kopij en illustraties voor plaatselijk gebruik door kerk en parochie

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Bonnefooiproject bij Pasen 2014
Advertisements

De beroemdste persoon die er is …
Judit en de Apocriefe boeken
Welke kenmerken schrijven jij of anderen aan God toe? Roept u maar!
Echte Vrienden zijn belangrijk in het leven.
Het kerkelijk jaar Thema 8.
Indeling van hoogtijdagen
Geesten Ze zijn overal om ons heen... Geloof je het niet???
DIA-OPMAAK (1) Dia-indeling H van Breugel A van der Coelen.
Naam: Mijn info : Klik op “Naam”. Vul je naam in. Doe hetzelfde met “sport” Hier kun je een foto / tekening Invoegen.
Thinkquest2 versie 2013 info: vanaf februari 2013.
Kinderkerstviering 2012 Hervormde kerk Nieuwkoop
De christelijke boodschap
Presentatie over tijgers
Naam:linda Mijn hobby:Grad Damen Klik op “Naam”. Vul je naam in .
Welkom in deze kerkdienst
Welkom in deze kerkdienst
Welkom in deze kerkdienst
Welkom in deze kerkdienst
Welkom in deze kerkdienst
Tellen onze goede werken mee?
Welkom in deze kerkdienst
Welkom in deze kerkdienst
Nathasja & Dilan Christendom.
Godsdienst 1.
Je levensreis.
Welkom deze middag in de Chr. Ger. kerk van Biezelinge
In deze presentatie staan beide.
Project voor de kinderdienst Advent/Kerstmis 2014 door/bij Bonnefooi.
Wie is God? Kun je Hem kennen? Wat kunnen wij van Hem weten?
Quiz Feest in de kerk.
WELKOM IN DE CHRISTUS TRIUMFATORKERK
Voordia: Presentatie bij de belijdeniskaart Deze voordia met info en suggesties is geen onderdeel van de ppt. Twee presentaties bij de 12 artikelen: alleen.
Advent 2014 Logo school.
Doopdienst 22 juni 2014 Koen Minderhoud
welkom in deze eredienst Tweede zondag in de veertigdagentijd
Welkom in deze eredienst
Welkom in deze kerkdienst
Geliefde broeder(s)/zuster(s), U staat hier voor God en zijn gemeente om uw geloof te belijden. Ik verzoek u eerlijk te antwoorden op de volgende vragen.
Welkom in de kerk Zondag 8 HC Franeker 7 maart 2010 Thema: De Drie- enige, de God van je doop.
Welkom in deze eredienst
Welkom in deze eredienst
We lezen: 2 Timoteüs 1 De preek gaat over: 2 Timoteüs 1: 14 Prijst de Geest, die in ons woont! Alle liederen worden tijdens de dienst geprojecteerd Het.
Welkom in deze kerkdienst
Welkom in deze kerkdienst
Welkom in deze kerkdienst
1ste Paasdag 2015 Het graf is leeg! Voorganger: Ds. Marijn Rohaan
Welkom in deze kerkdienst
Welkom Zondag 3 mei 2015 Voorganger: Ds. J.A. Berkheij Ouderling van dienst: Anita Dahmen Orgel: Herman Kamp Lezingen: I Johannes 2: 28-3: 10 Efeziërs.
EEN VOOR ALLEN allen voor één n.a.v. Joh. 16:32-33, Mt. 26:31, Joh. 16:4-7, Hd. 1: mei 2015 R.Rausch © HEMELVAART Evangelische Baptistengemeente.
We lezen: 2 Samuël 6: 1 – 19, Matteüs 7: De preek met thema en verdeling: WIE IS WELKOM BIJ DE HEER ? 1. Wie van zijn genade wil leven, mag bij.
Bezoek priester- en diakenstudenten van Vronesteyn
We lezen Matteüs 13: De preek gaat over Matteüs 13: 47 – 50 Het Koninkrijk van God als een sleepnet – wat kunnen we daarmee? Alle liederen worden.
Fijne kerstdagen en de allerbeste wensen voor het nieuwe jaar Van groep 1 en 2.
In deze dienst zal Ds. R. Tigelaar voorgaan. Voor de dienst zingen we Ps. 33: 5 Na de zegen Ps. 33: 1, 8 Schriftlezing: 1 Johannes 5 Tekst: 1 Johannes.
In deze dienst zal Ds. R. Tigelaar voorgaan. Na de zegen zingen we Psalm 75: 1, 6 Schriftlezing: Johannes 3: Tekst: Johannes 3: 29, 30.
In deze dienst zal Ds. A.P. Feijen voorgaan Na de zegen zingen we Ps. 33: 3, 4 Schriftlezing: Luk. 12: 1 – 7 Tekst: Zondag 9.
Jongeren & geld. Zakgeld Hoeveel zakgeld krijgen jongeren? leeftijdzakgeld (per maand) 12€ 19 13€ 23 14€ 25 15€ 30 16€ 31 17€ 36.
Leerdienst over het komende oordeel Openbaring 20 : Hij zal komen om te oordelen de levenden en de doden Hij houdt zich gereed (hij staat klaar)
Formulier voor de openbare belijdenis van het geloof Blz. 735 (GK) Geliefde broeders en zusters in onze Here Jezus Christus, U bent hier verschenen voor.
Welkom in deze dienst Voorganger: ds. A. Robbertsen
In de Kerk aan de Haven was ooit een waterproof Bijbel aanwezig. 26 oktober 2014.
Project veertigdagentijd
Uitkijken naar het licht
Uitkijken naar het licht
Zondag 17 december Derde zondag van advent
Ik heb mijn boek uit… Wat nu?.
Hoop doet leven In dit project staat de evangelist Lucas centraal, terwijl hij bezig is met schrijven aan zijn verhaal over Jezus. Elke zondag is er een.
Zitobject.
Transcript van de presentatie:

kopij en illustraties voor plaatselijk gebruik door kerk en parochie Red@ctieService kopij en illustraties voor plaatselijk gebruik door kerk en parochie Voortgang gaat automatisch

Voor ieder blad bruikbaar. Red@ctieService is gestart als een zeer productieve, extra redacteur voor kerk- en parochiebladen. En of dit blad nu (twee) wekelijks of per maand verschijnt: Keuze genoeg!

Voor iedere zondag van het kerkelijk jaar Bij de evangelielezing van het Oecumenisch leesrooster en Directorium afbeeldingen met korte bijbelteksten uit de Naardense bijbel. Overzicht van de andere lezingen volgens de roosters. Van die zondag ook de kleur van het liturgische jaar. Het thema van de kinderdienst zoals uitgewerkt in de methode Bonnefooi. Een korte tekstoverweging bij die zondag (bron: RKK/Mediapastoraat).

Elke maand tekst en illustratie voor: feesten in die maand kinderverhaal en werkje jongeren heilige van de maand

Iedere maand thematische onderwerpen Dat kunnen kerkelijke thema’s zijn in die maand, zoals in november Allerheiligen (rk), Allerzielen (rk) en de laatste zondag van het kerkelijke jaar (prot.) maar ook Dankdag, St. Maarten en begin van Advent. Ook meer algemene thema’s als Startzondag, Belijdenis en Vormsel, Doop en begrafenis krijgen regelmatig een plaats. Of thema’s die te maken hebben met de jaarkalender of bijzondere dagen in onze traditie, zoals zomertijd, seizoenen, (school)vakantie, Sinterklaas en oud en nieuw.

