Machtig God, sterke Rots (LvGz 347)

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Psalm 119 : 10, Ik zoek U met mijn ganse hart, laat mij niet van uw geboden afdwalen.
Advertisements

1 19 jan Urk. 2 de context van 2Korinthe 3  Paulus reageert op beschuldigingen dat hij onbevoegd zou zijn (3:1,2);  Paulus plaatst zijn Evangelie.
Ik wens je De kracht van god.
Bouwstenen voor Gemeenterelaties Liefde. Wat is liefde?  Schrijf de naam van een geliefde op en geef 5 voorbeelden hoe u die liefde uitdrukt naar die.
Ik ben gedoopt! En nu..?. 5 stappen die je moet volgen nu je gedoopt bent.
“ff Anders”.  Het thema van dit jaar is “ff Anders” 2.
Wie of wat bepaalt jouw identiteit?
Wat de Bijbel erover te zeggen heeft
Genesis 25: 27 Toen de jongens opgroeiden, werd Esau een man, ervaren in de jacht, een man van het veld, maar Jakob was een huiselijk man, die in tenten.
27 februari 2014 Bodegraven 1. 1Korinthe 12 1 Ten aanzien van de uitingen des geestes, broeders, wil ik u niet onkundig laten. 2.
Tussen Pasen en Pinksteren.
Discipelschap.
De barmhartige Samaritaan: de parabel uitgewerkt
Preek Halle 1 december 2013 Voldoen aan Gods verwachtingen
Zending vandaag Wat gaan we bespreken? Wat is zending?
THEMA GENIET MAAR DRINK MET MATE
“Gelijk een hert schreeuwt naar de waterstromen, alzo schreeuwt mijn ziel tot U, o God! Mijn ziel dorst naar God, naar den levenden God.” (Psalm 42:1-2)
Het Brood des levens Niek vorige week gesproken over je vastheid vinden bij God.
Davids gouden geheim Wanneer ben je tevreden? Waar vind je je geluk? Wanneer voel je je veilig?
Studiedag “Screening versus roeping?” MCNL – Amersfoort
Een man lag uit te rusten in het gras en keek naar de lucht
De visie is Jezus One for all.
Pasen & Pinksteren op één dag!
"in geen ding bezorgd" 1.
In de moederschoot gevormd Psalm 139.
Wie is mijn naaste? Lucas
| Jezus kussen ?. ik/wij God Love is the currency of the kingdom genade aanbidding.
WELKOM OP TOV!.
WELKOM TOV’ERS.
WELKOM OP TOV! Maak het verschil…….
Welkom.
Welkom op TOV!.
Antwoord voor jezelf op de volgende vragen met NOOIT, WEINIG of REGELMATIG 1Hoe vaak nodig jij anderen uit voor een bakje koffie? 2Hoe vaak laat jij.
Wanneer heb je een echt, levend, geloof?
In de leerschool van het gebed
Verlangens van God.
Welkom op TOV!.
VREDE.
De vreugde van de HEERE.
Wandelen met de Ontzagwekkende
Met de bijbel in de klas.
Lucas 15: 11 En Hij zeide: Iemand had twee zonen
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
Preek Jakobus 2:
Wegwijzer naar Jezus Handelingen 8:26-40
13 november 2014 Bodegraven 1. 2 de vorige keer: 1Kor.15:29-34 indien er geen doden opgewekt worden...  vs 29: waarom dopen?  vs.30-32: waarom doodsgevaren.
Copyright met toestemming gebruikt van Stichting Licentie Oorspronkelijke titel: When the music fades (The heart of worship) © 1997 Kingsway's Thankyou.
Paulus en Israël Romeinen 9-11.
Verslaving.
Welkom deze morgen in de Chr. Ger. kerk van Biezelinge Voorganger deze dienst Ds. A.G.M. Weststrate Je wordt geroepen door God!
26 sept 2013 Bodegraven 1. 1Korinthe 8 1 Wat het offervlees aangaat, wij weten, dat wij allen kennis bezitten. De kennis maakt opgeblazen, maar de liefde.
Welkom op TOV!.
Voorganger: Ds. H. Torenbeek Ouderling van dienst: J. Korthoef
Een voorbeeld dat navolging verdient
Jezus volgen kan niet in deeltijd
How to love GOD back. Deuteronomium 6:5 Heb daarom de HEER, uw God, lief met hart en ziel en met inzet van al uw krachten. Mattheüs 22:36-37 Farizeeën:
Welkom deze middag in de Chr. Ger. kerk van Biezelinge Voorganger in deze dienst is Br. P. v.d. Dikkenberg Jacob op de grens. Gods belofte geeft uitzicht.
Israëlzondag, belijdenis en doopdienst 4 oktober 2015 m.m.v. De Huisband Voorganger Ds. Peter Elzinga.
Dit is liefde, Vincent (het effect van genade) 1.
Voorganger: ds. G. Rohaan Organist: Mans Kuipers
4G Genade Gratie Genade Gratie Gunst Genade Gratie.
Shema Yisrael … de ENE God…. Shema' Jisrael, Adonai Eloheinu, Adonai echad.
Red de verlorenen! Lucas 10,30-37 "Een man reisde van Jeruzalem naar Jericho. Onderweg werd hij door rovers overvallen. Zij rukten hem de kleren van het.
Het nieuwe verbond Koen Minderhoud 22 mei Ps 25:14 (Herziene Statenvertaling) 14 Vertrouwelijk gaat de HEERE om met wie Hem vrezen, Zijn verbond.
VGK Assen Oase Opw.733 Ps.34:1,5 Gz. 257 Opw.427 Opw.575 Exodus 3:1-14 Opw.770 Exodus 4:1-13 Opw.687 Gz.95 Elb.289 Opwekking 710:1 / 2.
Vluchtelingeneditie Bijeenkomst 3
Lucas 10 : Er kwam een wetsleraar naar Jezus toe. Hij wilde Jezus iets verkeerds laten zeggen. Hij vroeg: ‘Meester, wat moet ik doen om het eeuwige.
Lukas – 37 De barmhartige Samaritaan
Welkom op 14 juli Voorganger: Ds. Ko Sent Ouderling van dienst:
HET RIJK IS MIDDEN ONDER ONS HET RIJK IS MIDDEN ONDER ONS
Transcript van de presentatie:

Machtig God, sterke Rots (LvGz 347) U alleen bent waardig. Aard’ en hemel prijzen U, Glorie voor Uw Naam.

Lam van God, hoogste Heer, Heilig en rechtvaardig, Stralend Licht, Morgenster, Niemand is als U.

Prijst de Vader, prijst de Zoon, Prijst de Geest, die in ons woont. Prijst de Koning der heerlijkheid. Prijst Hem tot in eeuwigheid.

Schriftlezing Lucas 10:25-37 25 Er kwam een wetgeleerde die hem op de proef wilde stellen. Hij vroeg: ‘Meester, wat moet ik doen om deel te krijgen aan het eeuwige leven?’ 26 Jezus antwoordde: ‘Wat staat er in de wet geschreven? Wat leest u daar?’ 27 De wetgeleerde antwoordde: ‘Heb de Heer, uw God, lief met heel uw hart en met heel uw ziel en met heel uw kracht en met heel uw verstand, en uw naaste als uzelf.’ 28 ‘U hebt juist geantwoord,’ zei Jezus tegen hem. ‘Doe dat en u zult leven.’ 29 Maar de wetgeleerde wilde zich rechtvaardigen en vroeg aan Jezus: ‘Wie is mijn naaste?’ 30 Toen vertelde Jezus hem het volgende:

‘Er was eens iemand die van Jeruzalem naar Jericho reisde en onderweg werd overvallen door rovers, die hem zijn kleren uittrokken, hem mishandelden en hem daarna halfdood achterlieten. 31 Toevallig kwam er een priester langs, maar toen hij het slachtoffer zag liggen, liep hij met een boog om hem heen. 32 Er kwam ook een Leviet langs, maar bij het zien van het slachtoffer liep ook hij met een boog om hem heen. 33 Een Samaritaan echter, die op reis was, kreeg medelijden toen hij hem zag liggen. 34 Hij ging naar de gewonde man toe, goot olie en wijn over zijn wonden en verbond ze. Hij zette hem op zijn eigen rijdier en bracht hem naar een logement, waar hij voor hem zorgde.

