De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

de ark van het verbond (2)

Verwante presentaties


Presentatie over: "de ark van het verbond (2)"— Transcript van de presentatie:

1 de ark van het verbond (2)
22 januari 2017 Hendrik Ido Ambacht

2

3

4 Leviticus 16 29 En dit is voor jullie tot een statuut van de aeon (=eeuw): jullie zullen in de zevende maand op de tiende van de maand jullie zielen nederig maken, en jullie, de inheemse en de tijdelijke verblijver, die tijdelijk in jullie midden verblijft, zullen geen enkel werk doen.

5 Leviticus 16 29 En dit is voor jullie tot een statuut van de aeon (=eeuw): jullie zullen in de zevende maand op de tiende van de maand jullie zielen nederig maken, en jullie, de inheemse en de tijdelijke verblijver, die tijdelijk in jullie midden verblijft, zullen geen enkel werk doen. 30 Want op deze dag zal Hij een beschutting over jullie maken, om jullie van al jullie zonden te reinigen. Jullie zullen rein zijn voor het aangezicht van Jahweh.

6 Exodus 25 17 En jij zal een beschut-plaats van zuiver goud maken, twee en een halve el lang en anderhalve el breed.

7 Genesis 6 14 Maak voor jezelf een ark van zwavelhout; met nesten zal jij de ark maken, en jij beschut haar van de binnenkant en van de buitenkant met een beschuttende laag.

8 1 Johannes 2 2 En Hij is de beschutting voor onze zonden; niet alleen, echter, voor de ònze, maar ook voor die van de gehele wereld. 1 Johannes 4 10 In dit is de liefde: niet dat wij de God liefhebben, maar dat Hij ons liefheeft, en zijn Zoon afvaardigt, een beschutting voor onze zonden.

9 Hebreeën 9 5 bóven haar [=de ark], echter, waren de cherubim van de heerlijkheid, die over de beschutplaats hun schaduw neerwierpen; over deze dingen kunnen wij nu niet in bijzonderheden treden.

10 Romeinen 3 23 Want allen zondigden en hebben tekort van de heerlijkheid van de God,

11 Romeinen 3 23 Want allen zondigden en hebben tekort van de heerlijkheid van de God, 24 gerechtvaardigd wordend, om niet, in zijn genade, door middel van de verlossing die in Christus Jezus is.

12 Romeinen 3 23 Want allen zondigden en hebben tekort van de heerlijkheid van de God, 24 gerechtvaardigd wordend, om niet, in zijn genade, door middel van de verlossing die in Christus Jezus is. 25 Degene die de God doelbewust plaatste tot een beschut-plaats……

13 Romeinen 3 (HSV) Alle mensen zondaren 9  Wat dan wel? Zijn wij voortreffelijker? Beslist niet! Wij hebben immers zojuist én Joden én Grieken beschuldigd  dat zij allen onder de zonde zijn, 10 zoals geschreven staat:  Er is niemand rechtvaardig, ook niet één, 11 er is niemand die verstandig is, er is niemand die God zoekt.

14 Romeinen 3 (HSV) 12 Allen zijn zij afgedwaald, samen zijn zij nutteloos geworden. Er is niemand die goeddoet, er is er zelfs niet één. 13 Hun keel is een open graf, met hun tong plegen zij bedrog,  addergif is onder hun lippen. 14 Hun mond is vol vervloeking en bitterheid, 15 hun voeten zijn snel om bloed te vergieten.

15 Romeinen 3 (HSV) 16 Vernieling en ellende is op hun wegen, 17 en de weg van de vrede hebben zij niet gekend. 18 De vreze Gods staat hun niet voor ogen. 19 Wij weten nu dat alles wat de wet zegt, zij dat spreekt tot hen die onder de wet zijn, opdat elke mond gestopt wordt en de hele wereld doemwaardig wordt voor God.

16 Romeinen 3 (HSV) 20 Daarom zal uit werken van de wet geen vlees  voor Hem gerechtvaardigd worden. Door de wet is immers kennis van zonde.     Rechtvaardiging door het geloof (van Jezus Christus!) 21 Maar nu is zonder de wet  gerechtigheid van God geopenbaard, waarvan door de Wet en de Profeten is getuigd:

17 Romeinen 3 (HSV) 22 namelijk gerechtigheid van God door het geloof in van Jezus Christus, tot allen en over allen die geloven, want er is geen onderscheid.  23 Want allen hebben gezondigd en missen de heerlijkheid van God, 24 en worden om niet gerechtvaardigd door Zijn genade, door de verlossing in Christus Jezus.

18 Romeinen 3 (HSV) 25 Hem heeft God openlijk aangewezen  als middel tot verzoening, door het geloof in Zijn bloed. 25 Degene die de God doelbewust plaatste tot een beschut-plaats……

19 1 Samuël 5

20

21

22


Download ppt "de ark van het verbond (2)"

Verwante presentaties


Ads door Google