Jouw ideale school 2032 LBV – KO - MAA.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Algemene vorming in het secundair onderwijs van de toekomst
Advertisements

Kennis maken met Opbrengstgericht werken
OBS Twekkelerveld Op 18 maart 2007 heet OBS Twekkelerveld voortaan een BOOM school. BOOM staat voor Beter Onderwijs Op Maat. In de nu volgende PowerPoint.
Nieuwe kennis Lerend netwerk lerarenopleiding 6 september 2013 Leuven.
Lesgeven over duurzame ontwikkeling
Lesgeven en begeleiden
Welke boeken kies ik voor mijn kinderen?
SBL conferentie lerarenregister
De Ideale School Robert Erich Hans van Wieren Renske Blom
Samenwerken in burgerschap
Media en creativiteit module 2 Identiteit Jaar 1.
Welkom op onze thema-avond
Geef je vader/moeder/verzorger/… sterren voor iedere vraag.
Instructie 1. Bekijk per vraag welke foto’s er nodig zijn om de quiz persoonlijk te maken. Lees de instructie in de notitiebalk. 2. Maak en verzamel de.
Competentiegericht leren vmbo
Thema van deze dag “Verandering, ontmoeting en dialoog in een dynamisch onderwijslandschap” De dialoog staat centraal. De dialoog tussen docenten GVO en.
Sessie 14: De spiegel Cultuureducatie en identiteit: de praktijk 14u40-16u10.
SESSIE 8 PLEIDOOI VOOR DUURZAME CULTUURBELEVING OP SCHOOL.
Ethiek.
Communicatie met ouders
Reflecteren met leerlingen tijdens kunstzinnige en culturele activiteiten. Hoe motiveer je leerlingen om te reflecteren, zodat zij inzicht krijgen in hun.
Visie & Strategie.
Loopbaan oriëntatie en begeleiding
Groepsdynamica & Interactief communiceren
School en samenleving kwartaal 1 schooljaar 2012/2013 docent: Pascal van Schajik medsite: schpa
Hoe ziet jouw droomschool eruit?
Opgroeien in de stad les 3
Welkom op onze ouderochtend
Plancyclus, les 2 Actualiteit
Montessori Lyceum Amsterdam Een impressie voor betapartners “HELP MIJ HET ZELF TE DOEN”
Onze school is zich ervan bewust dat sociale media een onlosmakelijk onderdeel zijn van de huidige samenleving en de leefomgeving van haar leerlingen,
Religie, mens en samenleving (voorlichting algemeen) 1 RMS – Wat? Waarom? Voor wie? Presentatie voor de leerlingen van VWO 3 over een nieuw keuzevak in.
Schoolplan Een verdere uitwerking van onze visie op toekomstig leren.
PARCIVAL COLLEGE vrijeschool OPEN DAG Zaterdag 4 februari 2012 Aanvang tot vmbo-tl havo vwo worden wie je bent.
Jeelo van harte welkom. De wereld-oriënterende vakken in projecten Voor kinderen bestaat de wereld niet uit aardrijkskunde, geschiedenis en natuur. Zij.
LES 3 LESMODULE LAAGGELETTERDHEID
Wie ben ik? Perspectief Iedereen andere kijk op omgeving.
Mondzorg - persoonsgericht
Uitleg bij de vragenlijst Veiligheidsbeleving
Ouderavond
Wat is DRAMA??.
Dilemma’s.
Wat is DRAMA??.
Opdracht voor Orienterende stage EA2X0
Wat is DRAMA??.
Drama Reflectie Jennie van Baalen
Sociaal Maatschappelijke Dimensie – 1.1 Jezelf zijn
Openbaar onderwijs OBS De Carrousel - Foto: John Oud.
Cursus 2.2 Het Leven van de Eerste Mensen Klas 2 BK Lesweek 2
Diepteverwerking Vragenlijst Modern Leerlinggestuurd Onderwijs
Naar een typologie van scholen
Mijn visie op onderwijs
Consumenten-gedrag Het gezin
Deelvraag: Waar hoor ik bij?
PowerPoint Taal Bijeenkomst 7: Evalueren op schoolniveau
Leren van binnenuit.
Postmoderne samenleving
E health, Domotica en E-learning
Ideale school Levensbeschouwing Bijeenkomst kwartiel 2
Les pijn en lijden Met kernwoorden.
Levensbeschouwing Ideale school Kwartiel Bijeenkomst 1.
Cultuur en samenleving
Methodisch handelen Week 6 les 5. Methodisch handelen Week 6 les 5.
Heb jij ballen voor scrummen?
Havo lesboek deel 1 ~ Hoofdstuk 1
Reflecteren op ambities en kwaliteiten
Training Observeren Kijken naar kinderen en leerkrachten
Onderwijskundige visie BS De Regenboog
Eigenaarschap.
Transcript van de presentatie:

Jouw ideale school 2032 LBV – KO - MAA

De Ideale leerkracht

Ideale leerkracht?

De lerende leerkracht ?!?

Ideale school

Ontwikkelingen

Dynamisch – toekomst georienteerd 2018: Kind zit in groep 8 2031: Kind werkt in de maatschappij De leerkracht van nu bereidt voor, voor de samenleving van morgen. Education is future-oreinted

En jij?

