De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Duurzame inzetbaarheid van de professional

Verwante presentaties


Presentatie over: "Duurzame inzetbaarheid van de professional"— Transcript van de presentatie:

1 Duurzame inzetbaarheid van de professional
Emmen, 17 maart 2017 Betty de Groot, Suzanne Titsing

2

3

4 Waar staat Tintengroep voor?
Visie. Tinten Welzijnsgroep is een maatschappelijk ondernemer die zich inzet om de eigen kracht en talenten van de bewoners in haar werkgebieden te versterken. Missie. Door professionals in het sociale werkveld te verbinden, ondersteunen en faciliteren willen we ervoor zorgen dat mensen zichzelf kunnen redden in hun wijk en in de maatschappij. Hiervoor brengen we mensen en organisaties bij elkaar: dus niet ieder voor zich, maar samen.

5 Organisatiewaarden Ondernemend: Tinten Welzijnsgroep staat voor innovatie en ontwikkeling. We zijn proactief, bevlogen en kostenbewust en resultaatgericht. Professioneel: Wij zijn betrouwbaar, integer en leveren kwaliteit. Verbindend: Wij verbinden mensen aan andere mensen, wij werken waar mogelijk samen met andere partijen en delen kennis met hen.

6 Anticiperen (2013 tot nu): Benutten van kracht en talent: functieprofielen en ontwikkelingstrajecten Scholing Taakvolwassen teams Het huis van de professional (Lerende organisatie)

7 Benutten van kracht en talent
T-shaped professional Functieprofiel Organisatiewaarden (VOP) Kennis en vaardigheden Competenties BIG V Persoonlijkheid + 360 graden feedback Ontwikkelgesprek (POP) Resultaat en ontwikkel gesprek (ROG)

8

9 Mens- en maatschappijbeeld
De onderbouwing: geïnspireerd door Martha Nussbaum Tintengroep Respect voor alle mensen. Mensen hebben waarde in zichzelf. Mensen hebben de vrijheid om eigen keuzes te maken. De mens heeft de potentie om zich te (verder) te ontwikkelen en te leren (beter) om (te) gaan met de situatie waarin hij/zij zich bevindt. De mens is in staat zelf verantwoordelijkheid te nemen voor die ontwikkeling De mens is een sociaal wezen en in staat en geneigd zich met anderen verbonden te voelen, met andere mensen, aan de samenleving Hij/zij wil erbij horen, deelnemen, bijdragen en verantwoordelijkheid dragen en gedragen worden. De mens ontwikkelt zich steeds in relatie met anderen en de veranderende omstandigheden. “Mensen zijn - ondanks hun tragische conditie, beperktheid en breekbaarheid - toch nog tot zoveel in staat”. Tintengroep wil bijdragen aan een inclusieve samenleving.

10

11 BIG V I Vaardigheden: gespreksvoering (vraagverheldering, confrontatie), eigen kracht Ook aandacht voor privacy en veiligheid. II Kennis: Jeugd, GGZ, LVB, Ouderen, Participatie Drie niveaus: (1) basis, (2) verdieping, (3) specialist 3.specialist 2.verdieping 1. basis II I 1. basis 1. basis 3.specialist 3.specialist 3.specialist 3. specialist 2.verdieping 2.verdieping 2.verdieping 2 2.verdieping 1. basis 1. 1.basis

12 Scholingsprogramma Big V
Doel: versterken kennis en competenties professionals In samenwerking met Hanzehogeschool en ketenpartners Uitgebreid ontwikkel traject Geaccrediteerde trainingen

13 Resultaten Gemotiveerde competente professionals
Ook deelname door gemeentes en collega welzijns- en zorginstellingen Start met Tinten Academie

14 Quotes medewerkers De uitwisseling met andere cursisten heeft mij verbreding van kennis gegeven. Ik weet niet meer of hij Siemen of Gerard heette, maar de man die de training gaf was een echt praktijkmens die ook ingewikkelde materie op een humoristische en kundige manier kon overbrengen! Ik ben geïnteresseerd in de verdiepende training. Smaakt naar meer!

15 Op dit moment in ontwikkeling
Training statushouders Training (v)echtscheiding Training Samenwerken in de Keten: de huisarts Training Samenlevingsopbouw

16 Het huis van de professional
Vakmanschap (snel leren): Kennis en vaardigheden Een gereedschapskist met methodieken en methoden Professioneel adequaat handelen (traag leren): Vermogens gericht op effectief toepassen Normatief vermogen: heb ik het goede goed gedaan? Reflectie: goed naar jezelf, de ander en de interactie kijken, daarvan leren en jezelf verbeteren.


Download ppt "Duurzame inzetbaarheid van de professional"

Verwante presentaties


Ads door Google