De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Wat is bingel? Online leerplatform voor de lagere school

Verwante presentaties


Presentatie over: "Wat is bingel? Online leerplatform voor de lagere school"— Transcript van de presentatie:

1 Dit is een ouderpresentatie over de vernieuwde bingel die u op ouderavonden kunt gebruiken.

2 Wat is bingel? Online leerplatform voor de lagere school
Je kind kan altijd en overal oefenen op wat het in de klas geleerd heeft Op computer en tablet Overal waar er een internetverbinding is (school, thuis, grootouders …) Stempel op werkschriften Je kind surft naar Op deze dia vindt u enkele belangrijke kenmerken van de vernieuwde bingel.

3 Bingel motiveert elke leerling om te oefenen
Elk leerjaar een apart eiland Een motiverend vervolgverhaal per leerjaar met virtuele trofeeën voor de hele klas Vanaf dit schooljaar oefent elk leerjaar op zijn eigen bingeleiland. De hele klas wordt betrokken in de motiverende vervolgverhalen.

4 Bingel motiveert elke leerling om te oefenen
Oefenen met gevarieerde oefenvormen staat centraal Duizenden methodegebonden oefenreeksen Bingel op tablets Door de variatie in de oefenvormen (invuloefeningen, luisteroefeningen, meerkeuzevragen, …) worden de kinderen extra gemotiveerd om te oefenen. De oefeningen sluiten aan bij de methodes die de leerlingen in de klas gebruiken. Bingel kan vanaf dit schooljaar ook op tablets gebruikt worden.

5 Kinderen krijgen inloggegevens van leerkracht
Inloggen in bingel is gemakkelijk en veilig. Leerlingen moeten slechts één keer al hun inloggegevens invullen. Daarna kunnen ze op hun eigen avatar klikken. Zo worden alle inloggegevens behalve het wachtwoord automatisch ingevuld. De leerling kan veilig inloggen doordat het gekregen wachtwoord aan bepaalde voorwaarden moet voldoen (bv. minstens 1 cijfer in het wachtwoord). Vermeld hier zeker de schoolcode waarmee kinderen van de school inloggen. Deze zijn persoonlijk, veilig en op kindniveau

6 Na het inloggen komen de leerlingen op hun eigen startscherm en kunnen ze:
de taken raadplegen die ze van hun juf of meester gekregen hebben; naar het verhaal gaan: om de drie weken ongeveer krijgen leerlingen een verhaalfragment dat hen samen met de klas uitdaagt om meer oefeningen te maken op bingel, bereikt de klas het vooropgestelde doel, dan ontvangt elke leerling een virtuele prijs; naar het eiland gaan om te oefenen.

7 Het avatarscherm waar leerlingen hun avatar kunnen personaliseren.

8 Elke plaats op het eiland staat voor een bepaalde methode.

9 De hoofdstukken worden op een duidelijke manier gerangschikt
De hoofdstukken worden op een duidelijke manier gerangschikt. Ze volgen de opbouw van de methode.

10 De leerlingen klikken op de oefeningreeksen die ze willen maken
De leerlingen klikken op de oefeningreeksen die ze willen maken. Al gemaakte oefenreeksen zijn herkenbaar aan het vinkje linksbovenaan de knop.

11 Bij het oefenen blijven de leerlingen in de gekende bingelwereld.

12

13 De oefeningen in bingel geven onmiddellijk feedback op het gegeven antwoord. De avatar begeleidt hen tijdens het oefenen.

14 Bij een fout antwoord kan een leerling de oefening opnieuw maken
Bij een fout antwoord kan een leerling de oefening opnieuw maken. Hierbij krijgt hij tips van zijn avatar. Bij sommige oefeningen kan de leerling op de knop ‘meer weten’ klikken om extra informatie te krijgen.

15 Op het einde van elke oefenreeks ziet een leerling hoeveel oefeningen hij al gemaakt heeft en hoeveel pingping hij al verzameld heeft.

16 Bingelen kan voor verschillende leergebieden
methode Nederlands Tijd voor Taal -Taal Tijd voor Taal accent - Taal Tijd voor Taal - Spelling Tijd voor Taal accent - Spelling wiskunde Rekensprong Plus Nieuwe Pluspunt wereldoriëntatie Ankers! verkeerseducatie Wegwijzers! r.-k. godsdienst Tuin van Heden.nu Er zijn bingeloefeningen beschikbaar voor deze methodes.

17 Meer weten? Meer informatie op www.bingelsite.be:
antwoorden op veelgestelde vragen laatste nieuwtjes filmpjes met meer informatie Meer informatie bij de schoolbeheerder van de school: juf Machteld Bij problemen : Voeg op deze dia de naam van de schoolbeheerder toe.

18

19 !!!!! Optionele dia: enkel voor scholen die de oudermodule activeren.
Om ouders toegang te geven, krijgen ouders vanaf eind oktober van de school een aparte oudercode waarmee ze kunnen inloggen op een aparte inlogpagina. Bingel zorgt voor een speciale ouderbrief met oudercode voor scholen die dit wensen. Overzicht van de oefenresultaten van je kind (voorbeeld uit leerjaar 2)

20 Ouders kunnen zelf geen taken opstellen in bingel, maar kunnen wel opvolgen hoeveel oefeningen hun kind al gemaakt heeft en wat de algemene oefenresultaten zijn. Overzicht van de oefenresultaten van je kind (voorbeeld uit leerjaar 2)

21


Download ppt "Wat is bingel? Online leerplatform voor de lagere school"

Verwante presentaties


Ads door Google