De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

2 de Adventszondag 7 december 2008 Johannes 1 vers 19-26 Johannes zegt: Ik ben de Messias niet, maar ik vertel jullie dat hij al onder jullie is, hij komt.

Verwante presentaties


Presentatie over: "2 de Adventszondag 7 december 2008 Johannes 1 vers 19-26 Johannes zegt: Ik ben de Messias niet, maar ik vertel jullie dat hij al onder jullie is, hij komt."— Transcript van de presentatie:

1 2 de Adventszondag 7 december 2008 Johannes 1 vers 19-26 Johannes zegt: Ik ben de Messias niet, maar ik vertel jullie dat hij al onder jullie is, hij komt na mij. Ik ben de stem die roept in de woestijn : “Maak recht de weg van de Heer”.

2

3 Langverwacht en onverwacht. Roep het uit, vertel het rond: Hij die van de hemel komt staat hier midden onder u. Hij is bij ons hier en nu.

4 Johannes vertelt (vandaar een open calla) aan de hand van Gods woord (de boekrol van Jesaja 40 vers 3), dat hij de weg bereidt van de Heer.

5 Hij bereidt een weg ten leven, vandaar de weg van groen bolletjes mos (symbool van leven) naar het raam toe. Het raam is minder afgedekt.

6 Achter het raam de loot uit de stronk van Isaï tussen de lila cyclamen. Jezus is al onder de mensen, maar hij wordt nog niet herkend, vandaar is de roos door de organza afgeschermd.

7 De tweede adventskaars brandt. Er komt meer licht en duidelijkheid door de komst van Johannes de Doper en zijn getuigenis.

8


Download ppt "2 de Adventszondag 7 december 2008 Johannes 1 vers 19-26 Johannes zegt: Ik ben de Messias niet, maar ik vertel jullie dat hij al onder jullie is, hij komt."

Verwante presentaties


Ads door Google