V.S.O.A. - Politie Lispet Manu - Vast Afgevaardigde

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Wat is de invloed van de verlofstelsels op mijn pensioen?
Advertisements

Jasper De Kinderen Personenverzekering
Omstandigheidsverlof en verlof wegens overmacht
Belang uitbreiding DmfA en DmfAPPL voor de PDOS
Bedrijfswagens: een nieuwe fiscale regeling Vanaf 1 januari 2012 wijzigt de berekening van het belastbaar voordeel bij privégebruik van een bedrijfswagen.
FAQ Activering – Nieuws. WINWIN Is WINWIN Activaplan ook van toepassing op OCMW- gerechtigden?
HET PENSIOENDOSSIER.
VERLOFSTELSELS in het onderwijs situatie 21maart 2013
Securitas Transport Aviation Security
SUBROGATIE Aon Risk Services.
Sociaal Recht Deel 5.
Scholengroep Sint-Rembert februari 2011
Buitengewone Algemene Vergadering Brussel, 8 april 2009.
Opleiding voor schoolsecretariaten
VERVROEGDE UITSTAPREGELINGEN
Stromen tussen werkloosheid en OCMW. Sanctiebeleid van de RVA “een uitkeringsgerechtigde moet tijdens zijn werkloosheidperiode een aantal verplichtingen.
Ministerie van Onderwijs en Vorming Agentschap voor Onderwijsdiensten (AgODi) AgODi Opleiding voor schoolsecretariaten
Afwezigheid wegens ziekte verlof, recht en controle
Omstandigheidsverlof TBSPA VVP/AVP
Roadshow Vlaams onderwijs – Augustus Krachtlijnen pensioenhervorming Wet 28/12/ Wijziging voorwaarden tot de vervroegde oppensioenstelling.
Opleiding voor schoolsecretariaten
1 Pensioenen in het hogescholenonderwijs Infosessie Pensioenen.
Loopbaanonderbreking
Afwezigheid wegens ziekte
Ministerie van Onderwijs en Vorming Agentschap voor Onderwijsdiensten (AgODi) AgODi Opleiding voor schoolsecretariaten
Doel -werkervaring; -volledige opbouw sociale zekerheids-rechten.
VSOA Politie Provincie Antwerpen
WIJZIGING VPS – korte termijn
WIJZIGING VPS – korte termijn
Doorstromingsstages. Juli 2012 Relancestrategie Relancestrategie van de federale Regering 3 assen: de koopkracht van de burgers ondersteunen de competitiviteit.
FAQ Activering – Nieuws. Vraag Kan men aanspraak maken op werkloosheidsuitkeringen wanneer de tewerkstelling in het kader van een programma voor wedertewerkstelling.
ADMINISTRATIEVE VEREENVOUDIGING Forfaitaire kosten / Standaardkosten.
De uitkeringsgerechtigden van de RVA toegelaten op basis van arbeidsprestaties voor de OCMW's in toepassing van artikel 60 § 7 van de organieke wet betreffende.
Contingent art.60 verhoogde staatstoelage Werkgroep activering 11 januari 2013.
Dinsdag 8 oktober  Toelatingsvoorwaarden Lager Onderwijs  Nu ook geldig : bewijs van genoten Nederlandstalig onderwijs in de wereld.  Taalproef.
Het statuut van de zelfstandige versus werknemer
Verzekering gewaarborgd wonen Besluit van de Vlaamse regering vanaf Toelichting – 15 mei 2014 – Dirk Pairoux.
Basisopleiding sociale wetgeving januari 2014 Dag 1 Eenheidsstatuut: Nieuwe opzeggingstermijnen.
Het statuut van de zelfstandige versus werknemer
Federaal regeerakkoord
Ziekteverlof Bevallingsverlof
VERLOFSTELSELS in het onderwijs situatie 26 maart 2015
Ontwikkeling en vaststelling Regeling Verschuivingsvergoeding 2008/Piet Wesdorp/Going Concern.
Het nieuwe arbeidsrecht 2015
Onderwijs aan zieke kinderen en jongeren
Hoofdstuk 8 Betaalde feestdagen. Arbeidsrecht - Hoofdstuk 8 Betaalde feestdagen 2 Toepassingsgebied Bedoeling van de feestdagenwet – Verbieden van tewerkstelling.
JE LOOPBAAN TIJDELIJK ONDERBREKEN - Reglementering met ingang van 1 september 2010 Januari 2011.
Infosessie: Welkom! Artikel 60 OCMW-wet Nele Goffin & Abdullah Ciçek Beveiliging aan OCL-tarief Erwin Rousseau.
Het pensioendossier in het onderwijs Nieuwe procedures en werkwijzen.
Vervroegde uitstapregelingen
DE NIEUWE RECHTSPOSITIE- REGELING Infosessie poetsdienst seniorenzorg 7 juli 2011 en 8 juli 2011.
De financiële aanspraken bij bedrijfseconomisch ontslag Alexandra Krop jurist werkgeverszaken OPOF, 16 februari 2012.
Consumentenbescherming in Nederland en onder de tropenzon Dr. Viola Heutger EU CARICOM.
TEWERKSTELLINGSMAATREGELEN OCMW Privésector. Mogelijke tewerkstellingsmaatregelen Artikel 60§7 terbeschikkingstelling van een privéonderneming Het Activaplan.
WELKOM DICOS 1 JULI Verloven: wijzigingen Belangrijk! Op 1/9/2016 verandert niets Op 2/9/2016 komt zorgkrediet en kunnen bepaalde loopbaanonderbrekingen.
Opleiding schoolsecretariaten: VVP, VVP55+, AVP
Zelfstandigen die een activiteit opstarten.
Gesprek Pensioenen - Johan Klaps
Verlof tijdelijk andere opdracht
PRESENTATIE DWSE EN AGO
PENSIOENAFBRAAK N-VA/MR uitgelegd
Evaluatie in CMW & LDE.
Roadshow Vlaams onderwijs – Augustus 2012
Sociaal statuut student-ondernemer
De algemene omzendbrief betreffende het recht op maatschappelijk integratie Wijzigingen.
Eindeloopbaan: mogelijkheden voor ATP
3.1 Ziekterecht tijdelijke personeelsleden
VLAAMSE REGERING 29/6/2018 Eerste principiële goedkeuring
Transcript van de presentatie:

