) Welk biljet moet ik geven aan de Marokkaan om een kameel te huren? ( Geef het juiste biljet af) Wil je weten hoe je kameel eruit ziet? Het is een schatje! (Puzzel)

12 Welkom in Nieuw – Zeeland. Wat een reis heb je al achter de rug
Welkom in Nieuw – Zeeland ! Wat een reis heb je al achter de rug! In Nieuw-Zeeland ga je een boottoch maken in Milford Sound. Dat is een enorm prachtig gebied tussen de bergen. Opdrachten : Zet een pion op Nieuw-Zeeland. (Zoek met Google Earth) Met welk biljet moet ik in Nieuw-Zeeland betalen? (Geef het juiste biljet af) Zoek een foto van Milford Sound. Laat deze aan je tegenstander zien! (Google)

13 Welkom in Egypte. Proficiat
Welkom in Egypte! Proficiat! We zijn eindelijk in het land van het woeste zand en de grote piramides gekomen. Opdrachten : Zet een pion op Egypte. (Zoek met Google Earth) Met welk biljet moet je in Egypte betalen? ( Geef het juiste biljet af) Je hebt foto’s getrokken maar 1 foto is gescheurd. Kan je deze foto terug maken? (Puzzel)

14 Welkom in China. Wat een groot land is me dit
Welkom in China! Wat een groot land is me dit! Ze hebben de meeste bevolking & de langste muur van de wereld. Dit is te gek! Opdrachten : Zet een pion op China. (Zoek met Google Earth) Met welk biljet moet ik de inkom van de Chinese muur betalen? ( Geef het juiste biljet af) Je Chinese vriendin vraagt via de telefoon wat je gaat doen vandaag. Zeg tegen haar in het chinees : “ Ik ga de muur bezoeken.” (Vertalen)

15 Welkom in Turkije! Turkije , het land van de leuke marktjes , de grote hotelketens en vooral de mooie dolfijntjes in het water! Opdrachten : Zet een pion op Turkije. (Zoek met Google Earth) Met welk biljet moet je in Turkije betalen? (Geef het juiste biljet af) Onderweg naar Turkije moet je 10 lira betalen. Hoeveel euro is dit? (Reken dit om)

16 Zet een pion op Groot-Britannië. (Zoek met Google Earth)
Welkom in Verenigd Koninkrijk! Een grootmacht in de sport & een land wat deze zomer de olympische spelen organiseerde. Je komt aan in dit land via een boot langs de Thames en gaat naar een miljoenenstad in deze wereld. Opdrachten : Zet een pion op Groot-Britannië. (Zoek met Google Earth) Zoek aan de hand van de app ‘ Earth’ de thames , laat deze zien aan je compagnon. Door welke grote stad loopt deze? (Zoek met Google Earth) Met welk bankbiljet moet je in Groot – Brittannië betalen? (Geef het juiste biljet af)

17 Welkom in India. Eindelijk kom je in het machtige India
Welkom in India! Eindelijk kom je in het machtige India. Met mooie tempels en historische gebouwen loop hier in 1 van de mooiste landen ter wereld rond. Opdrachten : Zet een pion in India. (Zoek met Google Earth) Met welk biljet moet je in India betalen? (Geef het juiste biljet af) Zoek een foto op van de Taj Mahal. Laat deze aan je compagnon zien. (Google)

18 Welkom in Madagaskar! U kent Madagaskar meer dan waarschijnlijk van die tekenfilm. Maar buiten dat raad ik u dit eiland aan voor een heerlijke tropische vakantie met zeer aangename temperaturen. Opdrachten : Zet je pion op Madagaskar. (Zoek met Google Earth) Met welke munteenheid moet je in Madagaskar betalen? (Geef het juiste biljet af) Scan de QR-code. Wat zie je?

19 Welkom in Japan! Iedereen kent Japan wel van de nucleaire ramp die er dit jaar heeft plaats gevonden. Maar daardoor vergeet iedereen ook de mooie natuur die Japan te bieden heeft. En die ga jij nu bezoeken! Opdrachten : Zet een pion op Japan. (Zoek met Google Earth) Met welk biljet moet ik in Japen betalen? (Geef het juiste biljet af) OOH een leuke panda ! Wil je bekijken hoe de panda eruit ziet? Dan moet je even deze puzzel oplossen!

20 Welkom in Argentinië. Argentinië
Welkom in Argentinië! Argentinië. Een uitgestrekt land met leuke mooie weides. Voor wat zou je nog naar Argentinië gaan? Om de sport natuurlijk! Argentinië is een grootmacht wat sport betreft. Opdrachten : Zet een pion op Argentinië. (Zoek met Google Earth) Welk biljet moet je gebruiken in Argentinië? (Geef het juiste biljet af) Je gaat een berg beklimmen. Start de app: ‘doodle jump’ en je moet in max 3 beuren tot 3000 m zijn geraakt!

21 Welkom in Noorwegen!! Na al die vermoeiende uitstappen wil je eindelijk eens rusten. In Zweden kan dat met al die mooie natuur ! Opdrachten : Zet een pion in Noorwegen. (Zoek met Google Earth) Met welk geld moet je hier betalen? (Geef het juiste biljet af) Het wordt donker terwijl jij nog steeds zit te genieten. Hé kijk daar! Het Poollicht! Zoek een mooie foto van het poollicht en laat deze aan je tegenstander zien. (Google)

22 Welkom in Spanje. Proficiat. Je bent al in Spanje geraakt
Welkom in Spanje! Proficiat! Je bent al in Spanje geraakt! Het was wel vrij vermoeiend tot nu en juist daarom gaan we in dit leuk land extra genieten! Opdrachten : Zet een pion op Spanje! (Zoek met Google Earth) Met welk bankbiljet moet je in Spanje betalen? (Geef het juiste biljet af) Zoek een mooie foto van de sagrada familia en laat dit aan je tegenstander zien. Wat voor gebouw denk je dat dit is? (Google)


Download ppt "Hey! Aangenaam kennis te maken!"

Verwante presentaties


Ads door Google