De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Differentiëren in MBO-niveau 1 bouw. Niet differentiëren maar socialiseren.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Differentiëren in MBO-niveau 1 bouw. Niet differentiëren maar socialiseren."— Transcript van de presentatie:

1 Differentiëren in MBO-niveau 1 bouw

2

3

4 Niet differentiëren maar socialiseren

5 Leerling geen intrinsieke motivatie?  Taak van de docent om dit op te wekken.  Welke vaardigheden heeft de docent nodig om leerlingen te kunnen motiveren?

6 MOTIVATIE P SITIEF

7  Start de les positief en enthousiast en sluit ook de les weer af.  Benoem gewenst gedrag (en niet andersom)  Bouw een band op met je leerlingen en benader ze positief  Achterkomen…. Waar zijn ze goed in? LUISTEREN….

8 MOTIVATIE VARIATIE WERKVOR EN

9  DUIDELIJKHEID en STRUCTUUR IN DE LES  Hanteer een duidelijk stappenplan (visueel)  Opsplitsen van taken en de deeltaken  Koppel theorie zoveel mogelijk aan (innovatieve) werkstukken  Geef leerlingen de vrijheid om op eigen initiatief en met eigen verantwoordelijkheid te werken.  Bied leerlingen mogelijkheden om langdurige projecten die ze zelf hebben bedacht, dit sluit aan op hun belevingswereld.

10 MOTIVATIE BEL NING

11  Geef leerlingen positieve feedback over hun kennistoename (verbaal, eindbeoordeling)  Geef de leerling een informerende beloning.  Geef leerlingen uitleg over hoe motivatie werkt en hoe dit beïnvloedt.

12  Probleem gesprekken buiten de gewone leeromgeving aangaan. Relatie omgeving veranderen( Geconditioneerd gedrag Pavlov).  Pas de veroorzaker methode toe. (Deci&Ryan).  Overleg vooraf welk gedrag je van de ll. na het gesprek verwacht. (Gesprekstechnieken).

13  Monitor het gedrag: Verandering ?  Geef oplossingen voor veranderingen, probeer in eerste instantie bepalingen te vermeiden(escalatieladder/ veroorzakerprincipe).

14  Volgt de leerling de juiste opleiding?  Wat willen de ouders? Wat wil de leerling?  Kan de leerling het niveau aan?  Had de leerling na een tijd nog steeds zin in de opleiding? Monitor de cijfers! Ga het gesprek aan*  Hoe is de thuissituatie? Ga het gesprek aan* *Interpersoonlijke/pedagogische competentie.

15 Motiveert of blokkeert!?

16 Wat is CGO Wat kenmerkt CGO Coöperatief leren Rol van de docent

17 Intrinsiek / extrinsiek relevantie, vertrouwen, tevredenheid en aandacht klassenklimaat, schoolse taken, betrokkenheid

18 Intrinsiek / extrinsiek Zelfstandigheid Coöperatief leren Eigen inbreng


Download ppt "Differentiëren in MBO-niveau 1 bouw. Niet differentiëren maar socialiseren."

Verwante presentaties


Ads door Google