Van visie naar actie.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Ervaringen in samenwerking
Advertisements

VIOM Vrijwilligers Inzet Op Maat
Het Techniek- en MotivatieKompas Leerlingen in hun kracht brengen.
Dienst Time Out Projecten
DE WMO: kansen of bedreigingen voor de ouderenzorg
OCMW Antwerpen individuele vrijetijdsbemiddeling
Van Participatie naar Participa(c)tie
WIE STAAN VOOR U? Sandra Klokman Noor Bosch RIBW
Ouders en Kinderen Centraal
Ronde tafel 19 januari Missie o2 consult Missie »Onze missie bestaat erin om bij de planning en de uitvoering van projecten »die verband houden.
“VRAAG OM DE HOEK, WERK OM DE HOEK” “Innovatie van persoonlijke dienstverlening aan huis” PROJECTPLAN MIDDEN - BRABANT.
Zorg - Welzijn - Wonen Niels de Beer Active Ageing.
John Vaupell Justin van der Steen
De WMO, en maatschappelijke dienstverlening Naar een integrale aanpak.
Praktijkwerkplaats Poort Verbinding vrijwilliger en professional / Samenwerking formele en informele zorg Henriëtte Nauta (VMCA) en Marjan van Doorn.
Hoe blijf ik overeind als welzijnsprofessional?
Welkom op de conferentie De gemeente geeft thuis 6 maart 2012.
Het Oude Ambt is een brede organisatie voor welzijn, maatschappelijke dienstverlening en maatschappelijke ontwikkeling in Oost-Groningen. Door middel van.
Positieve psychologie
Nieuwe vrienden maken en
Ludo Daems.
 …. VOOR LOKAAL SOCIAAL BELEID
Buurt Activerings Coaches
CBE: Centra voor Basiseducatie
Context CJG = Focus op talenten en competenties, op wat de jeugd (al) wél kan = eigen kracht Leefwereld van jeugd en ouders staat centraal.
Opvoedingswinkel Gent WZO Sluizeken Tolhuis Ham 16/11.
Het kwaliteitskader Verantwoorde zorg in relatie tot palliatieve zorg
1 Ketensamenwerking Alkmaar 10 maart Missie Partner in de arbeidsmarkt Werkzoekenden:Iedereen doet mee Werkgevers:Bijdrage aan duurzaam ondernemen.
Begeleidingsplannen GGZ
Jongeren Preventie Team
“Let’s talk about you & me”
MEE OP WEG Meedoen in het (maatschappelijk) verkeer
Ondernemen(d) in het onderwijs
Van de juridisch dienstverlener
HET BIJSTANDSTEAM Thuisloosheid beantwoorden met outreaching.
TRAJEKT Samen kunnen we alles
Inspiratiedag VVSG Ouderen- en thuiszorg
Regie over eigen leven..
Training Capaciteitsgerichte benadering Jasper Kimenai en Hechmi Souguir uur.
Haal het beste uit jezelf en anderen! Toekomstbestendige Bloei.
Van Wmo-werkplaats naar kennisnetwerk voor sociaal domein Theo Roes voorzitter overleg Wmo-werkplaatsen.
Van Zelfbeschikking tot Toekomstperspectief 8 oktober 2015.
Een evenwicht tussen moeder moeten zijn en puber mogen zijn presentatie : Susanne Dreuw & Anne Wijns 24 maart 2015.
PROJECT: ORIËNTATIE OP HET BEROEP Naam: Martine Bink med.hro.nl/binmd Kamer: L
Visie Praktijk Regiobijeenkomst Regiobijeenkomst: Begeleiding.
(mee)Bewegen in de jeugdzorg. Kaders 1.Landelijke visies op opvoeding en jeugdzorg 2.Transitie jeugdzorg 3.Gedeelde missie en visie in Overijssel 4.Organisaties.
Samen leven, zorg voor elkaar. Waar gaat het over? Met de decentralisaties worden gemeenten verantwoordelijk voor de zorg voor en het welzijn van hun.
Huiskamers van de Buurt, Amsterdam. Huiskamer van de Buurt Een collectieve voorziening in de vorm van dag(deel)arrangementen voor mensen met een beperking.
Decentralisatie AWBZ Gemeentelijke aanpak. College Zorg en Welzijn (CZW) Bestuurlijk overlegplatform Zeeuwse gemeenten (13) en Provincie (sinds 2005)
Kwartiermakers(festival) Ondersteunt kwetsbare mensen, bevordert hun re- integratie en doorbreekt hun isolement. * Werken aan een meer positieve beeldvorming.
De toekomst van beschermd wonen en opvang Participeren in de samenleving.
Stichting Veteranen Actief Veteranen met een missie 2.0 augustus 2011 GEWAAGD DOEL Waarheen gaan wij? HOGER DOEL Waarom bestaan wij? KERNKWALITEITEN.
Slimmer organiseren Evalien Verschuren, Bonnie Visser Haike Jacobs, Ellen Loykens CJG Beijum, Molendrift.
De Amsterdamse vrijwilligersorganisatie De Regenboog Groep.
De Kracht van Lokaal Maatwerk Workshop. In samenspraak met gemeenten worden lokale initiatieven opgestart Wordt gefinancierd met 10% van het Reïntegratiedeel.
Titel van de presentatie Participatie = meedoen! Lieke van der Heijden, projectleider RIBW Actief.
BB - Theorie Donderdag 22 september. Vandaa g Aanwezigheid Terugblik vorige week Theorie les Begeleidingsmethoden in de gehandicaptenzorg Afsluiting.
Wat is jeugdwelzijnswerk?
ViaVia Info-presentatie
Netwerk /11/14 LNW6 Het managen van verandering
Duurzame inzetbaarheid van de professional
Workshop Activeer uw aios! Empowerment als strategie Beatrijs de Leede
Vakmanschap voor jongeren in het sociale domein
Bibliotheek, ouderen en sociaal domein Rotterdam, 26 april 2018
Presentatie Heerlen STAND-BY! voor …….. 14 maart 2017
Basistekst : Talentontwikkeling
Eigen regie: niets voor deze doelgroep? Natuurlijk wel!
Samenwerkende PDS therapeuten
Integrale Arbeidscoach
Transcript van de presentatie:

