De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Welcome hallo allemaal,

Verwante presentaties


Presentatie over: "Welcome hallo allemaal,"— Transcript van de presentatie:

1 Welcome hallo allemaal,
Wij gaan deze powerpoint presentatie doen over aids! Op de volgende pagina vind je de inhoudsopgave met alle onderwerpen.

2 Inhoudsopgave Pagina 1: Welcome Pagina 2: Inhoudsopgave
Pagina 3: Waar staan de letters aids voor? Pagina 4: Wat is aids? Pagina 5: Hoe behandel je het? Pagina 6: Verenigingen die aids patiënten helpen Pagina 7: In welke landen komt aids voor? Pagina 8: Onze site! Pagina 9: Einde

3 Waar staan de letters aids voor?
De letters aids staan voor: A = acquired: tijdens het leven opgelopen, dus niet geërfd. I = immune: immuniteitafweersysteem, het natuurlijke systeem in ons lichaam dat ons beschermt tegen ziekte, veroorzaakt door bijvoorbeeld bacteriën, virussen en schimmels. D = deficieny: tekort, gebrek, verminderde functie. S = syndrome: ziektebeeld, de gezamenlijke verschijnselen van een bepaalde ziekte.

4 Wat is aids? Als iemand aids heeft kan hij nooit meer beter worden. hiv is het virus dat aids kan veroorzaken. Het wordt daarom ook wel het aids-virus genoemd. Hiv is een seksueel overdraagbare aandoening en kan ook via bloed worden overgedragen. Hiv en aids zijn tot nu toe niet te genezen. Wel bestaan er behandelingen met hiv-remmers. Deze behandelingen zorgen ervoor om de ziekte aids te voorkomen of uit te stellen. Je kunt wel voorkomen dat je hiv krijgt!

5 Hoe behandel je het? Je kunt aids niet zodanig behandelen dat je er van genezen bent. Je kunt aids wel afremmen door allerlei behandelingen.

6 Verenigingen die aids patiënten helpen.
Er zijn verschillende verenigingen die aids patiënten helpen of steunen. Er zijn ook verenigingen die gewoon informatie geven over aids! We noemen er een paar:

7 In welke landen komt aids voor?
Aids komt in eigenlijk de hele wereld voor! Maar vooral in de landen van Azië, Indonesië en Afrika. Kortom vooral de arme landen!!

8 Onze site!!!!!!! VEEL PLEZIER OP ONZE SITE!!!!!!!!!
Wij hebben een site gemaakt die over aids gaat! Je kunt er allemaal een kijkje nemen. Daarvoor moet je even op de volgende link klikken: Zet natuurlijk ook iets in het gastenboek! VEEL PLEZIER OP ONZE SITE!!!!!!!!!

9 Einde Dit is dan het eind van onze diavoorstelling. Voor meer informatie moet je even op onze site kijken of je vraagt het gewoon aan ons. We hopen dat jullie het leuk vonden en kom gerust even langs op onze site. Zet natuurlijk wel even wat in het gastenboek!! Gemaakt door: Laura, Loes Karen, Annemarie


Download ppt "Welcome hallo allemaal,"

Verwante presentaties


Ads door Google