4G Geven Gunst Genade Gratie Geven 4G Geven & ontvangen …

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Evangelische Kerk Sint-Niklaas - 16 maart Cécil Van Maelsaeke
Advertisements

Johannes 11:1-44 Lazarus, de broer van Maria en Marta
Mattheus 12: Toen antwoordden Hem enige der schriftgeleerden en farizeeën en zeiden: Meester, wij zouden wel een teken van U willen zien. Maar Hij.
Discipelschap.
Wat de Bijbel erover te zeggen heeft
Zonde, de grootste vijand
DE CHRISTEN = EEN GETUIGE
gestorven voor onze zonden 3 Want voor alle dingen heb ik u overgegeven, hetgeen ik zelf ontvangen heb: Christus is gestorven voor onze zonden, naar de.
Wie was Jezus? Deel II Wie was jezus?.
Jesaja 55: 1 O, alle dorstigen, komt tot de wateren, en gij die geen geld hebt, komt, koopt en eet; ja komt, koopt zonder geld en zonder prijs wijn en.
Bestemming God eren ….
de hogepriester & de lampen
Het Brood des levens Niek vorige week gesproken over je vastheid vinden bij God.
De doop en de dood Lazarus ….
Waarom zijn er zoveel oorlogen ?
Zingen Vers 1 Lazarus van Betanië, Heb jij de Heer verstaan?
Deel II verzoening.
Hoe is het ons geleerd? de rechtvaardige God de schuldige mens.
Bij het kolenvuur Johannes
de bloeiende staf van Aäron
1 19 dec Rijnsburg 19 dec Rijnsburg. 2 Hebreeën 8 1 De hoofdzaak VAN ONS ONDERWERP is, dat wij zulk een hogepriester hebben, die gezeten is.
12...Wij immers zijn niet opgewassen tegen deze grote menigte die tegen ons is opgerukt, en wij weten niet, wat wij doen moeten, maar op U zijn onze.
1 donderdag 21 februari 2013 bespreking vanaf Hebreeen 1 1 donderdag 21 februari 2013 bespreking vanaf Hebreeen 1 1.
Wie is mijn naaste? Lucas
Kom Hoger #5 Hij moet groter worden!
Vaders & ouwe jongens Moeders & ouwe taarten.
Geboorte Gezin Samen dingen doen 2000 jaar geleden.. Jozef en Maria Jezus als broer hebben.
Thema voor vanavond is:
Antwoord voor jezelf op de volgende vragen met NOOIT, WEINIG of REGELMATIG 1Hoe vaak nodig jij anderen uit voor een bakje koffie? 2Hoe vaak laat jij.
1 Gen 37:3 En Israël (Jacob) had Jozef lief boven al zijn zonen, omdat hij hem een zoon des ouderdoms was; en hij maakte hem een pronkgewaad. 4 Toen zijn.
Het is beter eerst te ontvangen, en dan te geven
God is trouw Hij gaf zijn woord
Wat bent u waard? Verandering van binnenuit Raamsdonksveer
Genade schenken 1.
Verlangen naar licht.
Over hart en gedrag … - VYA 10 augustus
De vreugde van de HEERE.
Wandelen met de Ontzagwekkende
Lucas 15: 11 En Hij zeide: Iemand had twee zonen
Wat moeten wij doen om Gods licht en liefde
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
"Als ogen spreken" Introductie. Wie is Jezus voor jou? En daarbij de vraag: Wie ben ik, jij?
In Uw licht zien wij het Licht
Zondag 7 HC Franeker 21 februari 2010
Markus 5: 41 En Hij vatte de hand van het kind…..
Van boven bekeken Mind of Christ Want wie kent de zin des Heren, dat hij Hem zou voorlichten? Maar wij hebben de zin van Christus. (Jes.55:9)
Wat moeten wij doen om Gods licht en liefde
O Heer, wat ben ik moe!.
De doop in de Heilige Geest
Een voorbeeld dat navolging verdient
Jezus volgen kan niet in deeltijd
Welkom Voorganger: Ds. D. Wolters Ouderling van dienst: J. Nijhuis Organist: Johan Bredewout Schriftlezing: Heb. 4: 14-16, Heb. 8: 1-6, Heb. 10:
Genesis 15:5 Toen leidde Hij hem naar buiten en zei: Kijk naar de hemel en tel de sterren, als u ze kunt tellen. En Hij zei tegen hem: Zo talrijk.
Bijbelstudies over de gelijkenissen van Jezus
30 aug Zoetermeer. vorige keer:  "de verheerlijking op de berg"  een visioen van de komst van Jezus Christus in zijn Koninkrijk.
Seizoensthema … GRAPES Gratie Genade GUNST.
3Toen Hij op de Olijfberg gezeten was, kwamen zijn discipelen alleen tot Hem en zeiden: Zeg ons wanneer zal dat geschieden, en wat is het teken van uw.
13 dec Zoetermeer. Psalm 27 4 Eén ding heb ik van de HERE gevraagd, dit zoek ik: te verblijven in het huis des HEREN al de dagen van mijn leven,
God komt heel dichtbij En ze wikkelde hem in een doek en legde hem in een voederbak, omdat er voor hen geen plaats in de herberg was (Luc. 2:7)
4G Genade Gratie Genade Gratie Gunst Genade Gratie.
Thema: Je bent geliefd… wees een zegen! Zondag 23 november 2014.
Toegewijd aan de Bijbel. Ezra 7:1 en 6 Later, tijdens de regering van Artaxerxes, de koning van Perzië, vertrok een zekere Ezra uit Babylonië. Hij was.
Shema Yisrael … de ENE God…. Shema' Jisrael, Adonai Eloheinu, Adonai echad.
10 april 2016 Zoetermeer. Matteüs Maar Hij antwoordde hun en zeide: Een boos en overspelig geslacht verlangt een teken, maar het zal geen teken.
10 maart 2016 Bodegraven. Johannes 4 35 Zegt gij niet: Nog vier maanden, dan komt de oogst? Zie, Ik zeg u, slaat uw ogen op en beschouwt de velden, dat.
4G Genade Gratie Genade Gratie Gunst Genade Gratie.
Kies een partner in de Heer - 1 Kor.7:39b. Een partner krijg je, een partner kies je (O.T.) Wat de HEER toen zei, heeft betekenis voor nu (1 Kor.6) Houd.
Het nieuwe verbond Koen Minderhoud 22 mei Ps 25:14 (Herziene Statenvertaling) 14 Vertrouwelijk gaat de HEERE om met wie Hem vrezen, Zijn verbond.
1 Johannes. 1 v (God treedt in Jezus Christus naar buiten)
4G. 4G Genade Genade Gratie Genade Gratie Gunst.
Transcript van de presentatie:

4G

Geven

Gunst Genade Gratie Geven

4G

Geven & ontvangen …

Geven

Rom. 11:34-35 Want: wie heeft de zin des Heren gekend? Of wie is Hem tot raadsman geweest? Of wie heeft Hem eerst iets gegeven, waarvoor hij vergoeding ontvangen moet …

Martha, Maria & Jezus En een vrouw, Marta had een zuster, genaamd Maria, die, aan de voeten des Heren gezeten, naar zijn woord luisterde. Marta echter werd in beslag genomen door het vele bedienen. En zij ging bij Hem staan en zei: Here, trekt Gij het U niet aan, dat mijn zuster mij alleen laat dienen? Zeg haar dan, dat zij mij komt helpen. Maar de Here antwoordde en zei: Marta, Marta, gij maakt u bezorgd en druk over vele dingen, maar weinige zijn nodig of slechts één; want Maria heeft het goede deel uitgekozen, dat van haar niet zal worden weggenomen. Luc.10:38-42

Marta … Marta kiest voor dienen, zoals het hoort Tegelijk is ze aan het verdienen Zuslief Maria – onttrekt zich aan haar taak – krijgt alle aandacht die Marta ook wil – een ‘outcast’ ? (Joh. 11:2 / 12:3 / Lucas 7:38)

Het goede deel … Jezus bevestigt Maria en wijst Marta af Hoe voelt dat voor Marta Waarom doet Marta wat ze doet – Was haar plicht – Maar ook geleerd gedrag (controle) Bekende valkuil, aandacht & liefde verdienen

Geloofsheld Marta Marta dan zei tot Jezus: Here, als U hier geweest was, zou mijn broeder niet gestorven zijn. Ook nu weet ik, dat God U geven zal al wat U van God verlangt. Jezus zei: Uw broer zal opstaan. Marta zei tot Hem: Ik weet, dat hij zal opstaan bij de opstanding ten jongsten dage. Jezus zei: Ik ben de opstanding en het leven; wie in Mij gelooft, zal leven, ook al is hij gestorven, en een ieder, die leeft en in Mij gelooft, zal in eeuwigheid niet sterven; geloof jij dat? Zij zei: Ja, Here, ik heb geloofd, dat U de Christus bent, de Zoon van God, die in de wereld komen zou. Joh.10:21-27

Aäron & Mozes Toen zei Mozes tot Aäron: Wat heeft dit volk u gedaan, dat gij zulk een zware schuld daarover gebracht hebt? Maar Aäron zei: De toorn van mijn heer ontbrande niet; gij weet zelf, dat dit volk in het boze ligt. Zij zeiden tot mij: Maak ons goden, die vóór ons uit gaan, want deze Mozes, die man, die ons uit het land Egypte heeft gevoerd - wij weten niet, wat er van hem geworden is. Toen zei ik tot hen: Wie heeft goud? Rukt het af! Zij gaven het mij en ik wierp het in het vuur, en dit kalf kwam eruit… Ex. 32:21-24

Aäron Aäron door God geroepen om Mozes te helpen De eerste wonderen doet Aäron (Ex. 4:30) Dan de bouwer van het gouden kalf, waarom? Veiligheid door meebewegen – Jij weet zelf toch hoe dit volk is – M.a.w. Je zou zelf ook zo hebben gehandeld

Hogepriester Aäron In de tent der samenkomst buiten het voorhangsel dat vóór de getuigenis is, zal Aäron met zijn zonen die verzorgen, van de avond tot de morgen, voor het aangezicht des HEREN: een altoosdurende inzetting bij de Israëlieten voor hun geslachten. Ex. 27:21