35 De volgende morgen gaf hij twee denarie aan de eigenaar en zei: “Zorg voor hem, en als u meer kosten moet maken, zal ik u die op mijn terugreis vergoeden.” 36 Wie van deze drie is volgens u de naaste geworden van het slachtoffer van de rovers?’ 37 De wetgeleerde zei: ‘De man die medelijden met hem heeft getoond.’ Toen zei Jezus tegen hem: ‘Doet u dan voortaan net zo.’

De muziek vervaagt (opw. 548) Langzaam wordt het stil, Dan kom ik bij U Met mijn grootste wens Iets te geven Heer Waar U blij mee bent.

Ik geef U meer dan een lied, Want een lied op zichzelf Is niet waar U naar verlangt. U kijkt veel dieper in mij, Door de buitenkant heen, Doorgrondt het diepst van mijn hart.

Ik wil terug naar het hart van aanbidding En dan gaat het om U, Om U alleen, Jezus. Ik heb zo’n spijt van Hoe ik er mee omging, Want het gaat toch om U,

Onvolprezen Heer, U bent zo veel meer Dan ik zeggen kan. Maar al ben ik zwak, Alles wat ik Heb, Leg ik voor U neer.

Ik geef U meer dan een lied, Want een lied op zichzelf Is niet waar U naar verlangt. U kijkt veel dieper in mij, Door de buitenkant heen, Doorgrondt het diepst van mijn hart.

Ik wil terug naar het hart van aanbidding En dan gaat het om U, Om U alleen, Jezus. Ik heb zo’n spijt van Hoe ik er mee omging, Want het gaat toch om U,

Aanbidding: U bent bedoeld om God voldoening te geven Doelgericht Leven DOEL 1 (dag 8 t/m dag 14) Aanbidding: U bent bedoeld om God voldoening te geven

Doel van het leven Waarom ben ik hier….?

Openbaring 4:11 “U (God) hebt alles gemaakt. Alles is ontstaan en gemaakt omdat U het wilde.” (Het Boek) “U komen alle lof, eer en macht toe, Heer, onze God, want u hebt alles geschapen: uw wil is de oorsprong van alles wat er is.” NBV

Matteüs 22:36-38 “Heb de Here, uw God, lief met heel uw hart, ziel en verstand. Dit gebod is het eerste en het belangrijkste.”

Aanbidding “Het kennen en houden van God.” Rom. 12:1 “Ik zeg u daarom, broeders, dat u zich helemaal aan God moet wijden. Temeer omdat Hij u al Zijn liefdevolle goedheid aanbiedt. Laat uw lichaam een levend offer zijn; heilig, zodat het een vreugde voor God is.”

Aanbidding Marcus 12: 30 mijn antwoord en teruggeven aan God “…Heb de Heer, uw God, lief met heel uw hart en heel uw ziel, met heel uw verstand en met inzet van al uw krachten.”

Aanbidding mijn antwoord en teruggeven aan God God wil dat ik: Verstandig van Hem houd Met mijn verstand Gepassioneerd van Hem houd Met mijn hart en ziel Praktisch van Hem houd Met al mijn kracht

Aanbidding Verstandig van Hem houden Met mijn verstand Ps. 139:1-3 “Here, U ziet alles van mij; U kent mij helemaal zoals ik ben. U weet het als ik zit en als ik weer opsta; vanuit de hemel weet U wat ik denk. U ziet waar ik heen ga en weet wanneer ik ga liggen. Alles wat ik doe, is voor U bekend.”

