De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Familie Tupker Oefenen rekenen E5.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Familie Tupker Oefenen rekenen E5."— Transcript van de presentatie:

1 Familie Tupker Oefenen rekenen E5

2 Bart en Lisa zijn heel goed in rekenen. Jullie ook?
Hoeveel gram is 1 kilo? Hoeveel minuten zitten er in een uur? Hoeveel cent is 2 euro? Hoeveel centimete is 1 meter? Hoeveel maanden zitten er in een jaar? Lisa

3 Moeder heeft een bloemenwinkel
Moeder heeft een bloemenwinkel. Op elke maandag krijgt de tiende klant een gratis bos bloemen. Er zijn vandaag 71 klanten geweest. Hoeveel gratis bossen heeft moeder weggegeven?

4 Op zaterdag is het drukker in de winkel
Op zaterdag is het drukker in de winkel. Dan krijgt elke twintigste klant een gratis bos bloemen. Er zijn vandaag 136 klanten geweest. Hoeveel gratis bossen heeft moeder weggegeven?

5 Moeder controleert de kassa altijd op zaterdag en controleert de voorraad. Op maandag had zij 102 rozen. In deze week heeft zij 54 rozen verkocht en 23 rozen gekregen. Hoeveel rozen heeft zij nu nog in de winkel staan?

6 Dit doet ze ook voor de tulpen. Op maandag had zij 102 tulpen
Dit doet ze ook voor de tulpen. Op maandag had zij 102 tulpen. In deze week heeft zij 75 tulpen verkocht en 12 tulpen gekregen. Hoeveel tulpen heeft zij nu nog in de winkel staan?

7 Dit doet ze ook voor de lelies. Op maandag had zij 237 lelies
Dit doet ze ook voor de lelies. Op maandag had zij 237 lelies. In deze week heeft zij 112 lelies verkocht en 49 lelies gekregen. Hoeveel lelies heeft zij nu nog in de winkel staan?

8 Op zaterdag helpen Bart en Lisa hun moeder in de bloemenwinkel door boeketten te maken. In elk boeket komen 10 rozen. In de bak staan 123 rozen. Hoeveel boeketten kunnen Bart en Lisa maken? Lisa Bart

9 Dit doen zij ook voor de tulpen. In elk boeket gaan 5 tulpen
Dit doen zij ook voor de tulpen. In elk boeket gaan 5 tulpen. In de bak staan 116 tulpen. Hoeveel boeketten kunnen Bart en Lisa maken?

10 Op dinsdag gaat moeder naar de bank om het geld in te wisselen
Op dinsdag gaat moeder naar de bank om het geld in te wisselen. De bank geeft alleen briefjes van 100 euro. Hoeveel briefjes van 100 krijgt moeder. 60 briefjes van 5 euro = ………….. briefjes van 100 euro 20 briefjes van 10 euro = ………….. briefjes van 100 euro 25 briefjes van 20 euro = ………….. briefjes van 100 euro 10 briefjes van 50 euro = ………….. briefjes van 100 euro Hoeveel geld heeft moeder in totaal omgewisseld?

11 Lisa en Bart gaan met vader en opa naar Walibi
Lisa en Bart gaan met vader en opa naar Walibi. Hoeveel moet vader betalen? 66 jaar 10 jaar 8 jaar Kinderen € 12,50 Volwassenen € 21,00 Senioren (55+) € 18,00 40 jaar

12 Tussen de middag trakteert opa op patat
Tussen de middag trakteert opa op patat. Opa heeft in zijn portemonnee alleen muntjes van 20 cent. Opa moet 5,40 euro betalen. Hoeveel muntjes van 20 cent zijn dit?

13 Wachttijd: 83 minuten Dit is ……… uur en ………… minuten
Ze gaan met z’n allen in de El Condor. Helaas staat er een hele lange rij. Op het bord staat: Wachttijd: 83 minuten Dit is ……… uur en ………… minuten

14 Gelukkig staan er langs de rij informatieborden, zodat ze wel wat te doen hebben. Op 1 van de borden staat dat de achtbaan 6,15 m hoog is. Dit is iets meer dan ……. meter. De gemiddelde snelheid is 200,9 km/u Dit is iets meer dan …….. kilometer per uur.

15 Wachttijd: 40 minuten Hoe laat zijn ze aan de beurt?
Stapje voor stapje gaan ze vooruit. Lisa kijkt op haar horloge en ziet dat het kwart over 11 is. Ze staan nu naast dit bord. Wachttijd: 40 minuten Hoe laat zijn ze aan de beurt?

16 Eindelijk mochten ze in de achtbaan
Eindelijk mochten ze in de achtbaan. Als ze eruit komen wilt Lisa de foto kopen die gemaakt is in de achtbaan. De foto kost 3,50. Lisa betaald met een briefje van 5,00. Hoeveel muntjes van 50 cent krijgt zij terug?

17 Voor het spookhuis moet apart betaald worden
Voor het spookhuis moet apart betaald worden. Een volwassene betaalt 5 euro. Kinderen mogen voor de helft. Hoeveel moet vader betalen? Volwassenen: 5 euro Kinderen: halve prijs

18 Ook voor de botsauto’s moet worden betaald
Ook voor de botsauto’s moet worden betaald. Dit kost 25 cent per kwartier. Hoeveel moet je betalen voor een heel uur?

19 Als afsluiting van een gezellige dag trakteert opa iedereen op een ijsje van 2 bolletjes. Hoeveel moet opa betalen? Let op! Opa heeft alleen muntjes van 20 cent. 60 cent per bol.


Download ppt "Familie Tupker Oefenen rekenen E5."

Verwante presentaties


Ads door Google