Herrie met Harry…? Introductie Eerlijk en open Doe er je voordeel mee

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Leven in de kracht van de Heilige Geest
Advertisements

“Ik kan dit niet oplossen...”
De Geest wil je met kracht vervullen! Philip Nunn November Nunspeet.
Trouw God wil dat wij elkaar trouw BELOVEN
1 De HERE zeide tot mij: Ga weder heen, bemin een vrouw, (die zich door een ander laat beminnen en overspelig is), gelijk de HERE de Israëlieten bemint,
gekocht maar terzijde gesteld
ÉÉN GOD, DE VADER 3 nov Rotterdam.
Betuigd door een vuurkolom.. Exodus 3:2 Daar verscheen hem de Engel des HEREN als een vuurvlam midden uit een braamstruik. Hij keek toe, en zie, de braamstruik.
Discipelschap.
Wat de Bijbel erover te zeggen heeft
7 april 2013 Zoetermeer 1. 1Korinthe Maar, zal iemand zeggen, hoe worden de doden opgewekt? En met wat voor lichaam komen zij? 2.
27 februari 2014 Bodegraven 1. 1Korinthe 12 1 Ten aanzien van de uitingen des geestes, broeders, wil ik u niet onkundig laten. 2.
Koninkrijk van God.  Amos 9:11 Te dien dage zal Ik de vervallen hut van David weder oprichten, Ik zal haar scheuren dichten en wat daarvan is ingestort,
gestorven voor onze zonden 3 Want voor alle dingen heb ik u overgegeven, hetgeen ik zelf ontvangen heb: Christus is gestorven voor onze zonden, naar de.
Jan Elma Emma Loes Kees Corine Gerrit Bidden Zingen Psalm 62 vers 8 Eenmaal sprak God tot mij een woord, Tot tweemaal toe heb ik 't gehoord; Dat 's.
De wapenrusting van God 2. WELKE STRIJD?.
“Gelijk een hert schreeuwt naar de waterstromen, alzo schreeuwt mijn ziel tot U, o God! Mijn ziel dorst naar God, naar den levenden God.” (Psalm 42:1-2)
Demonische misleiding en Gods bevrijding in het OT, het NT en de kerkgeschiedenis Veenendaal, 9 november 2013.
Het Brood des levens Niek vorige week gesproken over je vastheid vinden bij God.
En God zag alles wat Hij gemaakt had, en zie, het was zeer goed. Gen
שמע ישראל יהוה אלהינו יהוה אחד
Proud to be a man Proud to be a woman Waarom zijn jongens
God en ons.
HOEZO BIDDEN?.
Zegen & vloek deel II.
Romeinen Denken en Dienen. En de God van de volharding en van de vertroosting – Israël! Deuteronomium 8:2-5; 29:5 moge u geven hetzelfde gezind.
Hel en verdoemenis II ver-doe-men, voor eeuwig veroordelen, naar de hel verwijzen “,,
Pasen & Pinksteren op één dag!
Romeinen Maar de gerechtigheid uit het geloof… nl. in Gods onvoorwaardelijke BELOFTE 2.
Groot geloof 1.
1 19 dec Rijnsburg 19 dec Rijnsburg. 2 Hebreeën 8 1 De hoofdzaak VAN ONS ONDERWERP is, dat wij zulk een hogepriester hebben, die gezeten is.
1 donderdag 3 januari 2013 bespreking vanaf Kolosse 4 4 donderdag 3 januari 2013 bespreking vanaf Kolosse 4 4.
In de moederschoot gevormd Psalm 139.
1 donderdag 21 februari 2013 bespreking vanaf Hebreeen 1 1 donderdag 21 februari 2013 bespreking vanaf Hebreeen 1 1.
Wie is mijn naaste? Lucas
Paulus' brief aan de Kolossers (4).
Kom Hoger #5 Hij moet groter worden!
Hemelvaart hier en nu of daar en straks?. Situatie Marc.16:14-20 (vgl. Luc.24 en Hand.1) 1)Jezus’ positie 2)onze positie 3)en dan?
Wat is je positie? God echter, die rijk is aan erbarming, heeft, om zijn grote liefde, waarmede Hij ons heeft liefgehad, ons, hoewel wij dood waren.
WELKOM OP TOV!.
WELKOM TOV’ERS.
Math.23 : 39,  Want Ik zeg u, gij zult Mij van nu aan niet meer zien, totdat gij zegt: Gezegend Hij, die komt in de naam des Heren !
“De andere kant van de medaille”
Wanneer heb je een echt, levend, geloof?
De strijd Romeinen 7:14 - 8:4.
Lezen: Deut. 18:9 t/m 14 Zingen : Gezang 5:8
12 december 2013 Bodegraven 1. 1Korinthe Gij kunt niet de beker des Heren drinken en de beker der boze geesten, gij kunt niet aan de tafel des Heren.
1 donderdag 1 november 2012 bespreking vanaf Kolosse 3 1 donderdag 1 november 2012 bespreking vanaf Kolosse 3 1.
2 Petrus 1:21 21 want nooit is profetie voortgekomen uit de wil van een mens, maar, door de Heilige Geest gedreven, hebben mensen van Godswege gesproken.
31 augustus 2014 Zoetermeer 1. de vorige keer... Handelingen 20  Paulus' derde 'zendingsreis'  is op doorreis naar Jeruzalem  passeert Efeze (waar.
De vreugde van de HEERE.
Avondmaal: het nieuwe leven vieren
Ik wil jou van harte dienen
Strijd tegen de zonde?.
DE DRIE GERICHTSTRONEN ( vindt plaats vóór de Grote Verdrukking )
17 jan Urk. Galaten 3 16 Nu werden aan Abraham de beloften gedaan en aan zijn zaad. Hij zegt niet: en aan zijn zaden, in het meervoud, maar in.
Wegwijzer naar Jezus Handelingen 8:26-40
13 november 2014 Bodegraven 1. 2 de vorige keer: 1Kor.15:29-34 indien er geen doden opgewekt worden...  vs 29: waarom dopen?  vs.30-32: waarom doodsgevaren.
? ! Gods gerechtigheid... 1.
10 januari 2013 bijbelstudie nr. 3 Vanaf hoofdstuk 1:19.
De gezouten waarheid.
Wat moeten wij doen om Gods licht en liefde
AFGODERIJ BRENGT VLOEK. ZONAANBIDDING 20 Te dien dage zal de mens zijn zilveren en gouden afgoden, die hij zich gemaakt had om zich daarvoor neer te buigen,
Welkom in de samenkomst
30 juni 2013 Zoetermeer 1. 2 Handelingen 14:27 27 En daar aangekomen, riepen zij de gemeente bijeen en gaven verslag van al wat God met hen gedaan had,
OCCULTISME – waar begint het?
30 Wat zullen wij dan zeggen? Dit: heidenen, die geen gerechtigheid najaagden, hebben gerechtigheid verkregen, namelijk gerechtigheid, die uit geloof.
"de goede strijd".
1Korinthe 7 32 En ik wilde wel, dat gij zonder zorgen waart. Wie niet getrouwd is, wijdt zijn zorgen aan de zaak des Heren, hoe hij de Here zal behagen.
Curieuze Kinderen Basis Levens Vragen 1.Begin: Wat is onze oorsprong? 2.Betekenis: Waarom leef ik? 3.Bestemming: Waar gaan we heen? 4.Bewustheid: Hoe.
Transcript van de presentatie:

Herrie met Harry…? Introductie Eerlijk en open Doe er je voordeel mee Vragen!! Vervolg studie?

Harry Potter Het Zesde Zintuig Glaasje draaien Derek Ogilvie

Wat zegt de Bijbel over… Offeren van kinderen Waarzeggerij Wichelarij Tovenarij Bezweerders Praten met doden Deuteronomium 18:9-12 Wanneer gij gekomen zijt, … zult gij niet leren doen naar de gruwelen van die volken. Onder u zal er niemand worden aangetroffen, die zijn zoon of dochter door het vuur doet gaan, die waarzeggerij pleegt, geen wichelaar, uitlegger van voortekenen, of tovenaar, geen bezweerder, niemand, die de geest van een dode of een waarzeggende geest ondervraagt of die de doden raadpleegt. Want ieder die deze dingen doet, is de HERE een gruwel, en ter wille van deze gruwelen drijft de HERE, uw God hen voor u weg.

Maar het is toch niet echt? Zeker wèl! Lees tussen de regels door Denk aan de wonderen/genezingen door Jezus in het Nieuwe Testament

Maar het geeft toch niet als… ik alleen maar kijk of lees en er verder niks mee doe? Leviticus 19:31 Gij zult u niet wenden tot de geesten van doden of wenden tot waarzeggende geesten, gij zult hen niet zoeken, om u met hen te verontreinigen.

Wat wèl doen? 3 Joh. 11 Geliefde, volg het kwade niet na, maar het goede. 1 Kor. 11:1 Wordt mijn navolgers, gelijk ook ik Christus navolg. Efeze 5:1 Weest dan navolgers Gods…en wandelt in de liefde, zoals ook Christus… Efeze 6:11 Doet de wapenrusting Gods aan om te kunnen standhouden tegen de verleidingen des duivels. Romeinen 12:9 ..Weest afkerig van het kwade, gehecht aan het goede…

Dus als ik besluit…. God te volgen en al die andere dingen (tovenarij, hekserij etc.) de rug toe te keren, mag ik geen contact meer met mijn vrienden/die mensen hebben? Lucas 11:33 Niemand steekt een lamp aan en zet die in de kelder of onder de korenmaat, maar op de standaard, opdat wie binnentreden het licht zien.

