De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

gestorven voor onze zonden

Verwante presentaties


Presentatie over: "gestorven voor onze zonden"— Transcript van de presentatie:

1 gestorven voor onze zonden
5 maart 2017 Hendrik Ido Ambacht

2 Christus stierf Christus werd begraven Christus werd opgewekt Christus werd gezien

3 Johannes 12 37 Maar hoewel Hij zoveel tekenen in hun bijzijn gedaan had, geloofden zij niet in Hem; 38 opdat het woord van de profeet Jesaja vervuld werd dat hij gesproken heeft: Heere, wie heeft onze prediking geloofd en aan wie is de arm van de Heere geopenbaard?

4 Romeinen 10 16 Maar zij zijn niet allen het Evangelie gehoorzaam geweest. Jesaja zegt namelijk:  Heere, wie heeft onze prediking  geloofd?

5 Mattheus 8 16 Toen het nu avond geworden was, brachten ze velen die door demonen bezeten waren, bij Hem, en Hij dreef de boze geesten uit met een enkel woord, en Hij genas allen die er slecht aan toe waren, 

6 Mattheus 8 16 Toen het nu avond geworden was, brachten ze velen die door demonen bezeten waren, bij Hem, en Hij dreef de boze geesten uit met een enkel woord, en Hij genas allen die er slecht aan toe waren,  17 opdat vervuld werd wat gesproken was door de profeet Jesaja toen hij zei:  Hij heeft onze zwakheden op Zich genomen, en onze ziekten gedragen.

7 2 Korinthe 5 21  Want Hem Die geen zonde gekend heeft,  heeft Hij ten behoeve van ons (tot) zonde gemaakt, opdat wij zouden worden gerechtigheid van God in Hem.

8 Mattheus 26 66 En zij antwoordden en zeiden:Hij is de dood schuldig! Lukas 23 21 Maar zij riepen terug: Kruisig Hem, kruisig Hem!

9 Jeremia 23 1 Wee de  herders die de schapen van Mijn weide ombrengen en overal verspreiden, spreekt de HEERE. 2 Daarom, zo zegt de HEERE, de God van Israël, van de herders die Mijn volk weiden:

10 Handelingen 4 10 …… Jezus Christus, de Nazarener, Die u gekruisigd hebt maar Die God uit de doden opgewekt heeft (…) Handelingen 5 30  De God van onze vaderen heeft Jezus opgewekt, Die u omgebracht hebt door Hem aan een hout te hangen. Handelingen 10 39 ….. Ze hebben Hem gedood door Hem aan een hout te hangen. 40 Deze heeft God opgewekt op de derde dag (..)

11 Romeinen 5 18 Dus dan, zoals het door één misstap tot in alle mensen kwam tot veroordeling, zo komt het ook door één rechtvaardigheidsdaad tot in alle mensen tot rechtvaardiging van leven.

12 Romeinen 5 18 Dus dan, zoals het door één misstap tot in alle mensen kwam tot veroordeling, zo komt het ook door één rechtvaardigheidsdaad tot in alle mensen tot rechtvaardiging van leven. 19 Want net zoals door de ongehoorzaamheid van de ene mens de velen tot zondaars werden aangesteld, zo zullen ook door de gehoorzaamheid van de Ene de velen tot rechtvaardigen aangesteld worden.

13 Romeinen 4  25 Die om onze overtredingen is overgeleverd, en opgewekt om onze rechtvaardiging.

14 1 Petrus 2 18 Huisslaven, wees uw meesters met alle ontzag ondergeschikt, niet alleen hun die goed en welwillend zijn, maar ook die verkeerd handelen.

15 1 Petrus 2 18 Huisslaven, wees uw meesters met alle ontzag ondergeschikt, niet alleen hun die goed en welwillend zijn, maar ook die verkeerd handelen. 19 Want dat is genade, als iemand om het geweten voor God dingen verdraagt die hem pijn doen, en daarbij ten onrechte lijdt.

16 1 Petrus 2 18 Huisslaven, wees uw meesters met alle ontzag ondergeschikt, niet alleen hun die goed en welwillend zijn, maar ook die verkeerd handelen. 19 Want dat is genade, als iemand om het geweten voor God dingen verdraagt die hem pijn doen, en daarbij ten onrechte lijdt. 20 Want wat voor roem is er als u het geduldig verdraagt wanneer u zondigt en daarvoor slagen ontvangt?  Maar als u het geduldig verdraagt wanneer u goeddoet en daarvoor lijdt, is dat genade bij God.

17 1 Petrus 2 21 Want hiertoe bent u geroepen, omdat ook Christus voor ons geleden heeft; Hij laat  ons zo een voorbeeld na, opdat u Zijn voetsporen zou navolgen;

18 1 Petrus 2 21 Want hiertoe bent u geroepen, omdat ook Christus voor ons geleden heeft; Hij laat  ons zo een voorbeeld na, opdat u Zijn voetsporen zou navolgen; 22  Hij, Die geen zonde gedaan heeft en in Wiens mond geen bedrog gevonden is;

19 1 Petrus 2 21 Want hiertoe bent u geroepen, omdat ook Christus voor ons geleden heeft; Hij laat  ons zo een voorbeeld na, opdat u Zijn voetsporen zou navolgen; 22  Hij, Die geen zonde gedaan heeft en in Wiens mond geen bedrog gevonden is; 2 Kor.5:21 Want Hem Die geen zonde gekend heeft,  heeft Hij ten behoeve van ons (tot) zonde gemaakt.

20 1 Petrus 2 21 Want hiertoe bent u geroepen, omdat ook Christus voor ons geleden heeft; Hij laat  ons zo een voorbeeld na, opdat u Zijn voetsporen zou navolgen; 22  Hij, Die geen zonde gedaan heeft en in Wiens mond geen bedrog gevonden is; 23 Die, toen Hij uitgescholden werd, niet terugschold, en toen Hij leed, niet dreigde, maar het overgaf aan Hem Die rechtvaardig oordeelt;

21 1 Petrus 2 24 Die Zelf onze zonden in Zijn lichaam gedragen heeft op het hout,  opdat wij, voor de zonden dood, voor de gerechtigheid zouden leven. Door Zijn striemen bent u genezen. 25 Want u was  als dwalende schapen; maar u bent nu bekeerd tot de Herder en Opziener van uw zielen.


Download ppt "gestorven voor onze zonden"

Verwante presentaties


Ads door Google