Start van drie nieuwe rubrieken ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan werk van amateurfotografen ook die uit uw kerk! (nog) onbekende dichter van de maand, dus ook uw plaatselijke schrijftalent! Gezongen: een nieuw lied + melodie

Geselecteerde, niet-gepubliceerde gedichten in verschillende genres en over diverse onderwerpen, als: De God van mijn tante mijn tante heeft een God die nog alles doet van leven en dood denkt ze, gelooft ze leeft op God die alles bezorgt tot aan de hemel straks, hoopt ze laat God waar Hij is groot en heel ver zijn boeken onthullen wat ons verborgen is weet niet veel van God dat is zo haar geloof toch heeft ze vaak meer in de hand dan ik Siebren van der Zee Maria Protestant ben ik en toch brand ik een kaarsje bij Maria vanwege de onderstroom van genade. Gertrude M.G. van der Waals-Seinen

Met vaste auteurs en columnisten als Christine van Reeuwijk, Rob van Essen, Corry Nicolay, Jan de Jongh met columns; Oeke Kruythof met gedichten van nu en Rien Westera met gedichtjes van vroeger; Ruud Bartlema over de betekenis van de Hebreeuwse letters; Uit de nalatenschap: ds. Anne Vlieger’s meditaties; Gerard van Holstein’s teksten; Mies Westera-Franke met praktijkverhalen uit de kerkelijke wereld; Stichting Midden onder U met een maandelijks communiegebed; Dullyna van den Herik bespreekt een aantal nieuwe boeken (www.boekentafels.nl) Jan de Vlieger met een handvol aforismen als ‘gatenvullers’; ‘De Janssens’ met hun humoristische kijk op de kerkelijke werkelijkheid:

Een Red@ctieService-abonnee krijgt ook: alle teksten en illustraties op CD, niks overtikken of scannen: CD erin, klaar! maandelijks een emailnieuwsbrief met actualiteiten uit de kerken. toegang tot drie databanken om aanvullende foto- en tekening-wensen (tegen een vergoeding) naar eigen inzicht in te vullen. tweewekelijks een emailoverzicht van alle nieuw-verschenen boeken in christelijke Nederland en Belgie. toezending van boekje+CD zes weken vantevoren, is dat op tijd of.... kleurenomslagen voor A5-kerkbladen met de belangrijkste feestdagen, voor een nog betere presentatie, tegen betaalbare prijs. Op dit moment zijn alle afbeeldingen nog zwart/wit in verband met de kopieer- en drukmogelijkheden van de meeste bladen, maar in verband met voortschrijdende techniek en website gebruik zal de komende tijd het aantal kleuren illustraties toenemen! Foto hiernaast is van Debby Gosselink, fotograaf van de maand december 2006 en deel van de ‘proeve’.

Deze productieve redacteur kost per jaar 95 euro Natuurlijk zijn de afbeeldingen en teksten ook te gebruiken voor: op zondag uitgedeelde nieuwsbrief; liturgieboekje of ‘orde van dienst’; kerkelijke website(s; artikelen in huis-aan-huis-media; folders/ flyers voor het kerkenwerk; posters voor kerkelijke activiteiten; jaarboekje of adresgids; ...... Kortom: overal waar namens de kerk contact wordt gezocht met mensen! Dat kan allemaal met 1 abonnement, maar als dat te lastig is, neem een vervolgabonnement! Boekje+CD met hetzelfde betaaladres kost voor het 2e en volgend abonnement 30 euro per stuk! Eerst zelf ervaring opdoen, dat kan! Op deze CD staan teksten en illustraties voor de decembermaand, die mogen worden gebruikt in de eigen plaatselijke kerk of parochie. Op die manier kun je met de redactionele mensen van blad, nieuwsbrief, litugiewerkgroep, website en alle andere betrokkenen zelf bepalen of dit project gebruikt gaat worden of niet, en wie er allemaal wel of geen abonnement dan moeten hebben. Op dit moment is ook het nummer van het eerste kwartaal al verschenen, dus na een besluit kun je meteen verder! Bel 0183 628188 voor een abonnement of mail verkoop@narratio.nl.

Laat anderen ook profiteren... Kopieer dan deze CD voor de kerkenwerkers in uw kerk of parochie en laat ze ervaren hoe Red@ctieService de kerkelijke communicatie breder maakt dan alleen plaatselijke berichten en beter laat aansluiten bij onze beeldcultuur! Bel 0183 62 81 88 voor een abonnement of mail verkoop@narratio.nl Einde van de presentatie, druk op Escape