De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Leerlingenraad… eventjes de ouders informeren Go! De kleine prins.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Leerlingenraad… eventjes de ouders informeren Go! De kleine prins."— Transcript van de presentatie:

1 Leerlingenraad… eventjes de ouders informeren Go! De kleine prins

2 Waarom??? In onze school proberen wij te zorgen voor een goede sfeer, waar ieder kind zich ten volle kan ontwikkelen, waar iedere mening wordt geaccepteerd, waar ieder kind zich goed en gelukkig voelt. In onze school proberen wij te zorgen voor een goede sfeer, waar ieder kind zich ten volle kan ontwikkelen, waar iedere mening wordt geaccepteerd, waar ieder kind zich goed en gelukkig voelt. Maar de mening van de leerling is ook van groot belang. Maar de mening van de leerling is ook van groot belang.

3 Daarom!!! Wij willen de leerlingen actiever betrekken bij het schoolgebeuren, Wij willen de leerlingen actiever betrekken bij het schoolgebeuren,want SCHOOL IS MEER DAN LEREN ALLEEN. SCHOOL IS MEER DAN LEREN ALLEEN.

4 Leerlingen leren Leerlingen leren meedenken meedenken meepraten meepraten problemen aankaarten problemen aankaarten discussiëren discussiëren luisteren naar andere meningen luisteren naar andere meningen voorstellen doen voorstellen doen activiteiten organiseren,… activiteiten organiseren,… We laten hen ondervinden wat realistisch en haalbaar is. We laten hen ondervinden wat realistisch en haalbaar is.

5 Wat is de opdracht van een leerlingenraad? over wat tof  is in de school en wat de school minder leuk maakt . over wat tof  is in de school en wat de school minder leuk maakt . Voorstellen doen om het nog beter, leuker, toffer of gezelliger voor alle kinderen op school te maken. Voorstellen doen om het nog beter, leuker, toffer of gezelliger voor alle kinderen op school te maken. We overleggen  keer per  à  weken met elkaar om knettergekke en steengoede ideeën samen te brengen. We overleggen  keer per  à  weken met elkaar om knettergekke en steengoede ideeën samen te brengen.

6 Er wordt heel wat van de kinderen verwacht: Er wordt heel wat van de kinderen verwacht: Er zijn geen verkiezingen, elk kind krijgt de kans om de voorstellen te vertegenwoordigen. Er zijn geen verkiezingen, elk kind krijgt de kans om de voorstellen te vertegenwoordigen. Ze denken na over ideetjes die ingebracht worden door andere kinderen op school Ze denken na over ideetjes die ingebracht worden door andere kinderen op school Ze zoeken naar oplossingen en brengen ideeën in. Ze zoeken naar oplossingen en brengen ideeën in. Ze leren vergaderen met elkaar. Ze leren vergaderen met elkaar. Ze leren goed luisteren naar elkaar. Ze leren goed luisteren naar elkaar.

7 Leerlingenraad, kort en bondig Voordat de kinderen naar de raad komen,worden in de klas de agendapunten, ideeën besproken, met hulp van de juf. Voordat de kinderen naar de raad komen,worden in de klas de agendapunten, ideeën besproken, met hulp van de juf. Zij vergaderen één keer per 6 of 7 weken. Zij vergaderen één keer per 6 of 7 weken. Wanneer? Wanneer? We verwachten wel een engagement van de leerlingen. We verwachten wel een engagement van de leerlingen. Want we vergaderen op woensdagmiddag, van, zij blijven dus eventjes langer op school. Want we vergaderen op woensdagmiddag, van 11.15 – 11.45 uur, zij blijven dus eventjes langer op school. Daarvoor vragen wij ook de toestemming van de ouders. Daarvoor vragen wij ook de toestemming van de ouders.

8 Zij praten over ideetjes, voorstellen. Zij praten over ideetjes, voorstellen. Na de vergadering brengen ze verslag uit, in de klas, over wat er besproken werd. Na de vergadering brengen ze verslag uit, in de klas, over wat er besproken werd. Het verslag wordt opgesteld en uitgehangen op het prikbord zodat iedereen het kan lezen Het verslag wordt opgesteld en uitgehangen op het prikbord zodat iedereen het kan lezen

9 Voor wie? Van ieder leerjaar, vanaf het tweede tot en met het zesde, zetelen telkens twee andere leerlingen in de raad. Van ieder leerjaar, vanaf het tweede tot en met het zesde, zetelen telkens twee andere leerlingen in de raad. De kinderen uit K3 en L1 bespreken de agendapunten, ideeën, voorstellen in eigen klasgroep met de juf. De juf komt met twee kinderen naar de raad. De kinderen uit K3 en L1 bespreken de agendapunten, ideeën, voorstellen in eigen klasgroep met de juf. De juf komt met twee kinderen naar de raad.

10 Enkele voorbeelden: Hoe houden we de toiletten netjes? Hoe houden we de toiletten netjes? Hoe kunnen we de speelplaats verfraaien? Hoe kunnen we de speelplaats verfraaien? Hoe kunnen we het nog gezelliger maken op school? Hoe kunnen we het nog gezelliger maken op school? Kunnen we onder de middag naar muziek luisteren? Kunnen we onder de middag naar muziek luisteren? Wat kunnen we doen om het rustig aangenaam te maken tijdens de middagpauze? Wat kunnen we doen om het rustig aangenaam te maken tijdens de middagpauze?

11 GO! GO! GO! ZO MAKEN ZE MET ELKAAR VAN DE KLEINE PRINS EEN SUPERCOOLE SCHOOL!!! ZO MAKEN ZE MET ELKAAR VAN DE KLEINE PRINS EEN SUPERCOOLE SCHOOL!!!


Download ppt "Leerlingenraad… eventjes de ouders informeren Go! De kleine prins."

Verwante presentaties


Ads door Google