Aanbidding Verstandig van Hem houden Met mijn verstand Rom. 8:7 “Je richten op jezelf is het tegenovergestelde van je richten op God. Iemand die compleet in beslag genomen wordt door zichzelf negeert God, en denkt uiteindelijk meer aan zichzelf dan aan God.”

Aanbidding Verstandig van Hem houden Met mijn verstand Rom. 12:2 “U moet niet worden als de mensen die zich niets van God aantrekken. U moet anders worden, door een nieuwe manier van denken.”

Aanbidding Verstandig van Hem houden Met mijn verstand Mat. 6:6 “Zoek een rustige, afgezonderde plek, zodat je niet verleidt wordt om je anders voor te doen voor God. Wees daar zo eenvoudig en eerlijk als je maar kan. Je aandacht zal zich verplaatsen van jou naar God, en je zal Zijn genade ervaren.”

Aanbidding Verstandig van Hem houden Met mijn verstand Psalm 105:4 “… blijf voortdurend in contact met Hem.”

Aanbidding Verstandig van Hem houden Met mijn verstand Jesaja 26:3 “… Degenen die op Hem vertrouwen, die vaak hun gedachten aan de Here wijden, zal Hij in volkomen vrede laten leven!”

Aanbidding Gepassioneerd van Hem houden Met mijn hart en ziel 1 Joh 4:19 “Dat wij Hem liefhebben, komt doordat Hij ons het eerst heeft liefgehad.”

Aanbidding Gepassioneerd van Hem houden Met mijn hart en ziel Hosea 6:6 “Ik wil uw slachtoffers niet; Ik wil uw liefde. Ik hoef uw brandoffers niet; Ik wil dat u Mij kent.”

Aanbidding Gepassioneerd van Hem houden Met mijn hart en ziel Exodus 34:14 “Hij is een God Die gepassioneerd is over Zijn relatie met jou.”

Aanbidding Gepassioneerd van Hem houden Met mijn hart en ziel Rom. 6:13 “Stel uzelf ter beschikking van God, omdat u met Christus gestorven bent, om nu met Hem te leven.”

Aanbidding Praktisch van Hem houden Met al mijn kracht Col. 3:23 “Wat u ook doet, doe alle werk met plezier, alsof het voor de Here is en niet voor mensen.”

Aanbidding Praktisch van Hem houden Met al mijn kracht Rom. 12:1 “Ik zeg u daarom, broeders, dat u zich helemaal aan God moet wijden. Temeer omdat Hij u al Zijn liefdevolle goedheid aanbiedt. Laat uw lichaam een levend offer zijn; heilig, zodat het een vreugde voor God is.”

Doel van het leven Waarom ben ik hier….? 2 Cor. 5:9 “Daarom is het ons hoogste doel te doen wat Hij wil…”

Wat de toekomst brengen moge (LvGz 493) (1) Wat de toekomst brengen moge, God geleidt mij aan zijn hand; Moedig sla ik dus de ogen Naar het onbekende land.

Leer mij volgen zonder vragen; Vader, wat U doet is goed. Leer mij slechts het heden dragen Vol vertrouwen, kalmt’ en moed.

(2) Heer, ik wil uw liefde loven, Al begrijpt mijn ziel U niet. Zalig is, wie durft te geloven, Ook wanneer het oog niet ziet.

Schijnen mij uw wegen duister Zie, ik vraag U niet: waarom? Eenmaal zie ik al uw luister, Als ik in uw hemel kom.

(3) Laat niet mij mijn lot beslissen: Zo ik mocht, ik durfde niet. Ach, hoe zou ik mij vergissen, Als U mij de keuze liet!

Wil mij als een kind behand’len, Dat alleen de weg niet vindt; Neem mijn hand nu in uw handen En geleid mij als een kind.