Voor elkaar?!.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
MR Vlinderbos jaarverslag 2012 – Wij zijn de MR! Oudergeleding:  ………….contactpersoon Ouderraad  Hans Waldercontactpersoon Bestuur  Yolande Bakker.
Advertisements

Het zorgsysteem en de 1-zorgroute
De MR op Praktijkonderwijs Zeist
HANDELINGSPLAN IN SCHOOL Margie van de Kerkhof, begeleider passend onderwijs
Informatieavond 22 april 2013
Zorg voor alle kinderen.. Hoe ontwikkelt het kind zich?
Welkom Presentatie Passend Onderwijs voor ouders 11 februari 2014
Passend Onderwijs presentatie voor MR februari 2014
Samen op weg naar je eigen toekomst. Open voor talent Kleinschalig en gedegen Op maat en interessant Aanspreekbaar en betrokken Sociaal emotioneel dichtbij.
R.K. Jenaplanschool De Oostpoort
Realisatie kindcentrum
Medezeggenschapsraad
De Kor f Openbare basisschool Montessori Welkom.
hoe gaan we om met verschillen in leercapaciteit
Onderwijs passend maken met behulp van handelingsgericht werken Studiedag 13 oktober 2009 SWV Delft - Pijnacker.
Identiteit is geen kwestie van kiezen, maar van delen. SOPOW, 31 oktober 2012 Vereniging Openbaar Onderwijs.
De MR in het primair onderwijs: juridische aspecten Inhoud:  Overwegingen t.a.v. de bevoegdheden  Verschillende advies- en instemmingsrechten  Geschillen.
MEDEZEGGENSCHAPSRAAD
Begeleiding van kinderen met zorg
samenhang Resultaten Processen Persoon Wat het oplevert Wat je doet:
Kwaliteitszorg SPO Utrecht
1-zorgroute in school MR bs Edith Stein
Volgen in SO / PrO Studiedag Speciaal Onderwijs 18 jan 2012
Zorg op school.  Optimale ontwikkeling  Aangepast aan de onderwijsbehoeften  Structurele samenwerking met andere scholen.
Handelingsgericht werken als schakel naar passend onderwijs
Informatieavond 30 augustus De visie Op De Gabrie Mehenschool geloven we in het talent van ieder kind. Pedagogisch We zien de groep als het sociale.
Handelingsgericht werken
MR De doelstellingen van de Medezeggenschapsraad (MR) zijn: Het behartigen van de belangen van kinderen, leerkrachten en ouders Stem geven aan het personeel.
Leerlingzorg op r.k. Basisschool de Parkiet
De Medezeggenschapsraad
MR De Palster Mede vormgeven aan beleid op school Waar staan we voor! Als medezeggenschapsraad bestaande uit leerkrachten en ouders willen wij mede vormgeven.
Basisschool ‘t Heuvelke
MR Vlinderbos jaarverslag 2009 – Wij zijn de MR! Oudergeleding: Carel Albertscontactpersoon Ouderraad Hans Waldercontactpersoon Directie Jeroen.
Ontwikkelwerkplaats Jeugdzorg en Passend Onderwijs
Stagecoördinatie op De Rank
MR De Medezeggenschapsraad (MR) bestaat uit gelijk aantal leerkrachten en ouders MR Van Damschool bestaat uit: Inge Blok Ria van der Meijden Wijnand van.
1 Ouderinformatieavond De Sparrenhoek & De Tuinen 30 november 2011.
De niveaus. De niveaus Advies van de basisschool Werkhouding, huiswerkhouding en zelfstandigheid van het kind Intelligentie en leerprestaties van het.
Cursus Handelingsgericht Werken
MR Pius X Wateringen Orgaan voor medezeggenschap (inspraak). De MR vertegenwoordigt de belangen van leerlingen, ouders en leerkrachten. Primair doel: behartigen.
De MedezeggenschapsRaad Inspraak in beleid. Programma Doel MR Taken en verantwoordelijkheden Samenstelling Werkwijze Inspraak: wat betekent dat voor jou?
CITO (onderdeel van het leerlingvolgsysteem)
Solidariteit op onze school Enkele suggesties voor gesprek.
11 oktober 2010 Bijeenkomst contactpersonen en coördinatoren Onderwerp: ons vrijwilligersbeleid bijeenkomst vrijwilligersbeleid 11 oktober 2010.
Medezeggenschapsraad
Ouderavond toekomst basisscholen Sluis/Schoondijke Welkom.
Ouder- en leerlingavond voortgezet onderwijs 8 oktober 2015.
Lucas Rurup Passend onderwijs maak(t) het mogelijk.
Wat is de (G)MR? Afvaardiging van ouders en personeel Inspraak en advies op de gang van zaken en beleid van de school Directeur is adviseur Vergaderingen.
Welkom.  Ouders  College van bestuur: Kiki Huijnen  Start fusietraject jaar geleden met tekenen van intentieverklaring  Ambitie.
Welkom op de informatieavond van bs Groene Vallei
Vele wegen leiden naar Rome Over differentiëren in het Primair Onderwijs EDR Studiedag 22 november 2012 Onderwijs op maat Jantine Kuijpers
Welkom Informatie avond groep 8. Opzet avond -Opening + kennismaking -Cito en procedure van aanmelding VO -Het VO -Inzoomen op het VO -Uw kind en groep.
FOTO Siersteenlaan FOTO Maresiusstraat Siersteenlaan Maresiusstraat EZ Groningen 9746 BJ Groningen tel: tel:
Inleiding  Cursusmateriaal: naslag  Doel: versterken van positie en functioneren GMR  Uitgangspunt: optimaal functioneren betrokken scholen  Werkvorm:
Ouderavond Mandegoud Maandag 11 maart. Doel van de avond Ouders informeren over oordeel Inspectie van het Onderwijs Ouders informeren over Plan van Aanpak.
WELKOM Tweede jaars OGP6 Onderzoek Bijeenkomst
Medezeggenschap op de Trumakkers Informatieavond groep 1 en 2 6 september 2011.
1 Schoolplan gebaseerd op:  visie in  gezamenlijkheid en  grote betrokkenheid.
Medezeggenschap bij De Eshoek
Medezeggenschap op de Dr.M.L. Kingschool
Informatieavond ‘t Heibosch
Jaarverslag medezeggenschapsraad
Ouder- en leerlingavond voortgezet onderwijs
MR RK Josefschool Mede vormgeven aan beleid op school
Medezeggenschap? Ook voor u!
Medezeggenschap bij De Eshoek
Medezeggenschap? Ook voor u!
Doubleren.
Doubleren.
Transcript van de presentatie:

