De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Kan je zien of iemand holebi is?

Verwante presentaties


Presentatie over: "Kan je zien of iemand holebi is?"— Transcript van de presentatie:

1

2 Kan je zien of iemand holebi is?
A: Ja, je ziet het altijd aan de kledij en het gedrag. B: Niet altijd, maar het zou wel handig zijn als je het zou kunnen zien. C: Neen, je ziet het helemaal niet. Je merkt het pas als je ermee praat. D: Neen, je merkt het zelfs niet als je ermee praat.

3 Hoe weet je dat je holebi bent?
A: Als je een voortdurende drang naar Skittles krijgt, als je een eenhoorn wil in plaats van een pony en als je continu regenboogkleuren ziet. B: Je weet het pas als je met iemand gekust hebt van hetzelfde geslacht. C: Je weet het pas zeker als je vrienden het ook bevestigen. D: Dat is voor iedereen anders. Bijvoorbeeld: sommigen hebben het altijd al geweten, sommigen weten het pas na het lezen van een boek of…

4 Hoe weet je dat je trans bent?
A: Je weet het pas echt zeker als je een operatie naar het andere geslacht wil laten doen. B: Je ziet het aan de make-up, kledij en het kapsel. C: Het heeft te maken met hoe je je voelt. D: Je moet je eerst ‘outen’ als holebi voor je trans kan zijn.

5 Kunnen holebi’s gelovig zijn?
A: Nee, het mag niet van de heilige schriften. Dan bestaat het ook niet. B: Elke regel uit de heilige schriften is belangrijk. Ook de regel dat je geen kleren met twee verschillende stoffen mag dragen. C: Dit kan je enkel zelf beslissen. Elke religie vertrekt vanuit eenzelfde principe: “goed doen”.

6 Word je holebi als je met holebi’s optrekt?
A: Ja, als je snel beïnvloed wordt. B: Het is niet zo dat je zelf holebi wordt, maar je kan het wel beter begrijpen en voor jezelf makkelijker herkennen. C: Neen, het werkt net omgekeerd. Iemand die holebi is, zal meer geneigd zijn hetero te worden. D: Het hangt af van hoe intiem je bent. Als je er mee experimenteert wel.

7 Kan je dat kiezen, holebi zijn?
A: Neen, je bent hoe je bent. B: Ja, als je echt wil, kan je jezelf veranderen. C: Als je dat wil zijn, is dat jouw keuze.

8 Is er altijd iemand meer man/vrouw in een relatie?
A: Ja. Dit is gewoon een natuurlijk gegeven. Eén van de partners zal zich dus sowieso aanpassen. B: Nee. Holebi-partners proberen net meer op elkaar te lijken. C: Het is simpel. Je moet kijken naar de kledij en dan zie je wei de man/vrouw is. D: Elke partner kan ‘typisch mannelijke’ en ‘typisch vrouwelijke’ kenmerken hebben.

9 Waarom zijn er speciale holebi- en transgenderverenigingen?
A: Mensen met dezelfde achtergrond en interesse zoeken elkaar op. B: Omdat anders iedereen holebi of trans wordt. C: Omdat holebi’s zich niet amuseren met hetero’s. D: Alleen via speciale verenigingen kunnen holebi’s een lief zoeken.

10 Homo! Janet! Manwijf! Waarom worden deze scheldwoorden nog zo vaak gebruikt?
A: De meesten doen het uit gewoonte, maar bedoelen er eigenlijk niets slecht mee. B: Het is ondertussen maatschappelijk aanvaard, dus waarom zouden we het niet gebruiken? C: Het wordt vooral gebruikt wanneer iemand zich stoort aan een holebi. D: Omdat er helemaal niets mis mee is, toch?

11 Hoeveel holebi’s zijn er?
A: Ongeveer 2% B: Ongeveer 8% D: Ongeveer 20%

12 Wat is de beste manier om aan je vrienden te vertellen dat je op hetzelfde geslacht valt ?
A: Je moet het enkel vertellen aan je BFF’s. B: Gewoon wachten tot ze het zelf ontdekken. C: Vertel het op de manier waar je je het best bij voelt. Hoe je vrienden reageren, zegt meer over de vriendschap. D: Via Snapchat

13 Hoe tonen holebi’s dat ze elkaar graag zien?
A: Ze doen typische ‘homo-dingen’. B: Net als bij hetero’s is er tussen elk koppel heel wat verschil. Love is love. C: Omdat ze geen normale seks kunnen hebben, is het onmogelijk om in dezelfde mate als een heterokoppel liefde naar elkaar te tonen. D: Ze kunnen het wel, maar meestal gaan ze afstandelijker met elkaar om.

14 Zijn er voordelen aan holebi zijn?
A: Ja. Er zijn voordelen, ook al denken de meesten direct aan nadelen. B: Neen, er zijn enkel nadelen omdat ze een minderheidsgroep zijn. C: Er zouden voordelen kunnen zijn, maar deze zijn nog niet ontdekt. D: Neen, want ze kunnen geen natuurlijke kinderen krijgen en dit is toch het optimale geluk voor iedereen.

15 Wat mogen holebi’s op wettelijk vlak in belgië?
A: Ze mogen enkel trouwen. B: Ze mogen enkel pleegouders zijn. C: Ze mogen enkel een kind uit Amerika adopteren. D: Ze mogen zowel trouwen als een kind adopteren.

16 Wat is de beste manier om duidelijk te maken dat jij iemand van hetzelfde geslacht ziet zitten?
A: Dit zeg je best niet voordat je zeker weet of deze persoon ook holebi is. B: Je kan maar proberen. Dit is in elk geval beter dan met je gevoelens te blijven zitten. C: Je probeert best één keer. Als dit een ‘no go’ is probeer je het best niet meer. D: Door constant te knipogen.

17 Wat is de beste manier om te reageren op iemand die holebi is en jou ziet zitten?
A: “Ik ben als spaghetti en jij bent als choco, dat kunnen we toch niet mengen.” B: Ik zou zeggen dat ik niet geïnteresseerd ben en ik wil ook niet meer met die ander praten of er mee omgaan. C: “Ik ben geflatteerd dat je gevoelens voor mij hebt, maar ik ben zelf hetero.” D: “Let’s go for it.”

18 Wat is de beste manier om het aan je ouders te vertellen?
A: Vertel het best eerst aan je moeder en vraag of zij het aan je vader vertelt. B: Gewoon wachten tot ze het zelf ontdekken. C: Via Snapchat D: There’s no perfect way. Alle ouders zijn verschillend.


Download ppt "Kan je zien of iemand holebi is?"

Verwante presentaties


Ads door Google