De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Afspraken/regels en het krullensysteem op De Wissel Afspraken/regels en het krullensysteem op De Wissel We willen allemaal een rustige fijne tijd op school…

Verwante presentaties


Presentatie over: "Afspraken/regels en het krullensysteem op De Wissel Afspraken/regels en het krullensysteem op De Wissel We willen allemaal een rustige fijne tijd op school…"— Transcript van de presentatie:

1 Afspraken/regels en het krullensysteem op De Wissel Afspraken/regels en het krullensysteem op De Wissel We willen allemaal een rustige fijne tijd op school… daarom is het nodig om afspraken met elkaar te maken waar iedereen zich aan houdt. We willen allemaal een rustige fijne tijd op school… daarom is het nodig om afspraken met elkaar te maken waar iedereen zich aan houdt.

2 Krullensysteem bijgesteld Afspraken en regels vastgelegd en visueel gemaakt. Krullensysteem bijgesteld Afspraken en regels vastgelegd en visueel gemaakt. We vinden het belangrijk dat de leerlingen zich geaccepteerd voelen zoals ze zijn in een rustig, veilig en voorspelbaar schoolklimaat waarin we met respect omgaan met elkaar en verantwoording dragen voor de school en eigen gedrag. We vinden het belangrijk dat de leerlingen zich geaccepteerd voelen zoals ze zijn in een rustig, veilig en voorspelbaar schoolklimaat waarin we met respect omgaan met elkaar en verantwoording dragen voor de school en eigen gedrag. één aanpak binnen De Wissel één aanpak binnen De Wissel

3 Het krullensysteem = een schoolbreed systeem waarbij leerlingen krullen kunnen verdienen. De krul staat symbool voor een positief punt. De leerling weet vooraf wanneer en waarvoor hij krullen kan verdienen. Bij niet houden aan de afspraken en regels kan de leerling krullen niet verdienen of zelfs kwijtraken. Bij ongewenst gedrag krijgt de leerling een kruis op het bord, dit kruis kost krullen. De verdiende krullen kan de leerling opsparen en inwisselen voor activiteiten of presentjes.

4 Aandacht voor positief gedrag Meerdere momenten op de dag aandacht voor positieve feedback Externe motivatie Duidelijkheid in consequenties voor ongewenst gedrag Duidelijkheid in consequenties voor ongewenst gedrag

5 We accepteren een ander zoals die is. We respecteren de grenzen van de ander. respect We willen een rustige school omdat we daardoor beter kunnen leren rust We zijn samen verantwoordelijk voor de school en de klas. We zijn aanspreekbaar op ons gedrag verantwoordelijk We houden ons aan de afspraken en regels veiligheid Waarden en normen binnen De Wissel

6 = duidelijk en voorspelbaar voor de leerling wat verwacht wordt. Afspraken en regels voor de klas, de school en het plein hangen zichtbaar in de school. Consequenties voor niet houden aan afspraken/ regels of ongewenst gedrag zijn vastgesteld. Deze hangen op elke deur van de klassen.

7 Gedragsafspraken Ik luister naar de juf/meneer Ik spreek de juf/meneer aan met meneer/juf en de voornaam Ik let op mijzelf Ik laat geen ongewenst gedrag zien Ik ben aanspreekbaar op mijn gedrag Ik ben zuinig op de spullen van mijzelf en van de ander / van school Juf meneer Welk gedrag verwachten wij?

8 Uitleg waarom de afspraken en regels er zijn Aandacht voor wat goed gaat

9


Download ppt "Afspraken/regels en het krullensysteem op De Wissel Afspraken/regels en het krullensysteem op De Wissel We willen allemaal een rustige fijne tijd op school…"

Verwante presentaties


Ads door Google