De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

7 veranderingslessen Verandering creëert ongemak

Verwante presentaties


Presentatie over: "7 veranderingslessen Verandering creëert ongemak"— Transcript van de presentatie:

1 7 veranderingslessen Verandering creëert ongemak
Les: zorg ervoor dat mensen geïnformeerd zijn en zich bewust zijn van consequenties vooraleer je veranderingen doorvoert. De meeste weerstand tegen verandering komt voort uit onzekerheid door gebrek aan informatie Bij verandering gaan we uit van verlies. Les: maak steeds duidelijk wat mensen te winnen hebben bij een verandering. Geef aan wat zin en meerwaarde is.

2 7 veranderingslessen Innovatieve oplossingen ontstaat pas als de oude oplossingen niet meer werken Les: zorg ervoor dat mensen inzien dat de oude manier niet meer werkt. Zolang ze dit niet inzien zullen ze de huidige weg gebruiken. Pas wanneer mensen zelf inzien dat het huidige niet meer werkt zullen ze klaar zijn om open en creatief te denken.

3 7 veranderingslessen Mensen beleven verandering individueel, ook al gaan we met zijn allen doorheen hetzelfde veranderingsproces Les: neem de tijd om vertrouwen op te bouwen en help mensen zich mentaal aan te passen aan een nieuwe taak vooraleer de verandering door te voeren.

4 7 veranderingslessen De bereidheid tot veranderen verschilt van persoon tot persoon. Les: wees alert voor de onderliggende gevoelens van de teamleden. Ga er niet vanuit dat ieder dezelfde bereidheid en betrokkenheid tot verandering zal hebben. Luister naar hen die weerstand ervaren. Waarschijnlijk hebben ze daar goede redenen toe.

5 7 veranderingslessen Mensen hebben een beperkt incasseringsvermogen Les: betrek mensen vanaf het begin bij de verandering en laat ze hun eigen grens bepalen. Wanneer de druk wegvalt, hervallen mensen in hun oud gedrag Les: tracht mensen niet te veranderen. Met de juiste informatie en inspiratie zullen ze zichzelf veranderen


Download ppt "7 veranderingslessen Verandering creëert ongemak"

Verwante presentaties


Ads door Google