De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Project om kinderen in Nepal weer naar school, te laten gaan

Verwante presentaties


Presentatie over: "Project om kinderen in Nepal weer naar school, te laten gaan"— Transcript van de presentatie:

1 Project om kinderen in Nepal weer naar school, te laten gaan

2 Go for Grow is een project van Stichting hart4onderwijsnepal Deze stichting zorgt ervoor dat kinderen in Nepal naar school toe kunnen. Onderwijs in Nepal is gratis maar je moet wel een uniform hebben schoenen en schoolspullen. De ouders kunnen dat niet voor hun kinderen betalen.

3 Nepal ligt in het werelddeel Azie, en ligt tussen India en China
Nepal ligt in het werelddeel Azie, en ligt tussen India en China. De oppervlakte van Nepal is vierkante kilometer. Nepal is 4 keer groter dan Nederland. Nepal is aan de ene kant heel vlak, en aan de andere kant zijn er hele hoge bergen. Het laagste punt is 100 meter boven de zeespiegel. Het hoogste punt is de Mount Everest. Die meter hoog. En daarmee is dat de hoogste berg van de wereld. Van de 14 hoogste bergen van de wereld staan er 8 van in Nepal.

4 In november ga ik (Anna de Rijk) samen met mijn vriendin (Petra van Schaik) naar Nepal om zelf het geld en de spullen te brengen. Anna & Petra

5 Waar in Nepal? In de streek Dhading, een van de armste gebieden van Nepal. Het is hoog gelegen en kinderen moeten 2 a 3 uur per dag lopen om naar school te kunnen komen.

6 Hoe kan je helpen? Door een scholarship voor een kind mogelijk te maken. Wat zit er in een scholarship? Hierin zit: kleding, schoeisel, rekenmachine, passer, pennen, schriften, stiften, potloden, gum schoolboeken en een rugzak. Voor 0,20 cent per dag kan een kind weer naar school.

7 School in Nepal

8 Doordat de scholen vaak te klein zijn voor de hoeveelheid kinderen krijgen ze vaak buiten les

9 Uitzicht vanaf een school in Dhading

10 Doordat het erg bergachtig is in de streek moet iedereen altijd lopen ook als je nog heel klein bent.

11 De klassen zijn gescheiden.
De meisjes hebben op een andere locatie les dan de jongens. Je zit wel met verschillende leeftijden door elkaar in de klas.

12 Buiten leren Vaak hebben de opa’s en oma’s vasders en moeders van de kinderen zelf nooit op school gezeten en proberen zo ook iets te leren.

13 Hoe oud denk je dat dit meisje is?
Ze is inmiddels 6,5 en gaat in november als het goed is voor het eerst naar school. Ze heet Indira. Ze heeft heel erg veel zin om naar school te gaan en te leren lezen en schrijven. Indira moet 2 uur heen en 2 uur teruglopen van en naar school.

14 Huis in de streek Dhading
Nepal is een van de armste landen van de wereld. Meet dan 30% van de bevolking leeft onder de armoede grens.

15

16 Er is de afgelopen maanden heel erg veel regen gevallen waardoor wegen zo glad zijn dat bussen in het water vallen

17 Voor 70 euro geef je een kind letterlijk een eigen toekomst!
Voor maar 70 euro kan een kind naar school en leren, lezen, rekenen en schrijven. Voor 70 euro geef je een kind letterlijk een eigen toekomst! Iedereen krijgt een minuut om een tip en top te vertellen a.d.h.v. het huiswerk

18 De kinderen vinden het verschrikkelijk leuk om te weten wie jullie zijn dus als jullie een foto, filmpje, moodbord of iets kunnen maken dan neem ik het allemaal mee en dan laat ik het ze zien of geef ik wat jullie hebben gemaakt! Iedereen krijgt een minuut om een tip en top te vertellen a.d.h.v. het huiswerk

19 Vast SUPER bedankt voor jullie hulp!!!
Vette klasse Als ik jullie verder kan helpen of wat dan ook laat het me weten ik help jullie heel graag op weg!

20 Ons doel 100 kinderen naar school te kunnen laten gaan!
Iedereen krijgt een minuut om een tip en top te vertellen a.d.h.v. het huiswerk Meer informatie vind je op:

21 Voor iedereen:


Download ppt "Project om kinderen in Nepal weer naar school, te laten gaan"

Verwante presentaties


Ads door Google