De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Beste verkochte boek aller tijden?

Verwante presentaties


Presentatie over: "Beste verkochte boek aller tijden?"— Transcript van de presentatie:

1 Beste verkochte boek aller tijden?

2

3 Wat zegt de Bijbel jou?

4 Liefdesbrief

5 De bijbel is als een liefdesbrief aan ons
God houdt van jou!

6 De Bijbel lezen: waarom en hoe?

7 Ik moet vaak een drempel over om in de bijbel te gaan lezen!
Geen zin Ik moet vaak een drempel over om in de bijbel te gaan lezen! Zinloos Lastig Moe Saai Druk

8 Voorbeeld van een drempel

9 Voorbeeld van een drempel
Ik kijk liever mijn favoriete programma’s… Voorbeeld van een drempel

10 Lees jij wel eens uit de Bijbel?
Wanneer?

11 Krachtig boek Uniek boek Waarom dan wel de Bijbel lezen?
Het is een populair boek Krachtig boek Uniek boek En toch is er iets met die bijbel… Waarom zouden jij en ik ons gaan verdiepen in een boek dat zo lang geleden geschreven is, en niet eenvoudig te begrijpen is? 1. Oud boek nog steeds bestseller (miljoenste exemplaar NBV is in 2009 verkocht nadat het in 2004 werd uitgegeven; (Naar schatting worden jaarlijks miljoen bijbels verkocht) 2. Krachtig boek, bijbel heeft veel levens veranderd en vernieuwd. Nieuw geloof, nieuw perspectief, nieuwe overtuiging, antwoorden op vragen, rust en blijdschap 3. Uniek in waarde, mensen hebben hun leven er voor over om een bijbel te bezitten of te verspreiden. WAAROM? God communiceert via de bijbel. Door de bijbel heen ontmoet je de levende God.

12 Waar gaat de bijbel over?
Wie heeft wel eens in de bijbel gelezen? Waar ging het over?

13 De bijbel verandert mensenlevens…

14 Het is gewoon een goed boek
DE BIJBEL, een goed boek? Er zijn christenen in de Wereld! Per jaar ongeveer bijbels verkocht MEEST GELEZEN BOEK IN DE WERELD de boekdrukkunst is uitgevonden omdat de bijbel zo snel kon worden verveelvoudigd. Het is gewoon een goed boek

15 Een boek van God 66 boeken bij elkaar 40 schrijvers
Nieuwe en Oude Testament Oude Testament gaat over: De schepping Gods volk Israël 300 profetieën over Jezus Nieuwe Testament gaat over: Het werk en leven van Jezus De betekenis van Jezus voor ons

16 De Bijbel is betrouwbaar
Veel van wat er in de bijbel staat is geschiedenis en klopt met wat er in andere boeken staat. Er is veel bewijs over het leven van Jezus. Duizenden mensen zijn tot geloof gekomen door alleen het lezen van de bijbel.

17 De bijbel vertelt 1 verhaal
zonde Schepping Nieuwe schepping (Genesis 1) (Openbaring 21,22) Verschillende talen, verschillende schrijvers Toch één verhaal met één Hoofdpersoon Net als andere boeken heeft de bijbel een begin en een slot. Laten we dat samen lezen. (Begin) Gen 1:1 God schept de hemel en de aarde. (Eind) Openb 21:1 Toen zag ik een nieuwe hemel en een nieuwe aarde. Vraag komt op: waarom is het nodig dat er een nieuwe hemel en aarde komt? Al vaker over gehad, mens koos tegen God, daartoe overgehaald door een gevallen engel. God zegt tegen duivel: vervloekt ben je daarom. Ik zet vijandschap tussen jou en de vrouw, jouw nageslacht en het hare. Uiteindelijk zul jij vermorzeld worden. Deze strijd tussen mensen die zich tegen God verzetten en zonder Hem willen leven tegenover mensen die bij God horen en zijn volk vormen zie je de hele bijbel door (o.a. Kain en Abel, Egypte en Israël, Goliath en David, Jezus en zijn tegenstanders). Uit alle verhalen uit het eerste deel van de bijbel blijkt dat de mens het kwaad niet zelf kan overwinnen, tegelijk staat OT vol beloftes over Jezus die komen zou. Nieuwe testament gaat over Jezus, die weg opent naar nieuwe schepping, over zijn leven en hoe je hem kunt volgen. Het laatste bijbelboek, Openbaring, gaat over de komst van de nieuwe hemel en aarde. Conclusie: God laat ons door de bijbel zien wie hij is en hoe hij zijn doel bereikt ondanks fouten van mensen.

