Lesverslagen Rik Santegoets groep 3

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Serious Request 2012 Enschede Sjors IJspelder & Florentijn Marinissen 3FM.
Advertisements

Kijk op Talent Ouderbijeenkomst
Dag 9. Dag 9 Dag 9 van het dagboek Hallootjes allemaal, Joepie… nog maar 4 nachtjes slapen en dan is het zover. Dan komen wij bij jullie op bezoek.
Lente van der Stel 1H, Scala Rietvelden. De aller eerste les De 1 e opdracht was: ‘Zet je onderwerp in allerlei poses.’
Natuur en natuur beleving in de BSO 2
Beelden storm.
Verslag Bomen kappen groep 8, georganiseerd vanuit het IKL
Dag 6 Dag 6 van het dagboek Halihalo lieve kindertjes, Brrr… wat was het koud vannacht op de daken. We zijn de hele nacht op pad geweest met onze zakken.
Sinterklaas 2006/2007 Annie M.G. Schmidt school. Kinderen van de Petteflet “Kinder Opvang Esrein” hebben ook Sinterklaasfeest.
Vmbo Helicon Eindhoven
Hoofdstuk 4 De middeleeuwen 1
Dag 7 Dag 7 van het dagboek Hallo jongens en meisjes, Hier ben ik dan weer. En hebben jullie al iets in je schoentje gehad? Als je nog niets gehad.
Ab Kan Restaurant beheerder.
Trek een stukje van een ansichtkaart uit de hoge hoed.
Samenvatting Learning Circle
“Elke verslaving is even erg.”
Maand programma bij receptie dit project is gemaakt door: soufian.
o ja, de laatste vakantie was wat dat betreft interessant omdat we alleen op wrakken gedoken hebben.
Functionaliteit en decoratie Interactieve les 17 juni 2009 Gemeente Museum Den Haag Leo van Rutten – rk basisschool De Fontein.
Werkverslag. Inhoudsopgave Pag.1 wat hebben we gedaan in deze lessen?
INLEIDING Murat en Dave.
De planten. 29 mei 2008 De dukdalf.  Wij zijn met de hele klas naar buiten gegaan. Toen kregen we een paar planten voor het groepje, want we hadden.
By Jeffrey & Jeffrey.. Wat hebben we gedaan? Wij hebben gekozen voor een lamp te maken, dit is een oud examen werkstuk van hier naast hebben.
Gemaakt door: Jorn van Sisseren
Ik ben Peter en dit is mijn verhaal…
“Beleef de canon” Een vertelproject voor groep 5 t/m 8
Schoolreis Nog een weekje en dan gaan we eindelijk weer op schoolreis. Bestemming van dit jaar is: Drievliet. Op locatie krijgen ze van school een patatje.
Groep 6A Wat is de gang van zaken in die groep?. ‘s morgens vroeg in de kring.
Hoooo zo leuk. En dan nu komt de ……… GALLO - ROMEINS MUSEUM Dat was een museum in tongeren we gingen er met de trein naartoe. En dan moesten we kiezen.
KROKETTEN Voorzitter; Senem Ontwerper; Devin Notulist; Dianne Materiaal; Fabian.
Schoolproject in beeld
  Met groep 8 mee ! We hebben de laatste tijd weer veel met groep 8 gedaan, En in deze krant hebben we door de kinderen uit groep 8 allemaal leuke dingen.
Welkom bij groep 1-2a.
Onze school, Albeda colege Schiedam Nieuwland.
Welkom in de jungle van groep 3. Jip maakt eerst een schets en daarna verft hij zijn aap in de jungle!
Juf Lisette en juf Senaiga We vonden het hartstikke leuk dat jullie hier waren We zullen meester Kees en meester Henri Jullie kant op sturen.
Stage: Basisschool de Klingerberg
AUGMENTED REALITY. W IE ZIJN WIJ ? Maureen Verdonschot Hester Smolders Wij zitten zelf ook op school, op hogeschool De Kempel. Wij komen deze middag een.
Kamp dag een Er was eens een klas groep 5/6 Die gingen op kamp in Helden.
De nieuwe digitale leeromgeving van Biologie voor Jou
Piet Mondriaan Jeugd en opleiding.
Zo doen we dat op De Wissel. Inhoud  Onze visie  Onze doelen  Afspraken  Tips  Facebook  Twitter  Youtube  Tot slot.
24 november 2015 Op bezoek bij de stichting Jarige Job in Rotterdam. Met Femke, Nino, Noa, Chloë, Gabriella, juffrouw Jolanda en juffrouw Irene.
De robot en de uitvinder! Geschreven door de kinderen van groep 3 en 4a!
Op Schiphol. we vlogen met maatschappij KLM. Dag 1- aankomst Toen we aankwamen was het 16 graden.
WELKOM OP DE INFORMATIE AVOND VAN GROEP 3-4. Even voorstellen Op de maandag, dinsdag en vrijdag staat juf Janneke voor de klas. Op woensdag en donderdag.
Digitale portfolio´s Volgende. Waarom? Heb je ook niet zo vaak gehad dat een kind in de klas zoiets moois maakte dat je dacht, het is wel jammer als we.
Weblog Een venster tussen klas en omgeving. Wat is een weblog? Een weblog is een digitaal dagboek. Je kan, wat in de klas gebeurt, delen met de omgeving.
Zonder spieren en botten kun je niet ravotten Jacob van der Veen.
Mobile Fun Hoi, ik ben Mobie en ik ga samen met Ronnie jullie deze PowerPoint presentatie presenteren. Op de volgende dia staat wat deze opdracht inhoud.
U zult bij het zien van deze serie over foto’s misschien (nog beter) begrijpen dat de kinderen in India, maar ook de leerkrachten en de ouders van hen,
Weblog. Waarom?? Ouders de school in halen Kinderen over ervaringen laten schrijven en tekenen Samen werken aan een eindproduct ICT bij jonge kinderen.
Inleiding © soc.kuleuven.be/prijssociologie. Wat en waarom? © soc.kuleuven.be/prijssociologie.
Studiereis Finland Maandag 21 oktober tot en met vrijdag 25 oktober 2013.
Ouders: bedankt voor jullie hulp! Oud papier inzamelen Onze moeite loont!
Cliënt en media wijsheid Les 4 MZ Blok 4 Ouderen en mediawijsheid.
info spreekbeurt over warcild
Uitleg bij de vragenlijst Veiligheidsbeleving
Fidget Spinners Mediabegrip week
TeachMeet - iPadstoplicht
Trasbash 2017.
WELKOM.
Methodisch handelen Week 1. Methodisch handelen Week 1.
Inleiding © soc.kuleuven.be/prijssociologie.
Project om kinderen in Nepal weer naar school, te laten gaan
Opleiding Expert ICT & Media Susan van Soest
Wat is Bingel Raket? Gratis app voor iPad en Android-tablets
Transcript van de presentatie:

Lesverslagen Rik Santegoets groep 3   Door middel van de minor KLM heeft Rik laten zien wat de mogelijkheden zijn op het gebied van ICT en onderwijsverrijking van ICT. De lessen die hij hiervoor gegeven heeft zijn: - Vaderdagcadeau d.m.v. een Greenscreen. Deze les heeft Rik op een dag gegeven dat ik zelf niet aanwezig was in de klas. Hij heeft dit ook in de andere groep 3 gedaan. Hij heeft het greenscreen gebruikt om een onderwijsontwerp te maken. - Het omgaan met een portofoon. De kinderen hadden allemaal een tekening gemaakt en de klas is daarna in 2 groepen verdeeld. De kinderen stelden zelf voor: de jongens tegen de meisjes. Ze mochten daarna 1 tekening uitzoeken van hun groep en zijn we naar buiten gegaan met de portofoons. In de klas is eerst nog geoefend hoe de kinderen de portofoons moesten gebruiken. De jongens gingen naar de ene kant van de speelplaats en de meisjes naar de andere kant zodat ze elkaars tekening niet konden zien. Aan elkaar moesten de kinderen hun tekening aan elkaar doorgeven. Een leuke ervaring voor de kinderen. - Een les met stroom. De kinderen laten ervaren dat je stroom niet moet onderbreken, anders werkt het niet meer. Met een klein groepje heeft Rik dit eerst uitgeprobeerd met zijn eigen laptop. Daarna wilde hij dit ook klassikaal laten zien. Helaas werkte het niet met de computer in de klas. - Het inzetten van laptops. De kinderen werden in 4 groepen verdeeld en elk groepje kreeg een laptop. Daarna hebben ze quiz-vragen beantwoord op de laptop en konden ze meteen hun score zien. Werken met Padlet en de Micro:bit, hiervoor heb je contact gehad met een klein groepje elders in de school. Allemaal hele leuke activiteiten voor de kinderen waar ze erg enthousiast aan meededen. Zelf ben ik niet zo computervaardig, waardoor ik zelf deze activiteiten niet inzet. (of kan inzetten.) Portofoons zijn bij ons op school niet aanwezig. Dit is wel een hele leuke activiteit die ik zelf zou kunnen doen met de kinderen. Het maken van een quiz op de computer lukt mij helaas niet. Daarnaast heeft Rik voor mij ook nog een handleiding gemaakt hoe ik foto’s vanaf mijn laptop naar de school-app kan sturen. Deze handleiding kan ik goed gebruiken. Deze handleiding helpt mij om mijn ervaringen en zaken te delen met leraren en ouders thuis. Dit is een mooie overdracht van informatie in deze tijd! De kinderen keken altijd erg uit naar de lessen van Rik omdat hij hele andere activiteiten deed met de kinderen. Het waren allemaal leuke en leerzame lessen voor zowel de kinderen als voor mij. De digitale inspiratiebox die je eigenlijk voor de hele school hebt ontwikkeld, wordt meer gebruikt door andere docenten. Dit heeft er mee te maken dat ik persoonlijk geen behoefte heb om dit toe te passen in de lessen. Ik vind het allemaal hartstikke leuk om te mogen zien en te ervarnen. Misschien ben ik wel te oud om te leren ;) Laat dat maar lekker over aan de jeugd! Rik Bedankt!! Annet Tompson Leerkracht groep 3 Bs st Antonius Abt