Waarom niet? God kent het gevaar God wil dat je gelukkig bent! Gebruik van gaven en talenten Om je kaars te laten branden! Vandaar alle regels in o.a. Leviticus Jeremia 29:11 …om u een hoopvolle toekomst te geven… 1 Kor. 12 Lucas 11:33

Wat als… Ik naar films als Harry Potter gekeken heb? Boeken gelezen heb? Mij verdiept heb in hekserij etc.? Meegedaan heb met glaasje draaien? …en ik daar nu spijt van heb? Dank God voor het inzicht op dit moment Bid om vergeving Bid dat de Heilige Geest in je komt wonen zodat deze beelden/gedachten geen invloed op je zullen hebben Bid dat God je in een volgende situatie zal waarschuwen (fijngevoeligheid om te onderscheiden Fil.1:9-10 + geesten te onderscheiden)

Vragen?

Meer weten? Lees bijv. ook: Deuteronomium 4:19 19 en dat gij ook uw ogen niet opslaat naar de hemel, en de zon, de maan en de sterren, het gehele heer des hemels, aanziet en u laat verleiden u voor die neer te buigen en hen te dienen, die de HERE, uw God, heeft toebedeeld aan alle volken onder de ganse hemel – Leviticus 19:31 Gij zult u niet wenden tot de geesten van doden of wenden tot waarzeggende geesten, gij zult hen niet zoeken, om u met hen te verontreinigen. Leviticus 20:27 Wanneer een man of vrouw door zich de geest van een dode laat spreken of een waarzeggende geest bezit, zullen zij zeker ter dood gebracht worden; stenigen zal men hen, hun bloedschuld is op hen. Deuteronimium 18:10-12 Onder u zal er niemand worden aangetroffen, die zijn zoon of dochter door het vuur doet gaan, die waarzeggerij pleegt, geen wichelaar, uitlegger van voortekenen, of tovenaar, geen bezweerder, niemand, die de geest van een dode of een waarzeggende geest ondervraagt of die de doden raadpleegt. Want ieder die deze dingen doet, is de HERE een gruwel, en ter wille van deze gruwelen drijft de HERE, uw God hen voor u weg. => I Kor. 5:5 (Geest behouden) I Samuel 28:3 2 Koningen 23:24 24 Ook de dodenbezweerders, de waarzeggers, en de terafim, de afgodsbeelden en al de gruwelen die in het land van Juda en te Jeruzalem aangetroffen werden, deed Josia weg, teneinde de woorden van de wet gestand te doen, welke geschreven waren in het boek dat de priester Chilkia in het huis des HEREN gevonden had. Jesaja 8:19 19 En wanneer men tot u zegt: Vraagt de geesten van doden en de waarzeggende geesten, die daar piepen en mompelen – zal een volk niet zijn God vragen? Zal men voor de levenden de doden (vragen)? Leviticus 20:27 – Deuteronomium 18:10-12 – I Samuel 28:3 – II Koningen 23:24 – Jesaja 8:19

Boekentips: Websites: Harry Potter en de Bijbel – Richard Abanes E 16.50 Het geheim van de godin – Marloes v.d. Welle Websites: www.internetbijbelschool.nl www.biblija.net

Meer weten? Lees bijv. ook: Deuteronomium 4:19 19 en dat gij ook uw ogen niet opslaat naar de hemel, en de zon, de maan en de sterren, het gehele heer des hemels, aanziet en u laat verleiden u voor die neer te buigen en hen te dienen, die de HERE, uw God, heeft toebedeeld aan alle volken onder de ganse hemel – Leviticus 19:31 Gij zult u niet wenden tot de geesten van doden of wenden tot waarzeggende geesten, gij zult hen niet zoeken, om u met hen te verontreinigen. Leviticus 20:27 Wanneer een man of vrouw door zich de geest van een dode laat spreken of een waarzeggende geest bezit, zullen zij zeker ter dood gebracht worden; stenigen zal men hen, hun bloedschuld is op hen. Deuteronimium 18:10-12 Onder u zal er niemand worden aangetroffen, die zijn zoon of dochter door het vuur doet gaan, die waarzeggerij pleegt, geen wichelaar, uitlegger van voortekenen, of tovenaar, geen bezweerder, niemand, die de geest van een dode of een waarzeggende geest ondervraagt of die de doden raadpleegt. Want ieder die deze dingen doet, is de HERE een gruwel, en ter wille van deze gruwelen drijft de HERE, uw God hen voor u weg. => I Kor. 5:5 (Geest behouden) I Samuel 28:3 2 Koningen 23:24 24 Ook de dodenbezweerders, de waarzeggers, en de terafim, de afgodsbeelden en al de gruwelen die in het land van Juda en te Jeruzalem aangetroffen werden, deed Josia weg, teneinde de woorden van de wet gestand te doen, welke geschreven waren in het boek dat de priester Chilkia in het huis des HEREN gevonden had. Jesaja 8:19 19 En wanneer men tot u zegt: Vraagt de geesten van doden en de waarzeggende geesten, die daar piepen en mompelen – zal een volk niet zijn God vragen? Zal men voor de levenden de doden (vragen)? Leviticus 20:27 – Deuteronomium 18:10-12 – I Samuel 28:3 – II Koningen 23:24 – Jesaja 8:19

Boekentips: Websites: Harry Potter en de Bijbel – Richard Abanes E 16.50 Het geheim van de godin – Marloes v.d. Welle Websites: www.internetbijbelschool.nl www.biblija.net