KRUISWEG OP GOEDE VRIJDAG Vruchtbaar in Gods ogen

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Schilderijen gemaakt door parochianen van de
Advertisements

Op weg naar Pasen De 14 staties van Jezus
Goede Vrijdag: herdenking van Jezus’ kruisweg
Mattheus 12: Toen antwoordden Hem enige der schriftgeleerden en farizeeën en zeiden: Meester, wij zouden wel een teken van U willen zien. Maar Hij.
Cyclamen. Cyclamen Stilstand is achteruitgang! Groei is Leven!
LEVEN NAAR GODS WOORD EXODUS 16:4-30. LEVEN NAAR GODS WOORD EXODUS 16:4-30.
Kruisweg Sta op, laten we gaan
Tussen Pasen en Pinksteren.
JEZUS zegt: Ik ben de Goede Herder Gisteren en Heden Dezelfde.
Formulier om het heilig avondmaal te vieren (5)
Vormselcatechese Onze-Lieve-Vrouw-Koningin
De gekruisigde Jezus spreekt je aan WOENSDAG
O, Heer mijn God opwekking 407
Zingen Vers 1 U kennen, uit en tot U leven,
Zingen Vers 1 Wie heeft op aard de prediking gehoord,
Zingen Vers 1 God in den hoog' alleen zij eer
Zingen De Almachtige, Schepper des hemels En der aarde
Goede Vrijdag Op weg naar Pasen…
Deel II verzoening.
Bij het kolenvuur Johannes
Genesis Genesis Hierna gebeurde het, dat God Abraham op de proef stelde. Hij zeide tot hem: Abraham, en deze zeide: Hier ben ik.
Tien treden terug Jesaja 38. tien treden terug Jesaja 38.
1 donderdag 21 februari 2013 bespreking vanaf Hebreeen 1 1 donderdag 21 februari 2013 bespreking vanaf Hebreeen 1 1.
Welkom in deze kerkdienst
ONZE HERDER GAAT VOOROP IN 2008
Tellen onze goede werken mee?
WELKOM OP TOV! Maak het verschil…….
Welkom op TOV!.
Johannes 1:17 (NBV) De wet is door Mozes gegeven, maar goedheid (grondtekst: genade) en waarheid zijn met (in de persoon van) Jezus Christus gekomen. 14.
God is trouw Hij gaf zijn woord
Kruisweg geschilderd door Lucien Lantier
Kruisweg uit Ayacucho We kijken en luisteren naar een kruisweg uit Ayacucho. De foto’s zijn ginds gemaakt door de mensen die Cosma bezochten. In een kruisweg.
Jezus tijdens het laatste avondmaal
Hoofdstuk 4 Op de kring Bijbelstudie Van de VEG Amstelland 2 Emmeloord Over het boek Jozua Hoofdstuk 4.
Hoofdstuk 5 Op de kring Bijbelstudie Van de VEG Emmeloord Amstelland 2 Over het boek Jozua Hoofdstuk 5.
Hoe balanceert u op Gods weegschaal? U zou verbaasd kunnen staan!
overgedragen DONDERDAG
Formulier om het heilig avondmaal te vieren (4)
Welkom 3e Lijdenszondag 2015.
Zingen Vers 1 God heb ik lief, want die getrouwe HEER
De steen was weggerold van de ingang van het graf
De Kruisweg van Jezus.
Van gedoopt naar gevormd!
De Heiland Uw Heiland.
Zingen Vers 1 Geef vrede, Heer, geef vrede,
Zingen 1. O grote God die liefde zijt, o Vader van ons leven,
Goede Vrijdag.
Een realisatie van een 15-tal godsdienstleerkrachten.
1e statie: Jezus wordt ter dood veroordeeld
13 sept Zoetermeer. wat aan Romeinen 6 (direct) vooraf ging...  door één daad van ongehoorzaamheid zijn alle mensen veroordeeld tot zonde en dood;
3 oktober 2015 Garderen. Openbaring 20 5 De overige doden werden niet weder levend, voordat de duizend jaren voleindigd waren. Dit is de eerste opstanding.
Welkom Israelzondag.
Er is geen veroordeling meer Romeinen 8:1-17
Welkom in deze dankdagdienst
4G Genade Gratie Genade Gratie Gunst Genade Gratie.
1ste statie: Jezus wordt ter dood veroordeeld. 2 de statie: Jezus neemt het kruis op.
De kruisweg van Jezus Goede Vrijdag. 1. Jezus wordt ter dood veroordeeld Wie staat er met een oordeel klaar? Wie veroordeelde jij?
Kruisweg van de stilte: quiz. Vraagjes bij beeldjes…
Vertel me eens Heer Jezus Toen u op aarde was
Voor de houtschijven staat een kruis met een zwart
gestorven voor onze zonden
Ik wil mij gaan vertroosten in ’t lijden van mijn Heer,
Christus deelt zijn leven!
Jezus kennen we als Kindje in de kribbe; toen was Hij klein
Jezus’ lijdensverhaal (BLO Hagewinde Lokeren)
Zolang er mensen zijn op aarde, zolang de aarde vruchten geeft,
Eer aan God in den hoge en vrede op aarde aan de mensen die Hij liefleeft. Wij loven U, wij prijzen en aanbidden U, wij verheerlijken U en zeggen U dank.
Stap je mee … De kruisweg Glaskunst Ingrid Meyvaert.
Jezus tijdens het laatste avondmaal
Transcript van de presentatie:

KRUISWEG OP GOEDE VRIJDAG Vruchtbaar in Gods ogen

Gedenken wij dankbaar de daden des Heren, zijn leven, zijn dood en verrijzenis, en dat wij oprecht tot Jezus ons bekeren, die onze God en leidsman ten leven is. Hoe hadden wij onze bestemming vernomen, was Jezus de weg niet ten eind’ gegaan? Wie zouden wij zijn, als Hij niet was gekomen om in zijn Lichaam onze dood te doorstaan.

Hoe zouden wij ooit voor elkaar kunnen leven, had Hij ons de liefde niet voorgeleefd, die tot de dood zich prijs heeft willen geven, die Zoon van God, ons aller knecht is geweest. Gij, eerste der mensen die weerloos en eenzaam als graan in de aarde gestorven zijt, Gij wordt ons brood, maak ons met U gemeenzaam. Van harte maak tot wederdienst ons bereid.

eerste statie JEZUS WORDT TER DOOD VEROORDEELD Wij aanbidden U, Christus, en loven U omdat Gij door uw liefde tot het uiterste de wereld hebt verlost.

tweede statie JEZUS NEEMT HET KRUIS OP ZIJN SCHOUDERS Wij aanbidden U, Christus, en loven U omdat Gij door uw liefde tot het uiterste de wereld hebt verlost.

derde statie JEZUS VALT DE EERSTE KEER Wij aanbidden U, Christus, en loven U omdat Gij door uw liefde tot het uiterste de wereld hebt verlost.

vierde statie JEZUS ONTMOET ZIJN MOEDER Wij aanbidden U, Christus, en loven U omdat Gij door uw liefde tot het uiterste de wereld hebt verlost.

vijfde statie SIMON VAN CYRENE HELPT HET KRUIS DRAGEN Wij aanbidden U, Christus, en loven U omdat Gij door uw liefde tot het uiterste de wereld hebt verlost.

zesde statie VERONICA DROOGT HET AANGEZICHT VAN JEZUS AF Wij aanbidden U, Christus, en loven U omdat Gij door uw liefde tot het uiterste de wereld hebt verlost.

zevende statie JEZUS VALT DE TWEEDE KEER Wij aanbidden U, Christus, en loven U omdat Gij door uw liefde tot het uiterste de wereld hebt verlost.

achtste statie JEZUS SPREEKT TOT DE WENENDE VROUWEN Wij aanbidden U, Christus, en loven U omdat Gij door uw liefde tot het uiterste de wereld hebt verlost.

negende statie JEZUS VALT DE DERDE KEER Wij aanbidden U, Christus, en loven U omdat Gij door uw liefde tot het uiterste de wereld hebt verlost.

tiende statie JEZUS WORDT VAN ZIJN KLEREN BEROOFD Wij aanbidden U, Christus, en loven U omdat Gij door uw liefde tot het uiterste de wereld hebt verlost.

elfde statie JEZUS WORDT AAN HET KRUIS GENAGELD Wij aanbidden U, Christus, en loven U omdat Gij door uw liefde tot het uiterste de wereld hebt verlost.

twaalfde statie JEZUS STERFT OP HET KRUIS Wij aanbidden U, Christus, en loven U omdat Gij door uw liefde tot het uiterste de wereld hebt verlost.

dertiende statie HET LICHAAM VAN JEZUS WORDT VAN HET KRUIS GENOMEN Wij aanbidden U, Christus, en loven U omdat Gij door uw liefde tot het uiterste de wereld hebt verlost.

veertiende statie HET LICHAAM VAN JEZUS WORDT IN HET GRAF GELEGD Wij aanbidden U, Christus, en loven U omdat Gij door uw liefde tot het uiterste de wereld hebt verlost.

Christus heeft voor ons geleden als een beeld van ons bestaan, dat wij zover zouden gaan, in zijn voetstappen te treden. Die geen zonde heeft bedreven, uit wiens mond niet is gehoord enig onvertogen woord maar de adem van het leven. Die wanneer Hij werd geslagen, zelfs zijn mond niet open deed, die niet dreigde als Hij leed maar het zwijgend heeft gedragen.

Die de zonde heeft gekorven in zijn lichaam aan het hout, dat gij Gode leven zoudt, aan de zonde afgestorven. Door wiens striemen gij genezen, door wiens dood gij levend zijt, levend in rechtvaardigheid, taal en teken van Gods wezen.

Als eertijds verdoolde schapen, thans de Herder toegewijd, die u in de waarheid weidt. Uw bewaarder zal niet slapen. Ja, de Heer zal u bewaren, Hij de Herder, Hij het Lam, die door u ter aarde kwam, die voor u is opgevaren !