18 OT: 39 boeken, NT 27 boeken Schrijvers: oa koningen, filosofen, geschiedkundigen, vissers, dichters, boeren en artsen Geschreven in periode van 1500 jaar

19

20 1. God heeft gesproken 2 Tim 3:16,17 1) Jezus: 100% mens & 100% God
2) Bijbel: 100% mens & 100% God Als je hierin (1) gelooft, leidt dit tot geloof van ‘inspiratie van de bijbel’ Terug naar hoe God door de bijbel spreekt. Lezen 2 Tim 3:16,17. Door God geïnspireerd is een vertaling van het Griekse woord: theopneustos “door God ingeblazen”. God gebruikte mensen, daarom is de bijbel 100% het werk van mensen en tegelijk 100% door God geïnspireerd. Betekent niet dat er geen problemen in de bijbel zijn. Zelfs Petrus vond sommige brieven van Paulus ‘moeilijk te begrijpen’. Ook zijn er schijnbare tegenstellingen. Sommigen kunnen opgelost worden door te kijken naar context auteur, andere niet. Christenen proberen binnen het kader dat de bijbel geïnspireerd is te zoeken naar antwoorden. Zonder fouten: wat betekent dit? God is 100% goed. Dus wat Hij zegt en schrijft is 100% goed. Dan ook relevant voor nu: God spreekt nog steeds.

21 Beperking? De bijbel geeft VRIJHEID!! Voetbal – spelregels = chaos
Voetbal + spelregels = goed spel! bijbel – spelregels = verdriet bijbel + spelregels = VREUGDE! Is dat niet beperkend? Het is zoals met een voetbalspel, waarin het een zooitje wordt als de spelers en de scheidsrechter de regels niet hanteren. Als men zich er wel aan houdt, kun je een mooie wedstrijd spelen. Bijbel vertelt wat wel/niet mag. Als we ons aan die regels houden is er vrijheid en vreugde, als we dat niet doen geeft dat vaak verdriet.

22 Waarom de Bijbel? Vertelt wie Jezus is. ONDERWIJS
Vertelt hoe wij moeten leven. OPVOEDEN God wil zich laten kennen. RELATIE

23 2. God Spreekt! 2. God Spreekt! – Als God tot ons spreekt en we zijn stem leren onderscheiden verdiept onze relatie met Hem en groeit onze liefde voor Hem. Bijbel is geen boek van regels, het gaat over een Persoon. Als je vanuit relatie leest, ga je bijbel als liefdesbrief lezen, herlezen en op je in laten werken. Het doet je wat als je beseft dat de bijbel geschreven is door iemand die veel van je houdt.

24 God brengt door de bijbel het geloof aan hen die nog geen christen zijn.
Joh 20: Jezus heeft nog veel meer wondertekenen voor zijn leerlingen gedaan, die niet in dit boek staan, maar deze zijn opgeschreven opdat u gelooft dat Jezus de messias is, de Zoon van God, en opdat u door te geloven leeft door zijn naam. Wat gebeurt er als God spreekt? 1. God brengt door de bijbel het geloof

25 Mensen werk of Gods werk?
God openbaart zich door de schepping God openbaart zich in Jezus God openbaart zich in de Bijbel

26 Matteus 7 vers 24 Een ieder die mijn woorden hoort en ze doet, zal gelijken op een verstandig man, die zijn huis bouwde op de rots.


Download ppt "Beste verkochte boek aller tijden?"

Verwante presentaties


Ads door Google