De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Uitkijken naar het licht

Verwante presentaties


Presentatie over: "Uitkijken naar het licht"— Transcript van de presentatie:

1 Uitkijken naar het licht

2 Bonnefooi Advent 2017 Voor deze periode is weer een inspirerend project gemaakt: Uitkijken naar het licht. We volgen de lezingen zoals aangegeven in het Gemeenschappelijk leesrooster. Het is een project wat je in de uitvoering klein kunt houden, maar ook naar hartenlust uit kunt breiden als gemeenteproject. In de kerk komt elke week een verslaggever van Hart in Nederland langs, hij of zij brengt de eerst zondag de kerstversiering mee voor de deur of deurpost en nodigt de bewoners uit om mee te vieren.

3

4 In de kindernevendienst horen de kinderen de verhalen en maken ze iets om de versiering kleur te geven. Thuis kan ook een kerstkrans of kerstversiering aan de deur of voor het raam gehangen worden, de kinderen nemen dan ook versiering mee naar huis.

5 Bij het project wordt een digitale advent kalender gemaakt die gemakkelijk in de gemeente gedeeld kan worden. Zo wordt het thuis en in de kerk elke week een beetje lichter en vrolijker met mooie verhalen, gebeden, puzzeltjes en knutsels.

6 1e zondag van Advent Thema: Sta je klaar? Jesaja 63, 19b-64,8 en Marcus 13, 24-37 De verslaggever komt langs en belt aan bij een willekeurig huis met de vraag: Gaat u ook meedoen? Hij of zij brengt alvast kerst groen mee. Jezus roept op om waakzaam te zijn niemand weet wanneer de eigenaar terug komt. Bij dit verhaal zijn navertellingen en sleutelverhalen gemaakt. En we gaan met de kerstversiering voor het project aan de slag, het moet tenslotte op tijd klaar zijn. In de ster zie je een klokje, als verwijzing naar de kerkklok die ons op zondag ook vraagt of je al klaar staat. Als verwerking kan de kerstkrans gemaakt worden en klokjes om er aan te hangen.

7 2e zondag van Advent Thema: Wie ben je
2e zondag van Advent Thema: Wie ben je? Jesaja 40, 1 – 11 en Johannes 1, Johannes krijgt de vraag wie hij is en antwoordt daarop met: Ik ben niet de Messias. Zo leidt hij de aandacht af van zichzelf, naar Jezus die na hem komt. Met de kinderen gaat het over identiteit: wie ben je en wie ben je niet? De verslaggever ziet dat de kerstkrans is opgehangen, maar wie woont hier? Ook in de verhalen die bij deze lezingen geschreven zijn gaat het op verschillende manieren over wie ben je? De kinderen maken een naambordje.

8

9 3e zondag van Advent Thema: Welkom Jesaja 65, 17-25 en Johannes 3, 22-30 De leerlingen van Johannes komen Johannes vertellen dat Jezus aan het dopen is. Ze verwachten dat Johannes verontwaardigd zal zijn over deze concurrentie, maar Johannes zegt: ik ben de Messias niet. Johannes is slechts de wegbereider. Hij is blij met de komst van Jezus. Met de kinderen gaat het over concurrentie. De buurtbewoner wil wel met de mensen in de buurt kennismaken en de kerstversiering laten zien ze zijn van harte welkom. In de verwerkingen gaan de kinderen met het woord welkom aan de slag, ze kunnen knutselen, puzzelen of in gesprek.

10

11 4e zondag van Advent Thema: Ik doe mee! 2 Samuël 7, 4-16 en Lucas 1, 26-38    De engel Gabriel bezoekt Maria. Bij God is er een nieuw begin mogelijk. Niet alleen Maria maar ook Elisabet verwacht een kindje. Het wordt steeds lichter en daarom brengt de verslaggever licht voor de kerstkrans mee, alles gaat er anders uitzien. In de kindernevendienst worden deze verhalen vol van verwachting verteld en maken engeltjes voor de adventskrans

12

13

14 Kerstmorgen Thema: Zet de deur open! Jesaja 52, 7-10 en Johannes 1, 1-14 Het is kerst! De afgelopen weken is de kerk steeds vrolijker en lichter geworden. Zo laten we zien dat we Jezus welkom willen heten. We willen plaats maken voor de dingen die bij hem horen: licht, vrede, goed zijn voor mensen. De deur mag wagenwijd open! Er is een kerstviering waar ook de kinderen een plek in hebben en er is een kort programma in de kinderdienst voor alle leeftijden. Nu is het licht compleet en is de deur wagenwijd open en zien het Kind met zijn ouders.

15

16 Heb je geen abonnement dan kun je een los nummer van Bonnefooi bestellen:
Digitaal en te gebruiken binnen je eigen kindernevendienst groep € 25,00 Op papier € 25,00 Project posters met cd met daarop PowerPoint en projectlied € 17,50 In dit pakket zitten 10 knipbladen voor de kinderen, meer exemplaren kun je bij bestellen á € 0,25 per stuk. Bestellers van het project ontvangen ook de digitale adventskalender die bij dit project gemaakt is.


Download ppt "Uitkijken naar het licht"

Verwante presentaties


Ads door Google