Wie ben ik? Perspectief Iedereen andere kijk op omgeving

Heren….het is een Fantastische tijd!!!!

Normen en waarden beïnvloeden ons

Moet hij zeggen met zijn gloeilampharses.Dan heb je wel lef hoor. Nou ja ze gaat er toch zelf staan, met zo’n kop ging ik er niet staan. Het zijn allemaal stelletje horken die vrouwen… haha maar goed, vind het wel leuk om te zien! ;) Is toch ook een lelijk wijf, die heeft geen spiegel nodig…

Zwarte Pieten discussie

Wat zingen we nog?? Zwarte piet ging uit fietsen?..... Moriaantje zo zwart als roet?…. Er zat een klein zigeuner meisje?...... En mijn tante uit?.....

Subculturen - globalisering Verduidelijking van onze huidige samenleving die postmodern is door oa. de volgende begrippen: Subculturen - globalisering

Individualisering - collectiviteit

secularisatie Religieus shoppen

Visie op mens en maatschappij is van invloed op onderwijs (lesgeven / team) Lesgeven: bv klassikaal tegenover samenwerkend leren; keuze leermiddelen (zegt iets over jezelf) Holistische mensvisie – Keuze voor vakken. persoonlijke identiteit (string of streng) conclusie: veel op het oog onsamenhangende verschijningsvormen / opvattingen komen voor: typisch voor de samenleving van nu (zapwereld )

Taalgebruik bij schoolvoorstelling wordt leerkrachten te gortig Leerkrachten en ouders hebben dinsdag een groep van 125 kinderen uit het Rabotheater in Hengelo gehaald. Het taalgebruik en het toneelspel in een schoolvoorstelling van theatergroep Artemis was volgens de begeleiders te aanstootgevend voor leerlingen van groep 3.... ‘De acteurs gebruikten woorden als godverdomme en motherfucker. Nou weet ik dat kinderen op die leeftijd zelf ook niet op hun mond zijn gevallen. Maar een uitspraak als “als ik een meisje zie, groeit er van alles, ook in mijn broek” terwijl de acteur op zijn kruis wijst, gaat toch echt te ver.’ S

Samenhang tussen levensbeschouwelijke, maatschappelijke en culturele (kunst) opvattingen. De drie perspectieven (adhv ietsisme, KOEFNOEN)7.min.

De conceptuele “Transhuman Generation Art” van Geert Vanhoovels heeft betrekking op levensbeschouwelijke aspecten gelinkt aan het transhumanisme. Onderwerpen die in zijn werk aan bod komen, zijn de overgang van mens naar machine, de invloeden van wetenschappelijke en technologische ontwikkelingen op de maatschappij en mensen- en dierenrechten. De onderdelen die gebruikt worden om de assemblages samen te stellen zijn recyclage- of tweedehandsmaterialen.

Samenhang tussen bovenstaande aspecten en jouw kernkwaliteiten Voorbeelden van kwaliteiten: Respectvol Zelfverzekerd Verantwoordelijk Zorgzaam Doorzetter Initiatiefrijk Vriendelijk Nuchter Makkelijke prater Belangstellend Rustig Zelfstandig Betrouwbaar Doelgericht Behulpzaam Zorgvuldig Consequent Inspirerend Flexibel Nieuwsgierig Wijs Tactvol IJverig Praktisch Eerlijk Ordelijk Empathisch Waarom kies ik deze les en niet die andere. Geef voorbeeld van een middelbare school les waarin je dacht jeetje dat is inspirerend en bijvoorbeeld jeetje wat is dat een ……………..? Vanuit daar koppeling eigen beroepsidentiteit (keuze voor de pabo) Later: Waarom ga ik werken op deze school en niet op deze?

Waar we het nu over gehad hebben zegt iets over: de manier waarop jij je in de (Kosmopolitische) samenleving beweegt over jouw kernkwaliteiten Dus: de manier waarop je straks voor de klas wilt staan, en jouw onderwijs ideaal.

Uitgangspunt: werken aan competenties Binnen iedere competentie onderscheid in drie dimensies : conceptuele reflectie op dit handelen (hoofd) reflectie op beroepsidentiteit (nadenken over de invloed die de eigen persoonlijkheid (persoonskenmerken, levensbeschouwelijke, maatschappelijk en cultureel-kunstzinnige opvattingen) op het functioneren als leerkracht (hart) handelen in beroepssituaties (hand) Binnen iedere competentie onderscheid in drie dimensies : - handelen in beroepssituaties (handen) - conceptuele reflectie op dit handelen (hoofd) - reflectie op beroepsidentiteit (nadenken over de invloed die de eigen persoonlijkheid (persoonskenmerken, levensbeschouwelijke en maatschappelijke opvattingen) op het functioneren als leerkracht (hart)

Jouw ideale school

Opdracht: Jouw Ideale school De betekenis van jouw eigen ‘verhaal’ voor jouw ideale school voor de toekomst. Jouw ideale school vormgegeven in een web- omgeving. Hoofdpagina met subpagina’s. Inspirerende voorbeelden. Verschillende identiteiten Vormgeving binnen en buiten. Wat betekent jouw persoonlijke verhaal en maatschappelijke ontwikkelingen voor jouw ontwerp?

Voorbeeld

Webomgeving https://jouwidealeschool.weebly.com/

Jouw Ideale school Durf te dromen