Voor elkaar?!

Programma Visie MR Zorg Koffie Vragen

Visie “Samen bouwen aan een sterk fundament “ Didactisch pedagogische handelen Kwaliteit Communicatie Identiteit

Meervoudige Intelligentie Braingym Meerwerk Coöperatief leren Historie Waarom??

Heden Wie zijn wij? Wat motiveert ons ? Wat vragen de ouders van ons? Wat is het beste voor kinderen? Wat is ons kindbeeld? Heden Wat is het beste voor de school?

Heden Historie Toekomst

voor elke school in Houten Gesprekken met collega’s over de historie en de visie Conclusies: Mooi verhaal Goed om in je achterhoofd te houden Komt niet overeen met de werkelijkheid Opnieuw bekijken voor elke school in Houten

Studieavond (1): “Iedereen de deur uit !!!” Vrije keuze met kijkwijzers Praathuis (Jenaplanconcept) Werfklas (Antroposofisch concept) De Plantage (Daltonconcept) De Wissel (SBO) De Aventurijn (Startende reguliere basisschool met vernieuwingsaspecten)

Kijkwijzers Hoe gaat organisatorisch de stap van zelfstandig werken naar zelfstandig leren? Hoe gaan ze om met het spanningsveld tussen zorg en resultaatgerichtheid? Hoeveel moeite gaat het ons kosten om zo te werken? Hoe profileren zij zich in de wijk? Hoe wordt adaptief onderwijs ( competentie,relatie en autonomie ) vormgegeven?

