De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Opleiding Expert ICT & Media Susan van Soest

Verwante presentaties


Presentatie over: "Opleiding Expert ICT & Media Susan van Soest"— Transcript van de presentatie:

1 Opleiding Expert ICT & Media Susan van Soest
Eindpresentatie Opleiding Expert ICT & Media Susan van Soest

2 Nieuweschool Mijn onderzoeksvraag:
pc’s, iPads & programmeerdevices openbare basisschool werkgroep ICT Nieuweschool niveaugroepen expertise bij leerlingen 21e eeuwse vaardigheden Mijn onderzoeksvraag: ‘Hoe kan Nieuweschool in de komende jaren ICT & Media effectief en innovatief inzetten waardoor het een structurele plaats krijgt binnen hun onderwijs?’

3 Digital immigrant Volgens Marc Prensky zijn wij ‘digital immigrants’; niet opgegroeid met de digitale taal van computers, videogames en het internet. Kinderen van nu zijn ‘digital natives’; groeien hier van jongs af aan wel mee op. Uit Brits onderzoek blijkt dat het voor ‘digital immigrants’ lastig kan zijn om les te geven aan ‘digital natives’. De oorzaak hiervoor is een gebrek aan vertrouwen in eigen vaardigheden (van de leerkracht) en de behoefte aan een andere manier van leren (bij leerlingen). Op ICT – gebied houdt dit in dat leerkrachten moeten open staan voor vernieuwingen. Ze moeten kinderen de mogelijkheid geven om sneller, minder stapsgewijs en afgebakend te leren waarmee kinderen meer vrijheid krijgen om zich op hun eigen manier te ontplooien.

4 ICT & Media op school Onderzoeksvraag: ‘Hoe kan Nieuweschool in de komende jaren ICT & Media effectief en innovatief inzetten waardoor het een structurele plaats krijgt binnen hun onderwijs?’ Middels mijn schoolproject wilde ik graag mijn eigen kennis achterlaten op Nieuweschool. Het resultaat bestaat uit 4 onderdelen; - de ICT lift - 10 startkaarten - het huis van experts - een hulpkaart voor leerkrachten

5 De ICT lift Geïnspireerd op de ‘persoonlijke lift’, een structureel gebruikt middel op Nieuweschool. Het doel is te bepalen welke leerlingen en leerkrachten ‘expert’ zijn, zodat andere leerlingen en leerkrachten gebruik kunnen maken van hun expertise.

6 startkaarten Eenvoudig hulpmiddel om (onervaren) leerlingen en leerkrachten te helpen bij het opstarten van een nieuwe tool. De startkaarten maken het inzetten van ICT & Media laagdrempelig voor leerkrachten.

7 startkaarten Er zijn in totaal 10 startkaarten ontwikkeld, over de volgende onderwerpen: Piktochart Canva PowerPoint PDF Publicatie Prezi Storybird Kahoot iMovie Green Screen by Do Ink Scratch Ozobot

8 Het huis van experts De vorm van het huis van experts is geïnspireerd op de ICT lift. Leerlingen worden gestimuleerd om zich te ontwikkelen tot expert. Leerkrachten en leerlingen kunnen zien wie ze om hulp kunnen vragen bij het starten / begeleiden / probleemoplossen van een tool.

9 hulpkaart Een eenvoudig hulpmiddel om leerkrachten te helpen bij het verder helpen van leerlingen met- en de kwaliteit verhogen van het project, d.m.v. het stellen van coachende vragen. Geïnspireerd op de ‘Habits of Mind’. Deze hulpkaart is breder in te zetten dan alleen voor ICT & Media.

10 Expert ICT & Media Mijn ontwikkeling:
Webtools T-Pack model Programmeermiddelen Mediawijsheid Expert ICT & Media Devices 21e eeuwse vaardigheden Theorieën Mijn ontwikkeling: Door mijn opleiding ben ik niet alleen zelf geïnspireerd geraakt maar heb ik ook anderen kunnen inspireren en begeleiden om meer met ICT & Media aan de slag te gaan. Ik zie mijzelf dan ook niet alleen meer als expert Word en Paint, maar als expert én kartrekker ICT & Media!


Download ppt "Opleiding Expert ICT & Media Susan van Soest"

Verwante presentaties


Ads door Google