werkveldoverleg mz 28 oktober 2014

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Opwarmer : zoek de 5 verschillen
Advertisements

StartDOCUMENT Petje op petje af Muziek van holland spot of fimpje.
Ochtend Presentatie - docenten Welkom terug! Hoe ging de uitvoering van de PvB? Wie heeft dit allemaal gedaan en wat waren de ervaringen?
Workshop SENS Zwolle, 22 november 2012
Werkveldtraining 26 september 2013
Presentatie introductie BGL
Hoe competentiegericht is uw opleiding?
Examinering Conferentie BTG HTVF
Respons ervaringscertificaten beoordelen Aantal uitgezette certificaten: 81 Aantal teruggekregen certificaten: 45 Van 9 certificaten is bekend dat er geen.
Aan de slag met competenties beoordelen
Visie, Instrumenten, Onderwijsinspectie en Deskundige Beoordelaar
Proeve van Bekwaamheid
Afstudeerproject = Proeve van Bekwaamheid
Leren en kwalificeren in de opleidingen Mediavormgever
Opleiding verzorgende-IG Fasen indeling en BPV
Workshop “Beoordelen”
Carla Her Mondriaan Bert Kortman Mondriaan
Stagebegeleiding Bijeenkomst 1 Blok 2.
Van, voor én door het onderwijs.
Inhoud workshop Wat is de bedoeling van het V2- assessment?
Workshop evalueren Dcp
Richtlijnen voor de casustoets
Studieadviesregeling
Bachelor Medische Hulpverlening
Werkveldconferentie 13 november 2014
Module ‘Kijken naar Kinderen’ AD opleiding ‘Pedagogisch educatief medewerker’ Week 6 Pascal van Schajik.
CLINIC AANDACHT EN BEGELEIDEN VOOR FUNCTIONEREN Lucas Onderwijs 14 mei 2013.
Kijken naar Kinderen Week 4
MT-SLC01-3 (13-14) MT-SLC01-3 en MT-SLC01-4 (14-15) Individuele gesprekken Competentiegesprekken Voorlichting 1 oktober 2014.
Pemprl.
Introductie SLC 31 augustus Welkom terug!!!
Slc kwartaal 3. programma Hoe is het gegaan Verwachtingen Tips and tricks Opdrachten slc.
Praktijkervaring en reflectie
EXAMINERING Danielle vd Burgt Examencoördinator/examendeskundige team VP.
Startbijeenkomst BPV 1 september Wat moet vandaag in orde zijn 1.POK moet ingeleverd zijn. 2.Deskundigheidsverklaring moet ingeleverd zijn. 3.Indien.
Werkveldoverleg Maatschappelijke Zorg 17 juni 2014.
Vrijwilligersstage 2. BASISHOUDING EN CONTACT MAKEN.
werkveldoverleg bbl mz 5 november 2013
WELKOM WERKBEGELEIDERS EN PRAKTIJKBEGELEIDERS WERKVELDOVERLEG MZ 28 OKTOBER 2014.
Studieloopbaancoaching
Hoe is de vaststellingscommissie georganiseerd? Er is één centrale vaststellingscommissie. De vaststellingscommissie heeft een aantal benoemde leden. Iedere.
Profilering Design MBO. “Ik ben op aarde om een omgeving vol liefde te creëren, met passie te leven en mijn meest opwindende dromen waar te maken”
Werkveldbijeenkomst 2 e en 3 e jaars begeleiders woensdag 1 oktober, 14.00u tot 16.00u Even voorstellen & programma.
EVC en Kenniscentrum Handel NVE 29 mei 2008 John Dekker Teamleider Examinering en beoordeling.
VAD bijeenkomst 1.2. Inhoud VAD bijeenkomst Welkom 2.Huishoudelijke mededelingen 3.Test kwalificatie dossier 4.Terugblik en bespreken thuisopdrachten.
De opleiding helpende zorg en welzijn in een notendop.
Overgang naar jaar 4 Procedure voor studenten die een of meerdere onvoldoende WPB’s moeten herkansen 1.Kleine zaken/lacunes: inhalen binnen de periode;
Examinering Z&W in de nieuwe kwalificatie structuur ROC A12
Onderwijsproces en Examinering en diplomering
Studieloopbaanbegeleiding
Groepswerk Eén werk! = Eén cijfer?.
Examinering WIN 17.
Examinering Leerjaar 3 Werkveldbijeenkomst PW oktober 2017
Beoordelen Wat is beoordelen Beoordelingsnormen Beoordelingsgesprek P.O.C. in het bedrijf Taken van de praktijkopleider.
Kennis delen.
Puntentelling Teams Geschat
Competenties beoordelen Netwerkbijeenkomst VM2 4 februari 2009
VTH1 (verpleegtechnisch handelen) VP16T
Mediaplanning – bijeenkomst 6
Hoe te werken met de oefenopdrachten
Competentie gericht onderwijs
Werkveldbijeenkomst Z&W 19 Juni 2018
Betrouwbaarheid examinering
Praktijktoets Eind LP 1 VP17U.
Werkveldoverleg Maatschappelijke Zorg
werkveldoverleg bbl mz 5 november 2013
VTH3 (verpleegtechnisch handelen) "postoperatieve zorg" VP16
examentraining basisdeel
Opdracht 2 bij EX16/20: Ondersteuningsplan vaststellen en onderbouwen
Transcript van de presentatie:

werkveldoverleg mz 28 oktober 2014 Welkom werkbegeleiders en praktijkbegeleiders

programma korte voorstelronde Werken met Beroepsprestaties volgens Wegwijzer (Kompas) Methodemix Organisatie Kwalificerende Beroepsprestaties Uitvoering van Kwalificerende Beroepsprestaties Welke eisen stellen we aan de Kwalificerende Beroepsprestaties Opdracht POP Voorbeeld Kwalificerende Beroepsprestatie vragenronde

De methodemix De opleiding is er op gericht om kennis, vaardigheden en houding geïntegreerd aan te leren. Dat is inherent aan competentiegericht opleiden. Er zijn verschillende vormen nodig om een competentie vast te stellen; door het tonen van een vaardigheid in de praktijk uitvoeren van een beroepsprestatie schrijven van een verantwoordingsverslag met daarin de onderbouwing over jouw handelen met gerichte kennis over die vaardigheid en de juiste beroepshouding. in een assessmentgesprek zijn meerdere werkprocessen en competenties opgenomen die op beoordelingscriteria worden beoordeeld. Aan de hand van jouw inbreng toon je aan, dat je inzicht hebt gekregen in je handelen en keuzes die je hebt gemaakt. De student oriënteert zich op de inhoud van de beroepsprestatie, de te ontwikkelen competenties, de werkprocessen en de resultaten die vereist zijn. Student maakt BPV plan en maakt duidelijke afspraken over het tijdstip waarin de beroepsprestaties worden afgenomen met SLB ’er en BPV.

Werken met beroepsprestaties Bij iedere Beroepsprestatie: Studenten schrijven stap 1 en 2 van de wegwijzer Studenten laten stap 1 en 2 controleren door SLB’ er en werkbegeleider Aanmeldingsformulier voor kwalificerende BP op studentenportal Werkbegeleider en SLB ’er dienen een GO te geven voordat de student verder mag. Student gaat verder met stap 3, 4 en 5, passen deze toe op Beroepsprestatie

Organisatie De kwalificerende beroepsprestatie;   worden afgenomen tijdens de Beroeps Praktijk Vormingsperiode (behalve 2.5 Verpleegtechnische vaardigheden, deel van voorlichten) worden beoordeeld door minimaal één onafhankelijke beoordelaar. beoordelaar ontvangt van de opleiding (via de student) de kwalificerende beroepsprestatie(s) in een enveloppe met retourenvelop. De beoordeling vindt plaats op basis van de beoordelingslijst van de beroepsprestatie. Binnen drie werkdagen na het afleggen van de kwalificerende beroepsprestatie levert de student de bewijsstukken in bij de beoordelaar. De beoordelaar schrijft de beoordeling; hiervoor gebruikt hij/zij de beoordelingslijst die meegestuurd is met de beroepsprestatie. De beoordelaar tekent deze beoordeling en bevestigt hiermee dat de bewijsstukken authentiek zijn. Na ondertekening stuurt de assessor de bewijsstukken en de beoordelingslijst terug naar het examenbureau.

Uitvoering kwalificerende beroepsprestatie Procedure De kwalificerende beroepsprestatie wordt als volgt beoordeeld: In de beoordelingslijst wordt elk werkproces beoordeeld met goed, voldoende of onvoldoende. Het examen is behaald indien voldaan is aan de cesuur zoals vermeld staat in het examen. Binnen drie dagen na afloop van de kwalificerende beroepsprestatie levert de student de bewijsstukken in behorende bij de opdracht van de beroepsprestatie De beoordelaar(s) beoordelen aan de hand van de objectieve aantekeningen de beoordelingslijst van de student De beoordelaar bespreekt/ de beoordelaars bespreken de beoordeling met de student De student stopt de beoordelingslijst(en) en bewijsstukken in de bijgeleverde envelop, plakt hem dicht. De student draagt er zorg voor dat de envelop tijdig wordt aangeleverd op het afgesproken punt (nadere informatie hierover volgt).

Uitvoering kwalificerende beroepsprestatie Observeren direct waarneembaar gedrag beoordelaars observeren de student in de werksituatie: volgens de WAKKER - methode - op verschillende momenten en op afgesproken tijdstippen (geadviseerd wordt minimaal twee observatiemomenten die op zijn minst een half uur duren) Objectieve aantekeningen aan de hand van de beoordelingslijsten met de gedragscriteria.

Beoordelen van POP

vragenronde Vragen ? Bedankt voor jullie aanwezigheid, Tot ziens ! Team MZ