De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Bonnefooiproject bij Pasen 2014

Verwante presentaties


Presentatie over: "Bonnefooiproject bij Pasen 2014"— Transcript van de presentatie:

1 Bonnefooiproject bij Pasen 2014
Pleisterplaatsen Bonnefooiproject bij Pasen 2014

2 Inleiding bij het project
Pleisterplaatsen Het project Pleisterplaatsen voor de veertigdagentijd volgt de alternatieve evangelielezingen van het Oecumenisch Leesrooster van de Raad van Kerken. Deze lezingen nemen ons mee van de intocht van Jezus in Jeruzalem op de eerste zondag van de veertigdagentijd, langs een aantal plekken in en rond Jeruzalem, tot Jezus’ worsteling in de tuin van Getsemane op Palmzondag en de pinkstertoespraak van Petrus op paaszondag. Centraal in de projectverbeelding staan elke zondag de figuren van Petrus en Johanna, leerlingen van Jezus. Oud geworden kijken ze terug op de periode van hun leven waarin ze met Jezus meetrokken en nu vragen ze zich opnieuw af wat er toch allemaal gebeurd is. Ze zoeken opnieuw naar de betekenis van wat er plaatsvond, in het licht van wat er daarna gebeurde. Op deze tocht rusten ze op de plaatsen waar bepaalde gebeurtenissen plaatsvonden: pleisterplaatsen. Hier zoeken ze rust en bezinning om terug te kunnen blikken en opnieuw te begrijpen. Bij elke pleisterplaats hoort een afbeelding en een geluid. De afbeeldingen vormen in puzzelstukken de projectverbeelding. Bij de samenspraken, die voor de project-cd zijn opgenomen, zijn passende achtergrondfoto’s gezocht.

3 Op de melodie van ‘Heb je wel gehoord van de zeven, de zeven’…
(bij Matteüs 21, 6 – 9) Heb je wel gehoord van de Veertigdagen. Heb je wel gehoord dat het Pasen wordt? Dat Jezus als een koning kwam - op een ezel in Jeruzalem. Dat is één!  (bij Matteüs 21, 10 – 17) Heb je wel gehoord van de Veertigdagen. Heb je wel gehoord dat het Pasen wordt? Dat Jezus op het tempelplein - ruimte maakt voor wie verdrietig zijn. Dat is één! Dat is twee! (bij Matteüs 21, 33 – 46) Dat Jezus een verhaal vertelt - van een mooie wijngaard vol geweld. Dat is één! Dat is twee! Dat is drie! (bij Matteüs 22, 41 – 46) Dat Jezus zoon van David is - die de koning van de vrede is. Dat is één! Dat is twee! Dat is drie! Dat is vier! (bij Matteüs 26, 31 – 35) Dat Jezus’ vriend die Petrus heet - volhoudt dat hij niets van Jezus weet. Dat is één! Dat is twee! Dat is drie! Dat is vier! Dat is vijf! (bij Matteüs 26, 36 – 46) Dat Jezus steun zoekt in gebed. – In de tuin is niemand die hem redt. Dat is één! Dat is twee! Dat is drie! Dat is vier! Dat is vijf! Dat is zes! (bij Johannes 20, 1- 18) Heb je wel gehoord dat het Pasen is? Dat Jezus’ graf wijd open ligt – dat het duister voor het zonlicht zwicht. Dat is zeven! En dat is leven!

4 Lezing: Matteüs 21:6-9 Thema: Op een ezel

5 Lezing: Matteüs 21:10-17 Thema: Op het tempelplein

6 Lezing: Matteüs 21:33-46 Thema: In de wijngaard

7 Lezing: Matteüs 22:41-46 Thema: Stad van vrede

8 Lezing: Matteüs 26:31-35 Thema: Op straat

9 Lezing: Matteüs 26:36-47 Thema: In de tuin

10 Lezing: Handelingen 2:22-32
Thema: Een open plek

11 Project compleet!

12 Alternatief: een Viertafel
Een idee van Monica Schwarz

13 Tekoop via www.kinderdienst.nl
Los nummer Bonnefooi Pasen € 15,00 Project CD met: De samenspraken Powerpoint voor kerkbeamer Projectlied en alle verwerkingen Posters met puzzelstukken in kleur € 17,50 Uitnodigingskaartjes 10 stuks € 2,50 Voor thuis Veertigdagen reisboekje € 3,50 Vanaf 10 stuks € 2,50 Vanaf 20 stuks € 2,00 Exclusief portokosten


Download ppt "Bonnefooiproject bij Pasen 2014"

Verwante presentaties


Ads door Google