V.S.O.A. - Politie Lispet Manu - Vast Afgevaardigde Het Rustpensioen Van toepassing op de personeelsleden van de Geïntegreerde Politie die vast benoemd zijn. V.S.O.A. - Politie Lispet Manu - Vast Afgevaardigde

1. Ambtshalve rustpensioen wegens het bereiken van de uiterste leeftijdsgrens. Het personeelslid kan zijn functie blijven uitoefenen tot de leeftijd van 65 jaar. Op die leeftijd wordt het ambtshalve gepensioneerd. Uitwerking: op de 1e dag van de maand die volgt op de maand waarin men 65 wordt.

2. Vervroegd rustpensioen op aanvraag Het personeelsid maakt vrijwillig een einde aan zijn loopbaan ten vroegste vanaf de volgende leeftijden: Officieren + Calog ! De aanvraag moet bij de overheid worden ingediend, twaalf maand voor de gewenste ingangsdatum van het pensioen Basiskader Middenkader

Overgangsmaatregelen De gevrijwaarde pensioenleeftijd van ex-rijkswachters : Basiskader/Middenkader : 56 jaar Officierskader, ingeschaald op 1 april 2001 in O1, O2, O3, O4, O4bis : 54 jaar Opgelet !!! de personeelsleden van het officierskader, ingeschaald vanaf 1 april 2001 in O2 en die de graad hadden van adjudant of adjudant-chef bij de rijkswacht : 56 jaar . Officierskader ingeschaald op latere datum dan 1 april 2001 in loonschaal O1, O2, O3, O4, O4bis : 56 jaar Officierskader bezoldigd in de loonschaal O5 of O6 : 56 jaar Officierskader bezoldigd in de loonschaal O7 : 58 jaar

3. Ambtshalve rustpensioen wegens lichamelijke ongeschiktheid

Het minimum aantal dienstjaren als ambtenaar Teneinde van een rustpensioen te kunnen genieten moet het personeelslid een aantal jaren aanneembare diensten hebben vervuld. Ogenblik van de opruststelling Minimum aantal dienstjaren Opruststelling wegens bereiken uiterste leeftijd van 65 jaar 20 jaar Opruststelling wegens het bereiken leeftijd van 60 jaar 5 jaar Vervroegde pensionering vóór de leeftijd van 60 jaar Opruststelling wegens lichamelijke ongeschiktheid - Opmerking: het uitgesteld rustpensioen noodzaakt een minimum van 5 dienstjaren

Welke diensten geven recht op een pensioen ten laste van de openbare schatkist ? Het gaat om alle werkelijk gepresteerde diensten als vast benoemde ambtenaar: - bij de Staat; - in het onderwijs; - bij de politiediensten; - … Diensten verricht als contractuele of tijdelijke diensten worden eveneens in aanmerking genomen op voorwaarde vast benoemd te zijn geweest.

Berekeningswijze van het pensioen + = Rustpensioen 1. Referentiewedde ¤ tantième: breukdeel bepaald in functie van de aard van de aanneembare dienstprestaties. Kan verschillen volgens de aard van de aanneembare prestaties.

1. De referentiewedde De wedde welke in aanmerking wordt genomen voor de berekening van het rustpensioen is deze genoten tijdens de laatste vijf jaar van de loopbaan, berekend op basis van de weddenschalen van toepassing op het ogenblik van de op pensioenstelling. Er wordt rekening gehouden met de wedden verbonden aan de functies waarin het personeelslid vanaf 1-4-2001 vast benoemd werd en in voorkomend geval met ieder weddesupplement dat aan die functie verbonden is.

2. Aanneembare diensten en periodes Naast de effectieve dienstjaren en bepaalde periodes van afwezigheden wordt ook rekening gehouden met tijdsbonificaties. Het bezit van een diploma geeft aanleiding tot een tijdsbonificatie in functie van het studieniveau = minimale duur van de studies en enkel toegekend indien het bezit noodzakelijk was als toetredingsvoorwaarde of benoeming Vermindering van de bonificatie indien: -aanneembare diensten tijdens de studies -een beroepsactiviteit uitgevoerd tijdens studies. -minder dan 20 jaar aanneembare dienstjaren

Beperking van het pensioenbedrag

Cumul met een beroepsactiviteit

Bijzondere maatregel: Het verlof voorafgaand aan de pensionering Tot 01/04/2006 kunnen de statutaire personeelsleden, wanneer zij aan zekere voorwaarden voldoen, een verlof voorafgaand aan de pensionering bekomen. Voor de lokale politie hangt deze mogelijkheid af van een beslissing van de lokale overheid. Deze periode komt in aanmerking voor de berekening van het pensioen aan een tantième van 1/60

Besluit LEVE HET PENSIOEN