Kijkwijzers Hoe heeft het LVS vorm gekregen? Hoe is de doorgaande lijn? Welke vaardigheden moeten leerlingen en leerkrachten hebben voor het Dalton onderwijs? Wat zijn de eisen voor het Dalton onderwijs? Hoe worden de eisen gemeten? Hoe dichtbij staat het Dalton onderwijs bij de Zevensprong? Kunnen we onze methodes behouden? Wat zijn de criteria voor de nieuw aan te schaffen methodes?

Studiedag (2) Presentaties (resultaten van kijkwijzers, laat zien wat relevant is voor de 7Sprong) Concept of deelaspecten Ordenen Gewichten hangen Samenwerking Verantwoordelijkheid Zelfstandigheid

(Samenwerking, verantwoordelijkheid en zelfstandigheid) Achterliggende conclusie: Alle drie aspecten staan bij Dalton Flink zijn: ons serieus de vraag stellen of we iets met Dalton willen. Zo ja, hoe diep? Werkgroep (6 mensen): studiedag (3) voorbereiden. (Samenwerking, verantwoordelijkheid en zelfstandigheid)

Rapportage (48 pagina’s) Dalton op abstract niveau Dalton op concreet niveau Consequenties: besluitvorming, kwaliteit en praktische zaken (invallers, financiën, nascholing, stagiaires)

Dalton is no method, no system, is an influence.

Conclusie van het team: “ We gaan staan voor Daltononderwijs” Studiedag (3) Gekeken hoe Dalton de “influence” kan vertalen naar concreet handelen. Wat doen we al en hoever staan we er vanaf? Conclusie van het team: “ We gaan staan voor Daltononderwijs”

Samenwerking Zelfstandigheid Verantwoordelijkheid Differentiatie

Kwaliteit Wat we doen moet zinvol zijn. Dat kun je alleen bepalen als er concrete doelen zijn en je deze systematisch meet. Dit jaar een grote leesevaluatie Toetsbeleid Evaluatiebeleid

Communicatie Specifiek: hoe brengen we informatie over naar elkaar? Leerkracht naar leerling Leerling naar leerkracht Leerkracht naar leerkracht Ouder naar leerkracht Leerkracht naar ouder

Direct en Daadkrachtig Intuitief optimistisch Correct Precies Stabiel Geweldloze communicatie Snelle denker /extravert Direct en Daadkrachtig Intuitief optimistisch Correct Precies Stabiel Ondersteunend Taakgericht Mensgericht Trage denker/ introvert

Identiteit Geloven is een levenshouding. Daarbij gaat het erom dat kinderen ontdekken wie ze zelf zijn en gaan nadenken over de ‘diepere vragen in het leven’. Verder vinden we het belangrijk dat in onze vieringen een directe link wordt gelegd met de zingeving van de vieringen. Dat betekent dat we de “christelijke feesten” nooit vieren zonder dat we de kinderen leren waarom we deze feesten vieren.

