De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Niet differentiëren maar socialiseren. Leerling geen intrinsieke motivatie?  Taak van de docent om dit op te wekken.  Welke vaardigheden heeft.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Niet differentiëren maar socialiseren. Leerling geen intrinsieke motivatie?  Taak van de docent om dit op te wekken.  Welke vaardigheden heeft."— Transcript van de presentatie:

1 Niet differentiëren maar socialiseren

2

3

4

5 Leerling geen intrinsieke motivatie?  Taak van de docent om dit op te wekken.  Welke vaardigheden heeft de docent nodig om leerlingen te kunnen motiveren?

6 MOTIVATIE P SITIEF

7  Start de les positief en enthousiast en sluit ook de les weer af.  Benoem gewenst gedrag (en niet andersom)  Bouw een band op met je leerlingen en benader ze positief  Achterkomen…. Waar zijn ze goed in? LUISTEREN….

8 MOTIVATIE VARIATIE WERKVOR EN

9  DUIDELIJKHEID en STRUCTUUR IN DE LES  Hanteer een duidelijk stappenplan (visueel)  Opsplitsen van taken en de deeltaken  Koppel theorie zoveel mogelijk aan (innovatieve) werkstukken  Geef leerlingen de vrijheid om op eigen initiatief en met eigen verantwoordelijkheid te werken.  Bied leerlingen mogelijkheden om langdurige projecten die ze zelf hebben bedacht, dit sluit aan op hun belevingswereld.

10 MOTIVATIE BEL NING

11  Geef leerlingen positieve feedback over hun kennistoename (verbaal, eindbeoordeling)  Geef de leerling een informerende beloning.  Geef leerlingen uitleg over hoe motivatie werkt en hoe dit beïnvloedt.


Download ppt "Niet differentiëren maar socialiseren. Leerling geen intrinsieke motivatie?  Taak van de docent om dit op te wekken.  Welke vaardigheden heeft."

Verwante presentaties


Ads door Google