De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Goede Vrijdag: herdenking van Jezus’ kruisweg

Verwante presentaties


Presentatie over: "Goede Vrijdag: herdenking van Jezus’ kruisweg"— Transcript van de presentatie:

1 Goede Vrijdag: herdenking van Jezus’ kruisweg
Herinnering aan Jezus’ kruisweg… Goede Vrijdag: herdenking van Jezus’ kruisweg Een uitdaging voor ons, vandaag…

2 Jezus wordt veroordeeld maar heb een HART voor elkaar !
Waar hebben wij dit aan verdiend ? Met welke woorden nagelen wij mensen vast aan het kruis ? Wees niet HARD voor elkaar, maar heb een HART voor elkaar !

3 II. Jezus neemt het kruis op zijn schouders
Ieder heeft een kruis te dragen. Soms noemt het pijn, soms onbegrip, soms verlies, soms ontgoocheling, soms eenzaamheid, soms angst,… Maar als we elkaar helpen dragen, dan weegt dat kruis toch niet zo zwaar ?

4 III. Jezus valt voor de eerste keer
Hoe vaak vallen wij niet, als pijn ons naar beneden drukt ? Gaan we het opgeven ? Wat doen wij als we mensen zien vallen onder het kruis dat ze moeten dragen ?

5 dat zij in dit gebaar van Maria tot Jezus moed vinden.
IV. Jezus ontmoet zijn moeder Voor mensen die versteend zijn van hart, voor mensen die met een bang hart leven, voor mensen die met een gebroken hart verder moeten,… dat zij in dit gebaar van Maria tot Jezus moed vinden.

6 Of zoeken we excuses om het niet te doen?
V. Simon van Cyrene helpt het kruis dragen Willen wij nog onze schouders zetten onder het kruis dat anderen moeten dragen? Willen wij mee een eind op weg gaan met mensen die hulp nodig hebben? Of zoeken we excuses om het niet te doen?

7 Voelen wij ons nog ‘broer’ en ‘zus’ van elkaar ?
VI. Veronica droogt het gezicht van Jezus af Hebben wij ook de moed om uit de grijze massa te stappen en naar de ander te gaan die krom loopt van pijn en verdriet ? Voelen wij ons nog ‘broer’ en ‘zus’ van elkaar ?

8 die ontmenselijkt zijn door honger en kou?
VII. Jezus valt voor de tweede keer Hebben wij oog voor mensen die aan de grond zitten? die ‘vastgespijkerd ‘ zijn in eenzaamheid ? die verdwalen en hervallen in verslavingen ? die ontmenselijkt zijn door honger en kou?

9 VIII. Jezus troost de wenende vrouwen
Brengen wij liefde? Schenken wij vergiffenis? Komen wij uit voor wat ons beweegt? Komen wij op voor waarheid? Wekken wij hoop bij anderen? Brengen wij licht bij wiens hart verduisterd is?

10 en weer herleven in hoop en geloof !
IX. Jezus valt voor de derde keer Voor allen die zich levend dood voelen, die helemaal te gronde gaan, dat zij Uw liefde mogen ontdekken door onze handen, ons hart en weer herleven in hoop en geloof !

11 X. Jezus wordt van zijn kleren beroofd
Dragen wij in ons hart al die mensen die dag in, dag uit beroofd worden van eten en kleren, van een dak boven hun hoofd, van genegenheid en zorg, van een laatste restje menswaardigheid ?

12 XI. Jezus wordt aan het kruis genageld
Waarom prikken we zo vaak mensen vast of plakken we er een etiket op? Blijven wij niet vaak vastgenageld aan ons leventje, onze gewoonten zonder ons te bekommeren om de andere(n) ?

13 XII. Jezus sterft aan het kruis
Wat nu ? In Godsnaam, wat nu ? Blijven wij als echte vrienden (zoals Johannes en Maria) elkaar tot op het einde nabij ?

14 voor wie ons is voorgegaan ? Hebben wij de moed
XIII. Jezus wordt van het kruis genomen Koesteren we diepe dankbaarheid voor wie ons is voorgegaan ? Hebben wij de moed om ons volledig te ‘geven’, om op te staan en verder te gaan ?

15 XIV. Jezus wordt in het graf gelegd
Pas wanneer het zaad sterft kan het graan en brood worden ! Verspreid het goede nieuws dat sterven altijd binnengaan is in het leven dat geen enkel leven verloren gaat omdat het geborgen is in U, mijn God.

16


Download ppt "Goede Vrijdag: herdenking van Jezus’ kruisweg"

Verwante presentaties


Ads door Google