Procedure MR (instemming oudergeleding en personeelsgeleding) Bestuur Directie

Overige zaken: Studenten 13 oktober: Hans Wenke

Medezeggenschapsraad Erik Schouten

Agenda MR en Oudervereniging Wat doet de MR? Wat betekent de MR voor mij als ouder? Contact met de MR Rol MR in visie op onderwijs Leden van de MR 26

MR en Oudervereniging De Oudervereniging organiseert allerlei schoolactiviteiten De MR houdt zich bezig met het beleid en de organisatie van de school Gemeenschappelijke MR (GMR) voor Katholieke Scholenstichting Fectio 27

Wat doet de MR? Kijkt kritisch mee over schouder van directie Geeft directie gevraagd en ongevraagd adviezen Neemt besluiten over onderwerpen die met het beleid van de school te maken hebben 28

Bevoegdheden van de MR Instemmingsrecht Adviesrecht Verandering van de onderwijskundige doelstellingen Vaststelling of wijziging van schoolwerkplan of leerplan Vaststelling of wijziging van het schoolreglement Adviesrecht Verandering van de grondslag van de school Fusie met een andere school Beleid mbt aanstelling of ontslag van de schoolleiding Regeling van de vakantie 29

Wat betekent de MR voor mij als ouder? Oudergeleding vertegenwoordigt ouders Aangelegenheden die op iedereen betrekking hebben Geen individuele situaties 30

Contact met de MR Website Zevensprong Agenda Verslagen Email: mr7sprong@hotmail.com MR-leden aanwezig bij 10-minutengesprekken in de hal U bent welkom bij de MR-vergadering En natuurlijk zijn wij aanspreekbaar op school!

Rol MR in visie op onderwijs Instemmingsrecht bij eventuele wijziging onderwijskundige doelstellingen Input van ouders nodig! Tijdens informatieavonden Via email, telefoon, gesprek

MR leden Leerkrachten Ouders Peter Verheul Marlies Hellwich Ellen Arendonk Ouders Jos Brink Annette van Biezen Erik Schouten 33

Zorg voor uw kind

Stap 1 Stap 2 Stap 3 Stap 4 Stap 5 Stap 6 Stap 7 Stap 8 Signalering Analyse Diagnose Uitvoering HP Evaluatie HP Externe hulp Zorgtoe-wijzing Verwijzing SBAO, REC-school

Resultaten methodegebonden toetsen Actie leerkracht Resultaten CITO, etc. (conform toetskalender) Observaties (werk, aanpak) Oudergesprekken IB-overleg Actie leerkracht/IB Stap 1 signalering

Foutenanalyse methodegebonden toetsen Actie leerkracht Foutenanalyse Cito Licor/OVSO-gegevens Analyse werkhouding/gedrag/ motivatie Sociogram Actie leerkracht/IB Stap 2 analyse

Info verzamelen vorige LK Actie leerkracht Dossierstudie Licor/OVSO-gegevens Extra onderzoek IB/RT Actie IB/RT Observaties IB Actie IB Stap 2 analyse

Op basis van analyse GHP en/of IHP Actie leerkracht/IB IHP bespreken met ouders Actie leerkracht RT-aanmelding Stap 3 diagnose

Uitvoeren van HP Uitvoeren van RT Stap 4 Uitvoering HP Actie leerkracht Uitvoeren van RT Actie RT Stap 4 Uitvoering HP

- nieuwe RTaanmeldingen - nieuwe (I)HP Groepsbespreking - evalueren (I)HP - nieuwe RTaanmeldingen - nieuwe (I)HP Actie leerkracht/IB Stap 5 Evaluatie HP

(samenwerkingsverband) Eduniek aanmelding Actie leerkracht/IB Schoolmaatsch. werk Actie IB Zorgcie (samenwerkingsverband) Stap 6 Bureau Jeugdzorg Actie IB Logopedie Externe hulp Motorische training Actie IB Anders Actie leerkracht/IB

Ambulante begeleiding vanuit zorgcie Preventieve Ambulante begeleiding Actie IB Preventieve Ambulante begeleiding (REC) Rugzakaanvraag (leerling gebonden financiering) Andere basisschool Stap 7 Zorgtoe- wijzing

PCL-procedure REC-procedure Stap 8 Verwijzing SBAO, rec- school Actie IB REC-procedure Verwijzing SBAO, rec- school

Pauze koffie & thee

Voor elkaar?! Vragen