Van visie naar actie

Onze grootste angst is niet dat we onvolmaakt zijn Onze grootste angst is niet dat we onvolmaakt zijn. Onze angst is dat we mateloos krachtig zijn. Als wij van onze eigen angst bevrijd zijn, bevrijdt onze aanwezigheid vanzelf anderen.

Van visie naar actie: met Deugden methodiek Inhoud presentatie Missie Visie Doelstelling Deugden Het kompas Doelgroep Projecten en Activiteiten Werkwijze Samenwerkingpartners Succesverhalen

Missie Mensen perspectief bieden door Uit sociaal isolement halen Begeleiding naar actievere participatie Stimuleren van ondernemendheid Versterking van het zelfvertrouwen Ontwikkeling van kwaliteiten Op basis van deugden en ondersteund door het Kompas voor zinvol werken

Visie (Toepassing van deugden is integraal in het beleid, het aanbod en het doel van TalenTonen) Ondersteuning van de cliënten door Actief participeren in de woonomgeving (civil society) Implementeren van participatieladder Activiteiten, begeleiden en coachen (ABC) Talenten en kwaliteiten ontwikkelen (vormgeven van leiderschap in jezelf)

Doelstelling Een maatschappij waar mensen: Aansluiting vinden in een veranderende wereld (kennis samenleving) Op eigen kracht kunnen staan en werken aan persoonlijke ontwikkeling Zelfstandig zijn en stappen nemen naar een duurzame participatie in de samenleving Bewust zijn van actief burgerschap en betrokken zijn TalenTonen wil samenwerken met andere professionals en organisaties om begeleiding voor cliënt zo optimaal mogelijk te verzorgen

Deugden Bij de Deugdenmethodiek staan de positieve eigenschappen, de deugden centraal Negatief gedrag kan worden getransformeerd tot positief gedrag door de deugden te benadrukken Resultaat: de cliënt komt in zijn kracht te staan

Het Kompas Wanneer alle elementen van het Kompas in evenwicht zijn, is men zinvol bezig

Doelgroep Vluchtelingen en migranten vanaf 18 jaar Mensen die hun talent verder willen ontwikkelen en hun zelfkennis willen vergroten Mensen in een sociaal isolement Mensen die sociaal minder redzaam zijn Mensen met grote afstand tot de arbeidsmarkt

Projecten en Activiteiten TalentOntmoetingsProject ( TOP) Rainbow Ladies I Have A Dream Individuele begeleiding Sociale ondersteuning Sociale activering Talentontwikkeling Budgetcoaching en Sociaal Juridische Dienstverlening Groepsactiviteiten Leef je uit met kleur Samen koken en eten Nederlandse Taal en Cultuur les (sociale educatie) Empowerment trainingen voor volwassenen en jeugd

Werkwijze Gebruik van ECR(Elektronische Cliënten Registratie) Intakegesprek Gebruik van participatieladder Gebruik van ECR(Elektronische Cliënten Registratie) Begeleidingsplan opstellen Ondersteunen bij het uitvoeringsplan Outreachende aanpak Doorverwijzen naar hulpverlenende instanties Samenwerking met reguliere instellingen Wij vormen een brugfunctie tussen cliënten en instanties(proces begeleiding)