Grote Verzoendag “Want op deze dag wordt voor u verzoening gedaan om u te reinigen. Van al uw zonden wordt u voor het aangezicht van de HEERE gereinigd.”

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
De Tabernakel. God wil wonen tussen de mensen!
Advertisements

05 Het Hemelse Heiligdom Gezegende Sabbath “Gods woonplaats...”
de profeet Natan wees David op zijn grote zonde met Batsabe.
De Tabernakeldienst Studiemateriaal : Heiligdomsleer © AGO 2013
Jezus onze Hogepriester
Formulier om het heilig avondmaal te vieren (5)
Dit sprak Jezus Dit nu is het eeuwige leven, dat zij U kennen, de enige waarachtige God, en Jezus Christus, die Gij gezonden hebt. (Joh.17:3) Meent niet,
Parasjah (=“gedeelte”) van vandaag
1 7 nov Rijnsburg 7 nov Rijnsburg. 2 Hebreeën 7 15 En nog veel duidelijker wordt het, als naar het evenbeeld van Melchisedek een andere priester.
Romeinen Denken en Dienen. Zie! Hinah! Zie, de dag van Jahweh komt, meedogenloos….
1 donderdag 21 februari 2013 bespreking vanaf Hebreeen 1 1 donderdag 21 februari 2013 bespreking vanaf Hebreeen 1 1.
GENADE = FEEST Of toch niet?.
Johannes 1:17 (NBV) De wet is door Mozes gegeven, maar goedheid (grondtekst: genade) en waarheid zijn met (in de persoon van) Jezus Christus gekomen. 14.
Genade schenken 1.
Welkom in de trouwdienst van Edwald & Miranda
1 20 febr Rijnsburg 20 febr Rijnsburg.
Zingen Vers 1 Barmhartig Vader op uw troon,
1 donderdag 16 mei 2013 vanaf Hebreeen 4 14 donderdag 16 mei 2013 vanaf Hebreeen 4 14.
De Hebreeën-brief (6) donderdag 18 april 2013 vanaf Hebreeen 31.
Parasjah Acharei Mot / Kedoshim Leviticus 16:1 - 20:27.
GOD BELOOFT EEN NIEUW EN BETER VERBOND Jeremia 31:31-34.
Hoe vier je Kerst?.
De offers – HET OFFER, beeld(en) van het werk van de Heer Jezus
Romeinen 8: 12 Welnu, broeders, wij zijn aan het vlees niet verplicht om naar het vlees te leven. 13 Want als u naar het vlees leeft, zult u sterven.
Hebreeen 10: 22 laten wij tot Hem naderen met een waarachtig hart, in volle zekerheid van het geloof, nu ons hart gereinigd is van een slecht geweten en.
Welkom in deze kerkdienst op tweede lijdenszondag
Wat is zonde?! Hebr.4: Nu wij dan een grote Hogepriester hebben, Die de hemelen is doorgegaan, namelijk Jezus, de Zoon van God, laten wij aan.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Blz. 725 (GK) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN en NN hebben.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Blz. 14 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Blz. 4 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over de.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Versie GS Harderwijk 2011 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Versie GS Harderwijk 2011 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Blz. 714 (GK) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, De leer over de.
HET HEILIGDOM IN DE HEMEL EN IN HET HART Deel 3.
1 Mozes Zondag 7 augustus Binnen 5 minuten gaat het over…
HET KRUIS EN ZIJN SCHADUW. De volmaaktheid van het offer van Christus Hebreeën 9:
Voorganger:Ds. A. Robbertsen Welkom in deze dienst Schriftlezing:Openbaring 7.
SCHEPPING EN VERWONDERING. De Bijbel begint met te vertellen wie God is en wat de verhouding tussen de schepping en Hem is. Hij is de Schepper die Zijn.
Heidelbergse catechismus
Weet u niet dat wij die gedoopt zijn in Christus Jezus, zijn gedoopt in zijn dood? We zijn door de doop in zijn dood met hem begraven!
De STRIJD om ons denken.
Kort doopformulier voor de kinderdoop
1 Johannes. 1 v (God treedt in Jezus Christus naar buiten)
Gehoorzaam zijn als een dienaar
CHRISTELIJKE HOOP: STEVIGHEID EN RICHTING IN JE LEVEN – Hebreeën 6:18b-20
OF DOE JE EN VOEL JE WAT JE BENT?
Welkom in deze kerkdienst
de ark van het verbond (2)
Jom Kipoer 1 oktober 2017 Rotterdam.
de brief aan de Romeinen
6 – Kun je steeds opnieuw beginnen?
Pasen: was ik er maar bij geweest
Leven vanuit Gods troon
In Perspectief.
Leven vanuit Gods troon
“En word niet aan deze wereld gelijkvormig, maar word veranderd door de vernieuwing van uw gezindheid  om te kunnen onderscheiden wat de goede, welbehaaglijke.
Onze (geestelijke) zintuigen oefenen
Jezus is Heer!.
GOD IS ‘✝︎ AL….
Opvoeden - 24 juni
De kracht van Goddelijke blijdschap
JEZUS boven MOZES verheven
Brief aan de Galaten -16- Paulus versus Petrus.
Vrijmoedig bidden.
God heeft altijd een plan B
Het nieuwe leven in Christus
Eer aan God in den hoge en vrede op aarde aan de mensen die Hij liefleeft. Wij loven U, wij prijzen en aanbidden U, wij verheerlijken U en zeggen U dank.
Haftara : Jesaja 43 : 21 – 44 : 23 Hebreeën 9 : 11 – 15
Dienen en liefhebben Romeinen
Bij de Vader Daar is het goed.
Transcript van de presentatie:

Grote Verzoendag “Want op deze dag wordt voor u verzoening gedaan om u te reinigen. Van al uw zonden wordt u voor het aangezicht van de HEERE gereinigd.” (Leviticus 16:30)

Grote Verzoendag “Aäron moet zijn beide handen op de kop van de levende bok leggen en al de ongerechtigheden van de Israëlieten belijden, al hun overtredingen, overeenkomstig al hun zonden. Hij moet die op de kop van de bok leggen en hem door de hand van een man, die daarvoor gereedstaat, de woestijn in sturen. Zo draagt de bok al hun ongerechtigheden op zich naar een onbewoond gebied. Hij moet dan de bok de woestijn in sturen.” (Leviticus 16:21 en 22)

Grote Verzoendag

Grote verzoendag (Viddoej) Belijdenis (naar blz 310 uit de Sidoer)   Onze Vader, God van onze voorouders, God van Abraham, Izak en Jacob, Moge ons gebed voor U komen en onttrekt U zich niet aan ons smeken, want wij zijn niet zo brutaal en hardnekkig, dat wij U, Eeuwige, onze God zouden zeggen ’Wij zijn braaf en hebben niet gezondigd, integendeel, wij hebben wel gezondigd.

Grote verzoendag Wij zijn schuldig en wij zijn ontrouw geweest Wat hebben wij , nu wij voor U staan, U die hoogverheven zetelt, te zeggen? Wat hebben wij, nu wij voor U staan, U die in de hemel troont te vertellen? U weet immers alles wat geheim is en wat openlijk bekend is. U kent de mysteries van de wereld en de diepste geheimen van al wat leeft. U onderzoekt de meest intieme gedachten en doorziet wat in het geweten en het gevoel omgaat. Geen enkel ding is aan Uw blik onttrokken, niets is ervoor verborgen.

Grote verzoendag Schenk JaHWeH onze God en God van onze voorouders ons vergeving voor al onze zonden, Scheldt ons onze overtredingen kwijt om WILLE VAN HET VERZOENINGSOFFER VAN UW GELIEFDE ZOON ONZE HEERE EN HEILAND JESJOEA HAMASJIACH... Voor zonde tegenover U begaan; gedwongen of uit vrije wil in overmoed – uit onwetendheid door onbezonnen uitingen in het openbaar of in het geheim

Grote verzoendag door het plegen van ontucht op welke wijze. In kijken, denken en doen door het misbruik van de tong bewust of met bedrog met voorbedachte rade door benadeling van een ander door zondenbelijdenis alleen met de mond door geringschatting (verachting) van ouders, leraren, overheid en politie door gebruik van geweld door ontwijding van Gods Naam of overtreden van Gods dag.

