De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De Van Damschool in ontwikkeling. Hoe gaan we goed met de kinderen om? Samen met andere scholen van de vereniging willen we Handelingsgericht werken.

Verwante presentaties


Presentatie over: "De Van Damschool in ontwikkeling. Hoe gaan we goed met de kinderen om? Samen met andere scholen van de vereniging willen we Handelingsgericht werken."— Transcript van de presentatie:

1 De Van Damschool in ontwikkeling

2 Hoe gaan we goed met de kinderen om? Samen met andere scholen van de vereniging willen we Handelingsgericht werken. Dat is een manier van denken over het onderwijs.

3 Als team volgen we nascholing om meer te leren over Handelingsgericht werken. In de presentatie leest u over uitgangspunten van Handelingsgericht werken.

4 Werken vanuit onderwijsbehoeften We vragen ons af: wat heeft uw kind nodig? Bijvoorbeeld: meer uitleg, vaker samenwerken of een rustige werkplek.

5 De leerkracht doet ertoe! Wat is het onderwijs zonder de juf of meester voor de groep?

6 Constructief samenwerken We kunnen niet zonder elkaar. Het is uw kind, onze leerling. Bijvoorbeeld: we overleggen wat een goede manier is om uw kind te leren opruimen. Ook instanties buiten school werken mee. Bijvoorbeeld: de peuterspeelzaal, de schoolmaatschappelijke werker of het voortgezet onderwijs.

7 De werkwijze is transparant We werken systematisch aan het onderwijsaanbod. Bijvoorbeeld: we bespreken welke doelen we willen behalen bij het rekenen, zoals klokkijken of sommen tot 1000. Iedereen kan op de hoogte zijn van ons werk. Bijvoorbeeld: de website is altijd up to date!

8 Positief denken Wat kan uw kind wel? Wat lukt er al? Wat hebben we al bereikt? Bijvoorbeeld: niet blijven praten over wat er niet goed is gegaan. Elke dag een compliment

9 Handelingsgericht werken Samen als leerkracht, ouders en kind aan de slag!

10 De school waar elk kind telt!


Download ppt "De Van Damschool in ontwikkeling. Hoe gaan we goed met de kinderen om? Samen met andere scholen van de vereniging willen we Handelingsgericht werken."

Verwante presentaties


Ads door Google