Wel eens bij stil gestaan? 40 auteurs, verspreid over 1500 jaar (1400 BC – 100 AD) Meest verkochte, vertaalde en gelezen boek ooit? Meest invloedrijke.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Berea’s 40 doelgerichte dagen
Advertisements

Uit hem en door Hem en tot Hem zijn alle dingen
Leven in de kracht van de Heilige Geest
“Ik kan dit niet oplossen...”
“Het is allemaal toch maar gedoe”
Mattheus 12: Toen antwoordden Hem enige der schriftgeleerden en farizeeën en zeiden: Meester, wij zouden wel een teken van U willen zien. Maar Hij.
Welke kenmerken schrijven jij of anderen aan God toe? Roept u maar!
Welkom op TOV!. bidden Geloof & gevoel ‘ik merk niks van God’
Geloof in werking GEMEENTE DOK MARCEL GENEZING GAVEN VAN DE GEEST.
27 februari 2014 Bodegraven 1. 1Korinthe 12 1 Ten aanzien van de uitingen des geestes, broeders, wil ik u niet onkundig laten. 2.
Zonde, de grootste vijand
Ik vraag aan de HEER één ding,
gestorven voor onze zonden 3 Want voor alle dingen heb ik u overgegeven, hetgeen ik zelf ontvangen heb: Christus is gestorven voor onze zonden, naar de.
De allergrootste liefde
Jan Elma Emma Loes Kees Corine Gerrit Bidden Zingen Psalm 62 vers 8 Eenmaal sprak God tot mij een woord, Tot tweemaal toe heb ik 't gehoord; Dat 's.
Beste verkochte boek aller tijden?
Psalm 139: 13 U was het die mijn nieren vormde,
It’s Alive! Vier het leven!.
Waarom zou je geloven? Dáárom, juicht mijn ziel
Wat wil je worden? Je wilt iets worden in het leven Je doet je werk, je bent niet je werk Je identiteit: wie ben je? Wat voor mens wil je zijn? Hoe wil.
Dit sprak Jezus Dit nu is het eeuwige leven, dat zij U kennen, de enige waarachtige God, en Jezus Christus, die Gij gezonden hebt. (Joh.17:3) Meent niet,
“Ik kan dit niet oplossen...” “Ik zal de weg voor jou banen”
HEER, U bent mijn lamp en mijn luchter,
Waarom de Bijbel en niet... de Koran?.
Pasen & Pinksteren op één dag!
zielig & geestig sluit aan op de inleiding - rups - vlinder
8 dec Zoetermeer 1. 1 Hetgeen was van den beginne, hetgeen wij gehoord hebben, hetgeen wij gezien hebben met onze eigen ogen, hetgeen wij aanschouwd.
De Ben Adam Psalm 8.
28 februari 2013 bijbelstudie nr. 5 Vanaf hoofdstuk 2:8.
Welkom in deze kerkdienst
Welkom in deze kerkdienst
 Matt 15:21 En weer vertrok Jezus; hij week uit naar het gebied van Tyrus en Sidon. 22 Plotseling klonk de roep van een Kanaänitische vrouw die uit die.
Vaders & ouwe jongens Moeders & ouwe taarten.
Welkom op TOV!.
Ik nodig je uit tot een nieuw begin.
Om te genezen wie gebroken van hart zijn…
GOED NIEUWS.
Pinksteren 2014 Feest van de Geest
Hoe balanceert u op Gods weegschaal? U zou verbaasd kunnen staan!
Lev. 10:1-2 En de zonen van Aäron, Nadab en Abihu, namen ieder zijn vuurpan, deden daar vuur in en legden daar reukwerk op; zo brachten zij vreemd vuur.
Verlangens van God.
De weg van de rechtvaardigen is stralend als de zon.
Het snijvlak Van boven bekeken – 6.
"het licht dat elk mens verlicht..."
Deuteronomium 30: 19 Ik neem heden de hemel en de aarde tegen u tot getuigen; het leven en de dood stel ik u voor, de zegen en de vloek; kies dan het.
Verlangen naar licht.
Oktober 2014 Woord van Leven “Ik ben het brood dat leven geeft. Wie bij mij komt zal geen honger meer hebben, en wie in mij gelooft zal nooit meer dorst.
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
Preek Hebreeën 4:
Het werk van de Heilige Geest in Rom 8
Zondag 7 HC Franeker 21 februari 2010
Zingen Vers 1 God is mijn licht, mijn heil: wie zou ik vrezen?
7 sept Zoetermeer. 14 want ik weet, dat het afleggen van mijn tent spoedig komt, zoals ook onze Here Jezus Christus mij heeft doen weten. 2Petrus.
10 januari 2013 bijbelstudie nr. 3 Vanaf hoofdstuk 1:19.
15 sept Rotterdam. Romeinen 10 9 Want indien gij met uw mond belijdt, dat Jezus Heer is, en met uw hart gelooft, dat God Hem uit de doden heeft.
Wat moeten wij doen om Gods licht en liefde
Het levende Woord.
De wapenrusting van God 5. SCHILD, HELM & ZWAARD.
2012 wat hebben we te vrezen? Psalm
Startzondag-viering ‘Goede buren‘
30 aug Zoetermeer. vorige keer:  "de verheerlijking op de berg"  een visioen van de komst van Jezus Christus in zijn Koninkrijk.
Waarom zou ik geloven? Een uitnodiging om na te denken over je geloof Philip Nunn - De Bron Deel #1: 1 nov 2105 Deel #2: 22 nov 2105.
Thema: Je bent geliefd… wees een zegen! Zondag 23 november 2014.
Hartelijk bedankt voor uw inzet let op: Op het parkeerterrein bij de toren zijn er extra paaltjes geplaatst, let hier vooral op tijdens het parkeren en.
Bijbellezen Op velerlei wijzen en langs velerlei wegen heeft God in het verleden tot de voorouders gesproken door de profeten, maar nu de tijd ten einde.
Fundamenten van De Brug
. 1.
Les 3 De Bijbelschrijvers
Inleiding Gelijkenissen... Drempelverlagend of Drempelverhogend.
wees dapper en vastberaden,
Transcript van de presentatie:

Wel eens bij stil gestaan? 40 auteurs, verspreid over 1500 jaar (1400 BC – 100 AD) Meest verkochte, vertaalde en gelezen boek ooit? Meest invloedrijke boek ooit? Meest veel omvattende claims?

Hoe betrouwbaar is die Bijbel nou?

Aanklachten Geen originele documenten Kopieerfouten Veel later geschreven Tegenstrijdigheden Mythe

99,5%14000Bijbel 95%400 BC643Homerus 900 AD10Ceasar 1100 AD5Aristoteles 900 AD7Plato BetrouwbaarheidOudste Kopie Kopieën

Wat je over de Bijbel moet weten…

Wat je moet weten over de Bijbel De Bijbel is literatuur Wat de Bijbel over zichzelf zegt 3 als je erom vraagt de dingen te begrijpen, roept om scherpzinnigheid, 4 ernaar zoekt als was het zilver, ernaar speurt als naar een verborgen schat – 5 dan zul je ontdekken wat ontzag voor de HEER is, dan zul je kennis van God verwerven. 6 Want het is de HEER die wijsheid schenkt, zijn woorden bieden kennis en inzicht. Spreuken 2:3-6

Wat je moet weten over de Bijbel De Bijbel is literatuur Wat de Bijbel over zichzelf zegt Toen wij u de glorierijke komst van onze Heer Jezus Christus verkondigden, baseerden wij ons niet op vernuftige verzinsels – integendeel, wij hebben met eigen ogen zijn grootheid gezien. 2 Petrus 1:16

Wat je moet weten over de Bijbel De Bijbel is literatuur poezie, historisch, wijsheid/spreuk, profetie, parabel, apocalyptiek, wet, verhaal, biografie, logica, instructie. Wat de Bijbel over zichzelf zegt Want levend en krachtig is het woord van God, en scherper dan een tweesnijdend zwaard: het dringt diep door tot waar ziel en geest, been en merg elkaar raken, en het is in staat de opvattingen en gedachten van het hart te ontleden. Hebr 4:11

Wat je moet weten over de Bijbel De Bijbel is literatuur Wat de Bijbel over zichzelf zegt Elke schrifttekst is door God geïnspireerd en kan gebruikt worden om onderricht te geven, om dwalingen en fouten te weerleggen, en om op te voeden tot een deugdzaam leven, zodat een dienaar van God voor zijn taak berekend is en voor elk goed doel volledig is toegerust. 2 Tim 3:16-17

Wat je moet weten over de Bijbel De Bijbel is literatuur Wat de Bijbel over zichzelf zegt De Schrift blijft altijd van kracht. John 10:35

Hoe lees je die Bijbel nou?

Stille tijd: 4 vragen Wat staat er? Wat betekent het? Welke gedachte springt er voor jou uit? Wat zou je – in reaktie – tegen God willen zeggen?

Maar Jezus gaf hem ten antwoord: ‘Er staat geschreven: “De mens leeft niet van brood alleen, maar van ieder woord dat klinkt uit de mond van God.”’ Mattheus 4:4

Een andere manier van lezen Lectio Divina Lezing 1: tekst in geheel Lezing 2: focus op woord of zin(snede) Lezing 3: meditatie/zelfreflectie op woord of zin(snede) Lezing 4: Stil spontaan gebed (Optioneel): Korte reflectie naar groep

De HEER is mijn licht, mijn behoud, wie zou ik vrezen? Bij de HEER is mijn leven veilig, voor wie zou ik bang zijn? Kwaadwilligen kwamen op mij af om mij levend te verslinden, mijn vijanden belaagden mij, maar zij struikelden, zij vielen. Al trok een leger tegen mij op, mijn hart zou onbevreesd zijn, al woedde er een oorlog tegen mij, nog zou ik mij veilig weten. Ik vraag aan de HEER één ding, het enige wat ik verlang: wonen in het huis van de HEER alle dagen van mijn leven, om de liefde van de HEER te aanschouwen, hem te ontmoeten in zijn tempel. Psalm 27:1-5