Grote verzoendag door dwaze uitingen door schuine/vunzige taal of moppen door verkeerde neigingen door leugen of bedrog door kwaadspreken en lasteren door spot bij het zaken doen door een uitdagende houding door lonken met de ogen door gepraat met de lippen, maar niet met het hart

Grote verzoendag door veelzeggende blikken door brutaliteit door jaloezie, door een aanmatigend oordeel, door lichtzinnigheid, door hardnekkigheid, door haatgevoelens door achterhouden wat een ander kan gebruiken/toekomt door het niet houden van ons woord door het ‘irriteren’ van een broeder of zuster, bewust of onbewust door slordig te zijn in onze omgang met U door...

Grote verzoendag Voor al onze zonden vragen wij vergeving, op grond van het Grote Verzoensoffer, het offer voor ons geslacht en het bloed voor ons gestort door de grote Hogepriester en offer tegelijk onze Heere Jesjoea hamasjiach. Zoon van God, Heilige Hoge en Verhevene. Geprezen zij Uw Naam. Wij danken en loven Uw Heerlijke Naam, want U bent het waard dat U om dit offer geprezen worde in alle eeuwigheid. Onze Vader dank U voor deze verzoening voor eens en altijd geschied. Dank U dat we ons opnieuw mogen stellen onder het bedekkende bloed van Jesjoea. Dank U voor Uw vergeving, op grond van Uw belofte, dat “Indien wij onze zonden belijden, U getrouw en Rechtvaardig bent om onze zonden te vergeven en ons te reinigen van al onze ongerechtigheden.”

Grote verzoendag Vervul ons met Uw Heilige Geest meer en meer opdat wij leven tot Uw eer. In Jesjoea’s Naam,

Grote verzoendag “Want zo’n Hogepriester hadden wij nodig; heilig, onschuldig, onbesmet, afgescheiden van de zondaars en boven de hemelen verheven. Hij heeft het niet nodig, zoals de hogepriesters, elke dag eerst voor Zijn eigen zonden slachtoffers te brengen en pas daarna voor die van het volk. Want dat heeft Hij eens en voor altijd gedaan, toen Hij Zichzelf offerde.” (Hebreeën 7:26,27)

Grote verzoendag Nu wij dan een grote Hogepriester hebben, Die de hemelen is doorgegaan, namelijk Jesjoea, de Zoon van God, laten wij aan deze belijdenis vasthouden. Want wij hebben geen Hogepriester Die geen medelijden kan hebben met onze zwakheden, maar Een Die in alles op dezelfde wijze als wij is verzocht, maar zonder zonde. Laten wij dan met vrijmoedigheid naderen tot de troon van de genade, opdat wij barmhartigheid verkrijgen en genade vinden om geholpen te worden op het juiste tijdstip. Hebr. 4 : 14-16

Grote verzoendag “Juich, heidenen, met Zijn volk! Want Hij zal het bloed van Zijn dienaren wreken. Hij zal de wraak laten terugkomen op Zijn tegenstanders, en Zijn land en Zijn volk verzoenen.” (Deuternonomium 32: 43)

Grote verzoendag “Maar nu is Hij bij de voleinding van de eeuwen eenmaal geopenbaard om de zonde teniet te doen door Zijn offer. En zoals het voor de mensen beschikt is dat zij eenmaal moeten sterven en dat daarna het oordeel volgt, zo zal ook Christus, Die eenmaal geofferd is om de zonden van velen weg te dragen, voor de tweede keer zonder zonde gezien worden door hen die Hem verwachten tot zaligheid.”(Hebreeën 9:26b,27)