Inleiding Wij zijn Zuidwester Aankondiging decentralisatie, wat nu? Proces van pionieren en verbinding zoeken Stappenplan transitiebureau Positionering.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
“Ik blijf aan zet” Archipel – Eindhoven De cliënt in regie
Advertisements

Voorbereiding stelselwijzigingen Transitiebureau en VNG
DE WMO: kansen of bedreigingen voor de ouderenzorg
Veranderingen AWBZ en WMO Gevolgen voor cliënten
De inhoud en invoering van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) DATUM1 december 2005 PLAATSNISB Bewegen als levenslange uitdaging.
Informatiebijeenkomst PGB 14 mei 2012 Begeleiding nieuwe doelgroepen van AWBZ naar Wmo.
Decentralisatie AWBZ april 2013
Pedagogisch Sociaal Werk Stichting Midden-Limburg
Minisymposium ChristenUnie
Waarde-volle zorg LPZ, 11 oktober Opbouw Voorstellen Ontwikkelingen Ander perspectief In gesprek 2.
Regeerakkoord en het sociale domein Commissie MZ, 8 april 2013.
WMO en de kerken.
Welkom op de conferentie De gemeente geeft thuis 6 maart 2012.
Landelijk Platform GGz De landelijke koepel van GGz-cliënten- en familieorganisaties.
ICT in een dynamische context
7 december 2011 Wmo winterconferentie Van AWBZ naar Wmo Amsterdamse aanpak Begeleiding Gerrit Jolink procesmanager decentralisatie AWBZ begeleiding.
WINTERCONFERENTIE Zorg voor Zuid in voorbereiding.
Begeleidingsplannen GGZ
Transitie AWBZ begeleiding naar de Wmo
Amerpoort ondersteunt 2200 mensen met een verstandelijke beperking in de provincies Utrecht, Flevoland en in ’t Gooi. Van jong tot oud, van licht tot ernstig.
‘Het kind en het badwater’
Gemeenten, Wmo en GGZ Bob van der Meijden VNG 9 februari 2006.
Zorg nieuwe stijl.
Optimale Parkinsonzorg
Themabijeenkomst 1oktober 2009
Integraal, integraler, integraalst? En wat zijn de grenzen?
Aanleiding: Van aanbodgerichte naar vraaggerichte financiering.
EiGGenwijzer en zorginkoopbeleid Gebruiksmogelijkheden in het zorginkoopbeleid.
Transitie-arrangement Wmo Regio Amersfoort
Kennismaken Sociaal Wijkteam
Implementatie Wmo 2015 De Wolden en Hoogeveen
KINDEREN MET EEN BEPERKING
Wijzigingen in de zorg van AWBZ naar Wmo
Zorghuis Kedichem, welkom
Beleidsinformatie Jeugd
Presentatie ledenbijeenkomst Viteria d.d dagen decentralisaties, Een zegen of een vloek? Tonny van Hensbergen, Federatie Opvang “Ieder mens.
Regie over eigen leven..
Keuzes in regionale samenwerking Eerste verkennende regiobijeenkomst declaratieprocessen.
Regionale Aanpak Kindermishandeling Landelijke uitrol In opdracht van het programmaministerie Jeugd en Gezin Uitvoering: Nederlands Jeugdinstituut Utrecht.
Bedrijfsnaam Bedrijfsplan. Missie Vertel hier jouw missie op lange termijn. Probeer woorden te gebruiken die nadruk leggen op de groei van jouw bedrijf.
Kansen voor transformatie
Tafel dagbesteding gemeenten
{ Bedrijfsnaam Bedrijfsplan.  Vertel hier jouw missie op lange termijn.  Probeer woorden te gebruiken die nadruk leggen op de groei van jouw bedrijf.
De financiële setting na 1 januari 2015 en de consequenties voor de zorgboerderij Hans Pietersma.
‘Samen aan de slag’ Bijeenkomst voor de gemeenteraden 12 juni 2014.
Veranderingen AWBZ Ledenbijeenkomst samenwerking Zorg en onderwijs 13 oktober 2011.
Samen leven, zorg voor elkaar. Waar gaat het over? Met de decentralisaties worden gemeenten verantwoordelijk voor de zorg voor en het welzijn van hun.
Bijeenkomst medewerkers 22 en 24 april Programma 1 e deel: Plenair informeren doel programma en werkwijze 2 e deel: Workshops werkgroepen 3 e deel:
Samenwerken met Sociale wijkteams Pieternel Ermen projectmedewerker binnenlands diaconaat i.s.m. Margreet Keesman, Jan de Boer en Theo Visser Diaconie.
Decentralisatie AWBZ Gemeentelijke aanpak. College Zorg en Welzijn (CZW) Bestuurlijk overlegplatform Zeeuwse gemeenten (13) en Provincie (sinds 2005)
Fatima Zorg. De organisatie Hét expertisecentrum voor wonen, dagbesteding, begeleiding én behandeling voor mensen met een meervoudige of verstandelijke.
Bestuurlijke conferentie jeugdzorg Gelderland Workshop 2. Specialistische (bovenlokale) Jeugdzorg op nieuwe leest Inleiding van Mw. Van de Maat bestuurder.
Hervorming langdurige zorg: AWBZ en Jeugdwet drs. Aaltje Hartholt-Hofstee, Directie Langdurige Zorg. 21 juni 2013.
Nazorg na jeugdzorg: uitdaging of kans? 9 november 2012 Jannette Klaver - Achterhoek Gerard Roerdink - Lindenhout Mara Frank - Rivierenland.
Overheveling begeleiding van AWBZ naar WMO Janny Bakker-Klein Wethouder gemeente Huizen Lid VNG commissie Gezondheid en Welzijn 24 maart 2011.
Decentralisatie - Awbz-begeleiding. Hoe is het nu? De Kanteling; de vraag achter de vraag Eigen verantwoordelijkheid ook in financiële zin Sociale netwerk.
Overheveling AWBZ naar WMO. Wat omvat deze overheveling? Begeleiding Dagbesteding Inloop Logeren Kinderdagcentra zonder behandeling Vervoer.
Decentralisaties sociaal domein VNG Regiobijeenkomsten MO-groep maart 2013.
Evaluatie experimenten ambulante hulp zonder indicatie 16 mei 2012 Lotte Vermeer Ewoud Jonker.
Decentralisatie naar gemeente Minou Scherrenburg 13 december 2011.
Stand van zaken stelselwijzigingen AWBZ Monique van der Meulen 29 maart 2011.
Wat gaan we doen in 2012? We zoeken nieuwe oplossingen. En we vertellen er over.
Oog voor Jongeren met een licht verstandelijke beperking Jopie Nooren Voorzitter Raad van Bestuur Lunet zorg 3 september 2012.
Aanbesteding jeugdteams
Concrete stappen naar aansprekende woonzorg- en serviceconcepten
Progressief universalisme
Decentralisatie en Wmo-arrangementen Rotterdam
Wmo beleid in de Drechtsteden
Informatie Inkoop Langdurige Zorg Volwassenen in Rotterdam
[powerpoint openen, openen]
Transcript van de presentatie:

Inleiding Wij zijn Zuidwester Aankondiging decentralisatie, wat nu? Proces van pionieren en verbinding zoeken Stappenplan transitiebureau Positionering kortdurende zorg Decentralisatie, onze visie, kansen en bedreigingen

Wij zijn Zuidwester Onze missie is: In het Zuidwesten van Nederland zijn wij dé zorg- en dienstverlener die mensen met een (licht) verstandelijke beperking centraal stelt op het gebied van wonen, dagbesteding, individuele begeleiding en behandeling. Wij hanteren hierbij de volgende kernwaarden: Wij zijn deskundig en betrokken Wij zijn inventief en resultaatgericht Wij zijn betrouwbaar Onze visie is: Ik ben uniek, Jij bent uniek, Wij zijn met elkaar meer dan de som van ons.

Werkgebied

Decentralisatie Kans Bedreiging

Decentralisatie Regionale informatiebijeenkomsten van het transitiebureau: –Overheveling van de functie begeleiding individueel/groep en kort verblijf naar de gemeenten –Overheveling jeugdzorg naar gemeenten –Overheveling vervoer naar gemeenten –Invoering “Wet Werken naar Vermogen”

Waar hebben wij het over? –Welke cliënten betreft het? –Om hoeveel cliënten gaat het? –Waar wonen deze cliënten? –Wat zijn mogelijke financiële gevolgen? –Welke partijen zijn er allemaal betrokken? Accountmanager benoemen

Pionieren en verbinding zoeken Benaderen van gemeenten Ervaringen uitwisselen met thuiszorgorganisatie Gesprekken met cliënt belangenorganisaties Gesprekken met de MEE Gesprekken met ketenpartners, zorgaanbieders Werkbezoeken organiseren voor gemeenten Werkcongressen bijwonen

Het stappenplan transitiebureau

Zorgaanbieders Inventarisatie en analyse Strategie en visie Voorbereiding op inkoop Realisatie afspraken

Positionering kortdurende zorg Positionering in Front-office om dicht op de markt te opereren Centrale aansturing om zorgvraag sneller te kunnen beantwoorden Processen slanker gemaakt Concrete positionering projectmanager en accountmanager

Zuidwester en de decentralisatie Cliënt centraal Verbinden en samenwerken Kennis en expertise uitdragen

Anders

Cliënt centraal Cliënt vertegenwoordigers Zorgaanbieder Verwijzers Ketenpartners Financiers

Verbinden en samenwerken Onze visie is dat we samen meer bereiken dan alleen. Dus ook in het proces van decentralisatie!

Decentralisatie kans of bedreiging?

Kansen Kennis,expertise delen en faciliteiten aanbieden; Samenwerking met Thuiszorg, GGZ en de V&V om cliënten die zorg en ondersteuning te geven die zij vragen; De Wet Werken naar Vermogen biedt ontwikkelmogelijkheden voor cliënten;

Bedreiging en aandachtspunten Cliëntvragen niet centraal maar geld; Kort verblijf bovenregionaal; Mantelzorg – vrijwilligers – professionals; Prijs – kwaliteit bij aanbestedingen.

De decentralisatie is een leuke uitdaging laten we er samen wat moois van maken!