De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Hoop doet leven In dit project staat de evangelist Lucas centraal, terwijl hij bezig is met schrijven aan zijn verhaal over Jezus. Elke zondag is er een.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Hoop doet leven In dit project staat de evangelist Lucas centraal, terwijl hij bezig is met schrijven aan zijn verhaal over Jezus. Elke zondag is er een."— Transcript van de presentatie:

1 Hoop doet leven In dit project staat de evangelist Lucas centraal, terwijl hij bezig is met schrijven aan zijn verhaal over Jezus. Elke zondag is er een gesprekje bij de tafel. Lucas zit aan de tafel te schrijven. Op de tafel staan voorwerpen die slechte berichten vertegenwoordigen zoals dorre takken en vies water. Iedere week komt een profeet van de zondag die we in de lezing uit het de Oud Testament tegenkomen met een tegenbericht: een goed bericht. Dit is in korte gesprekjes voor in de kerk uitgewerkt. Zo wordt het een tafel van hoop op weg naar Kerstmis. En dan komen ook Maria en Jozef aan bij de tafel van hoop, waar plaats is voor hun pas geboren kind. Op 18 december 2018 organiseert Kerk in Actie ( voor de tweede keer tafels van hoop. Op 18 december 2017 waren er in meer dan 50 gemeentes tafels van hoop. Zij vormden samen een tafel van 3.5 km, waaraan vluchtelingen en gemeenteleden elkaar ontmoetten. Het project sluit aan bij deze actie: in de kerk wordt gebouwd aan een tafel van hoop. Is er geen ruimte voor een tafel, dan is er bij dit project een powerpoint. Elke navertelling in de kindernevendienst eindigt met een hoopvol bericht uit onze tijd en kan een plek krijgen in de ‘kerst’boom van hoop. Dit is ook in een powerpoint uitgewerkt. Bij het project is een lied, met voor elke zondag een couplet, voor de 1e zondag is dat: Wanneer de dorre boom gaat bloeien zal dat het teken zijn dat de messias onderweg is; hoop zal er voor ons zijn. (Lucas 21, 29 en 30)

2 1e zondag van Advent Thema: Teken van hoop Zacharia 14, 4-9 en Lucas 21, RK: Jeremia 33,14-16 en Lucas 21, Deze zondag starten we met het adventsproject: ‘De tafel van hoop’. De profeet Lucas staat centraal. In de kerk zit Lucas elke week aan tafel te schrijven, hij kijkt naar de dode takken aan de bomen en dit maakt hem triest. Zacharia laat zien dat er aan de takken kleine groene puntjes komen als teken van leven.

3 Nodig kale takken met kleine groene puntjes
copyright Bonnefooi copyright Bonnefooi

4 In de boom van hoop komt een foto van een doos van de voedselbank, zo kan een leeg keukenkastje weer gevuld worden. Copyright Bonnefooi

5 2e zondag van Advent Thema: Een nieuwe weg Maleachi 3, 1-4 en Lucas 3, 1-6 RK: Baruch 5, 1-9 en Lucas 3, 1-6 Aan de tafel van hoop vertelt Lucas over Johannes de Doper. Johannes vraagt de mensen om zich te laten dopen en een nieuw leven te beginnen. Hij vraagt een nieuwe focus, een omwenteling in denken. In onze tijd zijn het actievoerders die dit bij ons doen. Maar ook in het klein kunnen we elkaar helpen een nieuwe weg te vinden, Maleachie komt in actie en veegt een weg in de woestijn.

6 Nodig zand en een vegertje
copyright Bonnefooi copyright Bonnefooi

7 In de kindernevendienst komen we een meisje tegen dat op de nieuwe school haar weg moet vinden gelukkig is daar haar buurjongen. In de boom van hoop zien we hier een foto van. Copyright Bonnefooi

8 3e zondag van Advent Thema: Keer om Sefanja 3, en Lucas 3, 7-18 RK: Sefanja 3, 14-18a en Lucas 3, 10-18 Het verhaal van Lucas gaat verder met Johannes. Hij doopt mensen in de Jordaan. Het vuile water van de Jordaan zal mensen schoonwassen als ze willen veranderen. Sefanja vertelt dat we moeten juichen, God zal bevrijden. Hij schept het water schoon. Met de kinderen gaat het deze zondag over opnieuw beginnen. Het vuile water wordt schoon als we bijvoorbeeld het strand schoonmaken of schoonhouden.

9 Nodig vervuild water en een schepnetje
copyright Bonnefooi copyright Bonnefooi

10 Op de foto in de boom van hoop de schoonmaakploeg.
Copyright Bonnefooi

11 4e zondag van Advent Thema: Niets te zien
4e zondag van Advent Thema: Niets te zien? Micha 5, 1-4a en Lucas 1, RK: Micha 5, 1-4a en Lucas 1, 39-45 Lucas vertelt over Maria die Elisabet op gaat zoeken. Twee vrouwen aan de rand van de samenleving die hun geluk delen over hun aanstaande zwangerschap. Mensen aan de rand van de samenleving hebben een plaats nodig waar ze hun verhaal kwijt kunnen. Micha vertelt ook al over de nieuwe leider en brengt een kraamcadeautje mee.

12 Nodig een kraamcadeautje
copyright Bonnefooi copyright Bonnefooi

13 In de boom van hoop zien we Maria en Elisabeth
Copyright Bonnefooi

14 Kerst Thema: Toekomst Jesaja 52, 7-10 en Lucas 2, 1-20 RK: Jesaja 52, 7-10 en Johannes 1, 1( )-18 Voor de kerstviering is er een rondetafelgesprek gemaakt waarmee het project wordt afgesloten. Daarnaast is er een kort programma in de kinderdienst voor alle leeftijden. Lucas en de profeten komen samen rond de kribbe en maken plaats voor Maria en Jozef en hun pasgeboren kind.

15 Nodig alles van de voorgaande weken staat weer op tafel rond de kribbe.
copyright Bonnefooi

16 In de boom van hoop komt de kerststal.
Copyright Bonnefooi

17 Wil je het project gebruiken, maar geen abonnement
Wil je het project gebruiken, maar geen abonnement? Bonnefooi los nummer digitaal of op papier* € 25,00 Project cd € 10,00 Projectposter € 7,50 (exclusief portokosten) *Bonnefooi op papier, cd projectposter verschijnen begin oktober


Download ppt "Hoop doet leven In dit project staat de evangelist Lucas centraal, terwijl hij bezig is met schrijven aan zijn verhaal over Jezus. Elke zondag is er een."

Verwante presentaties


Ads door Google