De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

God heeft altijd een plan B

Verwante presentaties


Presentatie over: "God heeft altijd een plan B"— Transcript van de presentatie:

1 God heeft altijd een plan B
Efeziërs 2:1-10. God heeft altijd een plan B

2 Of handhaaft God plan A en kiest Hij een andere route?

3 Arminius: “God ziet van te voren wie er in Hem willen geloven
Arminius: “God ziet van te voren wie er in Hem willen geloven. Die mensen geeft Hij het eeuwige leven. Die mensen vergeeft Hij hun zonden. De mensen geeft Hij de Heilige Geest.”

4 Ik doe mijn best en Jezus doet de rest

5 De God en Vader van onze Heer Jezus Christus heeft ons in Christus met talrijke geestelijke zegeningen gezegend.

6 God heeft ons, voordat de wereld gegrondvest werd, in Christus vol liefde uitgekozen tot eer van de grootheid van Gods genade.

7 God heeft ons naar zijn wil en verlangen voorbestemd om in Jezus Christus zijn kinderen te worden tot eer van de grootheid van Gods genade.

8 God, die alles tot stand brengt naar zijn wil en besluit, heeft ons in Jezus Christus de bestemming toebedeeld om onze hoop op Christus te vestigen tot eer van Gods grootheid.

9 Wat valt je op in deze drie zinnen?

10 in liefde in Christus uit genade

11 Dordtse Leerregels H 1 art. 6 (begin)
God schenkt in dit leven aan sommigen het geloof, terwijl Hij het aan anderen onthoudt.

12 Dordtse Leerregels H 1 art. 7
Deze uitverkiezing is een onverander-lijk voornemen van God, waardoor Hij voor de grondlegging van de wereld uit het hele menselijke geslacht (dat door eigen schuld de oorspronkelijke gerech-tigheid verloren en zich in zonde en ondergang gestort heeft) een vast en groot aantal mensen in Christus tot het heil heeft uitgekozen.

13 Dordtse Leerregels H 1 art. 7
Deze uitverkorenen zijn niet beter dan anderen en zij hebben evenmin enig recht op Gods liefde, omdat zij met alle mensen aan de ellende prijsgegeven zijn. Alleen uit genade zijn zij in Christus uitverkoren overeenkomstig het vrije welbehagen van Gods wil.

14 in liefde in Christus uit genade

15 Dordtse Leerregels H 1 art. 7
Tegelijk besloot God deze uitverkorenen met kracht tot de gemeenschap van Christus te roepen en trekken door zijn Woord en Geest. Oftewel: God besloot hun het geloof in Christus te schenken, hen te rechtvaardigen en te heiligen en hen, nadat zij in de gemeenschap van zijn Zoon met kracht bewaard zijn, uiteindelijk te verheerlijken. In dit alles toont God zijn barmhartigheid tot lofprijzing van zijn roemrijke genade.

16 In Hem, zijn geliefde Zoon, zijn wij door zijn bloed verlost en zijn onze zonden vergeven, dankzij de rijke genade die God ons gegeven heeft.

17 In Christus heeft God ons vol liefde uitgekozen om voor Hem heilig en zuiver te leven.

18 In Hem (Christus) bent u gemerkt met het stempel van de Heilige Geest, als voorschot op onze erfenis, wanneer allen die Hij zich verworven heeft verlost zullen worden, tot eer van Gods grootheid.

19 “Je bent zondiger en gebrekkiger dan je ooit hebt durven geloven, en tegelijk ben je in Christus meer geliefd en bemind dan je ooit hebt durven hopen.”

20 Dordtse Leerregels H 1 art. 6
In zijn genade buigt Hij de harten van de uitverkorenen, hoe hard die ook zijn, om te geloven. Maar hen die niet uitverkoren zijn, laat Hij, uit kracht van zijn rechtvaardig oordeel, over aan hun eigen slechtheid en hardheid.

21 Dordtse Leerregels H 1 art. 6
Juist hier komt voor ons de ondoor-grondelijke, even barmhartige als rechtvaardige beslissing van God aan het licht, waarbij Hij onderscheid gemaakt heeft tussen mensen, die allen evenzeer verloren zondaren zijn. Dit is het besluit van de uitverkiezing en de verwerping, dat in het Woord van God geopenbaard is.

22 Dordtse Leerregels H 1 art. 15
Sommige mensen is God namelijk in zijn eeuwige uitverkiezing voorbij-gegaan. Over hen heeft God besloten, hen in de gemeenschappelijke ellende te laten, waarin zij zichzelf door hun eigen schuld gestort hebben.

23 De dokter, de boer en de vis
Je hoeft niet alles van God te snappen om toch in Hem te geloven.


Download ppt "God heeft altijd een plan B"

Verwante presentaties


Ads door Google