De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Thema van deze dag “Verandering, ontmoeting en dialoog in een dynamisch onderwijslandschap” De dialoog staat centraal. De dialoog tussen docenten GVO en.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Thema van deze dag “Verandering, ontmoeting en dialoog in een dynamisch onderwijslandschap” De dialoog staat centraal. De dialoog tussen docenten GVO en."— Transcript van de presentatie:

1 Thema van deze dag “Verandering, ontmoeting en dialoog in een dynamisch onderwijslandschap” De dialoog staat centraal. De dialoog tussen docenten GVO en HVO, van de docenten met de openbare school en met het veranderende onderwijslandschap.

2 Geachte docenten, bestuurders, gasten
Het is mij een eer dat ik vanmorgen hier mag zijn en een klein kwartier van uw tijd mag invullen met het thema de mens als merk

3 De mens als merk in de marketing.
Frans Kwakernaat

4 !? Waar gaat dit verhaal over!? Wat heb ik in mijn werk met een merk en met marketing van doen?

5 Juist heel veel! Want je representeert in je werk je eigen organisatie
Want je biedt een aanbod op een vraag van de school (klantvraag) Want je werkt in een veranderende onderwijswereld waar de vraag naar vorming mee verandert En je je aanbod aanpast als de openbare school daarom vraagt Want je wilt dat je school (de klant) tevreden is en blijft

6 Marketing Marketing: Ervoor zorgen dat je de juiste spullen voor je klanten (je scholen) op de plank krijgt. PR: Dat is beïnvloeden, waardoor juist jouw spullen (jouw vorming) op de plank liggen. Personal Branding (je bent een merk) Ervoor zorgen dat jij geassocieerd wordt met het ‘juiste’ (je dienstverlening of je unieke meerwaarde). Je bent voor je klant een merk.

7 “De pit van jullie werk maakt je tot merk”
Vorming: onderzoek wie je bent en wat je belangrijk vindt, maar ook hoe je te verbinden met andere mensen en met de wereld om je heen, vanuit onbevangen openheid. Met als resultaat: Je voelt je meer verantwoordelijk voor je eigen leerproces en voor wat er om je heen gebeurt. Een eigen identiteit met een richting op je levenskompas waar je naar toe wilt gaan (Dr. Ram S.Ramsahai). Met vorming draag je bij aan het ideaal van mens-zijn en medemenselijkheid. Een ideaal in ons hoofd en in ons hart! Vraag aan iedereen: Wat laat je hiervan zien in je school (of aan je klant) als je dit mooie ideaal in de praktijk van je werk brengt? Wat vertel je in de personeelskamer of aan belangstellenden over jouw idealen? Waar zit hier jouw passie?

8 De dialoog staat centraal
Wat laat je van je drijfveren, je idealen zien in je school (bij je klant) als je dit mooie ideaal in de praktijk van je werk brengt? Wat vertel je in de personeelskamer of aan belangstellenden over jouw idealen? Waar zit jouw betrokkenheid? Waar ga je in je werk voor? Denk even na over een antwoord. Ga kort in dialoog en deel het antwoord van de bovenstaande vragen met je buurman/buurvrouw. Tijd: 1 minuut per persoon

9 Je zijn Identiteit Betrokkenheid Met wie verbind ik me?
Met wie werk ik samen? Wat is mijn betrokkenheid? Wat en wie ben ik? Wat is mijn kracht? Wat wil ik zijn? Betekenis Welke betekenis heb ik? Waaraan draag ik bij? Waar kan ik trots op zijn?

10 maak je van jezelf een merk
Je bent je eigen merk Als jij de school (de klant) laat zien wie je bent, waaraan je bijdraagt, wat je betrokkenheid is, wat je meerwaarde is, waar je iedere dag weer voor gaat, als je je school laat zien wie je bent, waar je betrokkenheid zit… maak je van jezelf een merk

11 Een merk Is geen logo Is geen identiteit In geen product
Een merk is wel een gecreëerd beeld, een ervaring, een gevoel bij/van een persoon over een dienst of een organisatie Het is een gevoel, ervaring, omdat mensen emoties hebben en intuïtief zijn. Zij verbinden zich met jou door hun gevoel, ervaring en emoties.

12

13

14

15

16

17 Maak van jezelf een merk,
zodanig, dat het voor je klanten volstrekt duidelijk is waar jij voor staat en dat je je bewust bent van de manier waarop je communiceert en wat mensen van je betrokkenheid te zien krijgen. Daardoor zullen ze je meer of weer vragen (trouw), ook in een vloeibare samenleving; in een dynamische en snel veranderende wereld

18 Wat ga jij `als merk` morgen anders doen?
Ik word herkend door mijn klanten vanwege mijn: Wat ga ik morgen anders doen? Vraag aan de zaal voor de dialoog!


Download ppt "Thema van deze dag “Verandering, ontmoeting en dialoog in een dynamisch onderwijslandschap” De dialoog staat centraal. De dialoog tussen docenten GVO en."

Verwante presentaties


Ads door Google