De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Progressief universalisme

Verwante presentaties


Presentatie over: "Progressief universalisme"— Transcript van de presentatie:

1 Progressief universalisme
Doelstellingen Stappenplan Doelgroep Ronde tafel

2 Doelgroep Individuele gebruiker «  Het Huis van het Kind richt zich op gezinnen in alle mogelijke vormen, en in het bijzonder op alle kinderen en jongeren, in om het even welke context. » 

3 Doelstellingen ondersteuning risico’s kwetsbare gezinnen netwerk gezinsvriendelijk klimaat infectieziekten Het welbevinden van aanstaande ouders en gezinnen met kinderen en jongeren bevorderen door hen te ondersteunen op het gebied van welzijn en gezondheid, zodat voor ieder kind en jongere maximale gezondheids- en welzijnskansen gecreëerd worden.

4 Doelgroep Actoren binnen de preventieve Gezinsondersteuning Lokale overheid, vrije beroepen, middenveldorganisaties, vrijwilligers en burgers.

5 Doelstellingen Realisatie ten opzichte van de individuele gebruiker: Het geheel van maatregelen en aanbod inzake preventieve gezinsondersteuning binnen een Huis van het Kind maximaal toegankelijk maken voor alle gezinnen en afstemmen op de vragen en noden van de gebruikers. De maatregelen en het aanbod binnen het bereik van maatschappelijk kwetsbare gezinnen brengen. Het aanbod verder ontsluiten voor alle professionals die werken met gezinnen op het gebied van preventieve gezinsondersteuning. Het faciliteren van zorgafstemming.

6 Doelstellingen Realisatie ten opzichte van de actoren van preventieve gezinsondersteuning: Een competentieverhoging bij de betrokken actoren nastreven, onder meer door het uitwisselen van kennis en expertise. Een efficiëntieverhoging bekomen door maximaal rendement van de middelen die elke betrokken actor inzet voor communicatie, coördinatie en infrastructuur en door het bundelen van krachten waar mogelijk.

7 Progressief universalisme

8 Ronde tafel met kernvragen
Wat kunnen we doen?

9 Ronde tafel met kernvragen
Wie ben jij? Organisatie Doelgroep Beschrijf knelpunten en sterktes in het gezinsondersteuningsaanbod voor (aanstaande) ouders, kinderen en jongeren in Avelgem. leeftijd knelpunten sterktes

10 Ronde tafel met kernvragen
Wat is het ideale huis van het Kind voor Avelgem?

11 Stappenplan verkenningsfase visie + strategie uitvoering analyse
planning evaluatie


Download ppt "Progressief universalisme"

Verwante presentaties


Ads door Google