De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Wat is Bingel Raket? Gratis app voor iPad en Android-tablets

Verwante presentaties


Presentatie over: "Wat is Bingel Raket? Gratis app voor iPad en Android-tablets"— Transcript van de presentatie:

1 Wat is Bingel Raket? Gratis app voor iPad en Android-tablets
Vliegensvlug naar de passende digitale bingel-oefeningen Bingel-oefeningen op verschillende niveaus (adaptief) met directe controle, feedback en tips, zoals in de klas Verschillende mogelijkheden: scannen, taken, historiek, eiland Via deze presentatie kun je de mogelijkheden van de Bingel Raket leerlingen-app kort toelichten aan ouders. Bij elke dia is waar nodig wat uitleg voorzien. Met Bingel Raket kunnen de leerlingen razendsnel oefenen en leren op de tablet, zowel in de klas als thuis. Het is een gratis app waarmee de kinderen het oefen- en leergedeelte van Bingel kunnen gebruiken. Het vervangt niet, maar is er een handige aanvulling bij. Of je kind nu digitaal oefent en leert op Bingel of met Bingel Raket maakt eigenlijk geen verschil. De oefeningen op Bingel en in Bingel Raket zijn 'slimme' oefeningen (adaptief, controle, tips, feedback). De oefeningen op Bingel en Bingel Raket zijn aan elkaar gekoppeld: wat je kind doet in Bingel Raket wordt ook onthouden in Bingel en omgekeerd. Kinderen hebben verschillende mogelijkheden om te oefenen en te leren met Bingel Raket die we kort even overlopen.

2 Kinderen loggen in met hun gekende inloggegevens voor Bingel: schoolcode, klas, klasnummer en wachtwoord. Je kind kan er (op zijn of haar tablet) ook voor kiezen om ingelogd te blijven.

3 Nadat je kind ingelogd heeft, komt het meteen op het scanscherm terecht. Naast scannen kan je kind ook een taak maken, zijn of haar leerhistoriek zien of oefenen en leren op het gekende bingel-eiland. Scannen: Breng een pagina van het schrift goed in beeld en druk links of rechts op de scan-knop. Een ingevulde oefening, een pagina op zijn kop ...? Geen probleem, Bingel Raket herkent het allemaal!

4 Wanneer de raket is opgestegen ...

5 ... ziet je kind meteen welke bingel-oefeningen bij de oefeningen in zijn of haar schrift horen. Oefeningen die je kind al eens gemaakt heeft, kan het opnieuw maken. De kleur van de raket toont hoe goed het de oefenreeks de voorgaande keer gemaakt heeft. Staat er geen raket, dan heeft je kind de oefenreeks nog niet eerder gemaakt. Een groene raket geeft aan dat je kind de vorige keer een prima resultaat had. Een gele of rode raket geeft aan dat het zinvol is om nog eens te oefenen. Je kind oefent dan op hetzelfde doel, maar krijgt vaak andere vragen.

6 Bingel helpt je kind tijdens het oefenen en leren. Maakt het een foutje? Geen probleem, je kind krijgt automatisch hulp en een tweede kans. Je kind verdient ook 'pingping' waarmee het op (dus niet in Bingel Raket) zijn of haar avatar kan personaliseren of een mini-game kan spelen.

7 Als je kind alle oefeningen gemaakt heeft, kan het terugkeren naar de pagina die het gescand heeft of meteen de volgende oefening starten.

8 De kleur van de raket past zich aan aan het resultaat van de oefening die je kind gemaakt heeft.

9 Je kind kan in Bingel Raket ook de bingel-taken maken die de leerkracht opgesteld heeft.

10 Via de knop 'historiek kan je kind zien welke oefeningen het dit schooljaar al gemaakt heeft. Het maakt niet of het in Bingel of Bingel Raket heeft geoefend: Bingel en Bingel Raket zijn aan elkaar gekoppeld, waardoor je zowel in de app als online steeds alle oefeningen ziet. Via de knop 'historiek' kun je ook als ouder meevolgen hoe je kind digitaal oefent en leert. Die knop is ook handig als je kind nog eens wil oefenen als voorbereiding op een toets. Gebruik de raketjes bovenaan om te filteren. De kleur toont je kind hoe goed het het deed. Je kind kan elke oefening herbekijken en opnieuw maken, vaak met nieuwe vragen.

11 Door op de knop 'Pagina's' te tikken, ziet je kind alle pagina's die het al gescand heeft. Tik op een pagina. Door de vinger naar links of naar rechts te bewegen, bladert je kind door het volledige werkschrift. De knop met het eiland geeft toegang tot het gekende bingel-eiland. Spelletjes spelen of de avatar veranderen kan niet met Bingel Raket, maar wel op

12 Welke werkschriften kun je scannen?
Éventail-junior En action ik lees met hup en aap Oh là là ! Op verkenning Reken Maar! Rekensprong Plus (herhalingslessen) Talent Tijd voor Taal accent - Spelling Tijd voor Taal accent - Taal Tuin van Heden.nu !!! Pas deze dia aan de schoolsituatie aan: Laat enkel de methodes staan die de school gebruikt. Op de ommezijde van de werkschriften staat er vanaf het schooljaar ook informatie over Bingel Raket, zodat ouders en leerlingen weten bij welke pagina's in het werkschrift bingel-oefeningen horen en welke pagina's ze dus het best scannen.

13 Meer info: www.bingelraket.be
In 1, 2, 3 aan de slag! 1 Download de app op de tablet 2 Laat je kind inloggen met zijn of haar bingel-inloggegevens Meer info: Ouders kunnen Bingel Raket via de App Store of Play Store op een iPad of Android-tablet installeren. De Android-versie van Bingel Raket kan ook op een aantal recente Chromebooks geïnstalleerd worden en de ontwikkeling van een versie voor Windows-tablets is gestart.


Download ppt "Wat is Bingel Raket? Gratis app voor iPad en Android-tablets"

Verwante presentaties


Ads door Google