De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Muziek Project; Klaplong

Verwante presentaties


Presentatie over: "Muziek Project; Klaplong"— Transcript van de presentatie:

1 Muziek Project; Klaplong
Door: Koen Koppen, Reinier de Groot en Jonah Norbury Met een aantal mooie foto’s tussendoor!

2 “Je Muziek staat te hard!’’
Misschien hoor je het wel eens vaak, je moeder roept je vanaf beneden met de tekst; ‘’Zet je muziek zachter knul!’’. Misschien heeft ze nog gelijk ook! Want te harde muziek kan leiden tot een heuse klaplong! Hier schrikken jullie natuurlijk allemaal enorm van. Maar wij gaan jullie even uitleggen hoe het allemaal werkt laten zien hoe je een klaplong kan voorkomen! =*

3 Wat zeg je, Te harde muziek!!?
Harde muziek als hardcore, death metal en techno kunnen leiden tot schade aan het longstelsel met zelfs een levensbedreigende klaplong tot gevolg (als het extreem is). Ook kan het schade maken aan je oren. Maar liefst 1 op de 5 patiënten met een klaplong is niet zo lang daarvoor blootgesteld aan vreselijk harde muziek op concerten. Dat blijkt uit onderzoek onder patiënten tussen 15 en 25 jaar met een klaplong van de VU in Amsterdam Zuid-Oost. Bij wie het meeste voorkomt zijn slanke, rokende mannen. Die kun je zeker veel vinden op concerten.

4 Gehoorschade Als je deze adviezen niet opvolgt en niet naar je dokter luistert zal vast en zeker gehoorschade oplopen. De meest voorkomende oorzaak van gehoorschade is natuurlijk te lange blootstelling van lawaai maar wat ook kan is dat je door bepaalde ziekte gehoorschade hebt opgelopen. Je wilt natuurlijk niet je hele leven met zo’n piep in je oren lopen toch?

5 Oorzaak Gehoorschade Gehoorschade ontstaat als iemand een lange tijd wordt blootgesteld aan een geluid dat boven de 80 DB(A), wordt blootgesteld. Maar op concerten gaat het geluid altijd wel makkelijk boven de 120 DB(A) uit. Daarom moet je niet te veel naar van die luidruchtige concertjes gaan!

6 Pneumothorax Een Pneumothorax (Klaplong) gebeurt wanneer er in de borst, (dus niet in de longen) ook gewoon lucht aanwezig is. Deze lucht gaat drukken op de organen evenals de long die verkrimpt en dan komen de luchtwegen vast te zitten. Dit kan erg gevaarlijk zijn, en kan soms het einde van je leven betekenen. 1 manier van het krijgen is als er teveel lage trilling als zware bassen zorgen voor een gaat waar lucht in kan, in de borstholte. Ook kun je het krijgen van scuba duiken, vliegen, kogelwonden of zware trauma op de borst.

7 Hoe kan ik het voorkomen!?
Het is eigenlijk heel simpel! Je zet een geluidslimiet op je ipod of andere muziekspeler. Je mag wel naar een concert gaan maar niet iedere dag, en probeer ver van de speakers te staan.

8 Waarom dit onderwerp gekozen?
Een klaplong en/of Gehoorschade zijn vreselijk serieuze problemen en wij wisten er zelf vrij weinig van! We vonden dit vreselijk hinderlijk want je moet gewoon goed ingelicht zijn over dit soort dingen. Verder wisten we helemaal niet hoe het ontstond, dus dat was ook interessant om te weten. Door Koen Koppen, Reinier de Groot en Jonah Norbury KRJ™ inc. ©®

9 Dankuwel voor het kijken EN LUISTEREN
Tot ziens. Lobbi


Download ppt "Muziek Project; Klaplong"

Verwante presentaties


Ads door Google