De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Haftara : Jesaja 43 : 21 – 44 : 23 Hebreeën 9 : 11 – 15

Verwante presentaties


Presentatie over: "Haftara : Jesaja 43 : 21 – 44 : 23 Hebreeën 9 : 11 – 15"— Transcript van de presentatie:

1 Haftara : Jesaja 43 : 21 – 44 : 23 Hebreeën 9 : 11 – 15
Parasha nr 24 Wa Jikra : “en Hij riep….” Leviticus ( WaJikra ) 1:1 – 6:7 Haftara : Jesaja 43 : 21 – 44 : 23 Hebreeën 9 : 11 – 15

2 Leviticus 1 : 2-9 2 Spreek tot de Israëlieten, en zeg tegen hen: Wanneer iemand van u de HEERE een offergave wil aanbieden, moet u uw offergave aanbieden van het vee, van de runderen en van de schapen. 3 Als zijn offergave een brandoffer van runderen is, moet hij een mannetje zonder enig gebrek aanbieden; Hij moet dat bij de ingang van de tent van de ontmoeting aanbieden om een welgevallen voor zich te vinden voor het aangezicht van de

3 Leviticus 1 : 2-9 HEERE. 4 Daarna moet hij zijn hand op de kop van het brandoffer leggen, zodat het hen ten goede zal komen door verzoening voor hem te bewerken 5 Dan moet hij het jonge rund slachten voor het aangezicht van de HEERE. En de zonen van Aäron, de priesters, moeten het bloed aanbieden en het bloed sprenkelen rondom op het altaar, dat bij de ingang voor de tent van ontmoeting is.

4 Leviticus 1 : 2-9 6 Daarna moet hij de huid van het brandoffer afstropen en het in stukken verdelen. 7 Vervolgens moeten de zonen van de priester Aäron vuur maken op het altaar, en hout op het vuur schikken, 8 en dan moeten de zonen van Aäron, de priesters, de stukken, de kop en het vet schikken op het hout dat op het vuur van het altaar ligt.

5 Leviticus 1 : 2-9 9 Maar zijn ingewanden en zijn poten moet men met water wassen, en de priester moet dat alles op het altaar in rook laten opgaan. Het is een brandoffer, een vuuroffer, tot een aangename reuk voor de HEERE.

6 Hebreeën 9 : 11-15 Maar toen is Christus verschenen, de Hogepriester van de toekomstige heilsgoederen. Hij is door de meerdere en meer volmaakte tabernakel gegaan, die niet met handen is gemaakt, dat is: die niet van deze schepping is. Hij is niet door bloed van bokken en kalveren, maar door Zijn eigen bloed eens en voor altijd binnengegaan in het heiligdom en heeft daardoor een eeuwige verlossing teweeggebracht.

7 Hebreeën 9 : 11-15 Want als het bloed van stieren en bokken en de as van de jonge koe, op de verontreinigden gesprenkeld, hen heiligt tot reinheid van het vlees, hoeveel te meer zal het bloed van Christus, Die door de eeuwige Geest Zichzelf smetteloos aan God geofferd heeft, uw geweten reinigen van dode werken om de levende God te dienen!

8 Hebreeën 9 : 11-15 15 En daarom is Hij de Middelaar van het nieuwe testament, opdat, nu de dood heeft plaatsgevonden tot verzoening van de overtredingen die er onder het eerste verbond waren, de geroepenen de belofte van de eeuwige erfenis ontvangen.

9 Hebreeën 10 : 19-25 Omdat wij nu, broeders, vrijmoedigheid hebben om in te gaan in het heiligdom door het bloed van Jezus, langs een nieuwe en levende weg, die Hij voor ons heeft ingewijd door het voorhangsel, dat is door Zijn vlees, en omdat wij een grote Priester hebben over het huis van God, laten wij tot Hem naderen met een waarachtig hart, in volle zekerheid van het geloof, nu ons hart gereinigd is van een slecht

10 Hebreeën 10 : 19-25 geweten en ons lichaam gewassen is met rein water.
Laten wij de belijdenis van de hoop onwrikbaar vasthouden, want Hij Die het beloofd heeft, is getrouw. En laten wij op elkaar letten door elkaar aan te vuren tot liefde en goede werken. Laten wij de onderlinge bijeenkomst niet nalaten, zoals het bij sommigen de gewoonte is, maar elkaar aansporen, en dat zoveel te meer als u de grote dag ziet naderen.

11 Efeziers 2 : 4-6 4 God , Die rijk is in barmhartigheid , heeft ons door Zijn grote liefde, waarmee Hij ons liefgehad heeft, 5 ook toen wij dood waren door de overtredingen, mede levend gemaakt met Yeshua –uit genade bent u behouden- 6 en heeft ons met Hem opgewekt en met Hem in de hemelse gewesten gezet in Yeshua de Messias.


Download ppt "Haftara : Jesaja 43 : 21 – 44 : 23 Hebreeën 9 : 11 – 15"

Verwante presentaties


Ads door Google